Sözlük oruçlunun uykusu ibadettir

Sözlük
🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
dedi.

Diyorlar ya, orucu uykuya tutturuyor, sürekli yatıyor. Sen de yat. Allah demedi ki oruçluyken yatmayın uyumayın. Uyuyun.

Sabahtan akşama kadar yatarsan olmaz. Ancak gün içinde bir miktar uyumak sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Oruçken uyumak beni rahatsız ediyor ama yorgun düştüğüm için de keyfi değil bu.

Ramazanda en büyük dayanagim bu hadis. Günümüze ulastiranlardan Allah razi olsun : ))
Zorlastirmayin kolaylastirin da dendigine gore, en kolay nasil tutabileceksem oyle tutarim sahsen.

Hiç yapmadığım şey nerede kaldı sevabı nerede kaldı sabrı 11 ay yatıyoruz zaten 1 ayda yatmaya veririz..

• Beğen
Tepkiler: ne
Hiç yapmadığım şey nerede kaldı sevabı nerede kaldı sabrı 11 ay yatıyoruz zaten 1 ayda yatmaya veririz..

Ama yani biliyor muyuz ki sevabi neresinde sakli ?
Ben orucken cok sinirli biriysem belki uyuyup etrafa da kendime de bi güzellik yapmis oluyorumdur. Oruclunun susmasi da sevap diyor çünkü, hayırli bi kelam çıkmıyorsa agzimdan, uyumakla daha iyi ediyor da olabilirim belki.
Hem 11 ay neden yatalim ki, o zaman da yapalim biseyler..
Bilemedim yani öyle kestirip atilacak bi konu degil gibi sankim : )

Ama yani biliyor muyuz ki sevabi neresinde sakli ?
Ben orucken cok sinirli biriysem belki uyuyup etrafa da kendime de bi güzellik yapmis oluyorumdur. Oruclunun susmasi da sevap diyor çünkü, hayırli bi kelam çıkmıyorsa agzimdan, uyumakla daha iyi ediyor da olabilirim belki.
Hem 11 ay neden yatalim ki, o zaman da yapalim biseyler..
Bilemedim yani öyle kestirip atilacak bi konu degil gibi sankim : )
Sevabı sabrında saklı işte nefsi terbiye be terbiye.. .p

Bende normalde çok sinirli biriyim inan ama işte onada bir kolaylık veriyor Rabbim ben ona inanıyorum o yüzden uykuya tutturmuyorum uyuyanlara saygım var tabiki.. .p

bugüne kadar çarpılmamış olman 21. yy mucizesi değil de nedir

Bazen kestirmek sakıncalı değildir heralde.

Geri