Ortaokulda unutamadıklarınız

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İlk kez kopya çekmem ve yakalanmam. (Tarih dersi)
Sonrasında deli gibi çalışıp 100 almam. Hocanın adı da Hatice'ydi, yüzünü bile hatırlarım.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Hayatımda kopya çekmeyi başaramayan bir insandım çeksem bile bi şekilde kendimi ele verirdim Sjsjsj

Benim köyden ve şu an en yakın arkadaşımla aynı okula gidiyorduk. Bunu belirttim çünkü sonradan köye yerleşmişlerdi onlar. Neyse o 7. Sınıfa ben 8. Sınıfa gidiyordum. Köyden gittiğimiz içinde biz taşımalı öğrenci olarak gidiyor öğle yemeklerini okulda yerdik. Sonra o öğlen arasında konuşurken hadi derse girmeyelim kaçalım dersten dedi. Ben de tabi hemen kabul ettim. Yanımızda bizim sınıftan bir çocuk da vardı. Dersimiz türkçe idi ve öğretmenimiz tükürerek konuşuyordu. Ben de zaten tükürerek konuşuyo iyi oldu diyip gittim. Çocuk öyle söylediğimi öğretmene iletmiş hemen.Yerin dibine girmiştim. Sene sonuna kadar öğretmeni gördükçe kızarıyordum. Tabi o çocuktan da öcümü çantasını 3. Kattan camdan fırlatarak almıştım.Sonrasında İşim gereği de o hocayı sürekli görürdüm.Müdür yardımcısı oldu. Umarım unutmuştur

Ortaokul dönemi benim ölümsüzlüğümü anladığım dönem oldu.
köpek ısırdı, iki defa kolum kırıldı, ayağımdan ciddi bir ameliyat geçirip 8 ay yatağa mahkum kaldım.
Kolum kırıldığında yazılarımı platonik aşkım Özge’ ye yazdırmıştım. Çok güzel yazıyordu aynı kendi gibi. Canım benim. (Kim bilir şimdi hangi hıyarla evli)

unutamadığım başka bir olay da şuydu;
Temeffüste bahçede basketbol oynuyorduk, her gün okulun çevresinde dolaşan ve okulca ünlü serseri bi çocuk vardı adı Özgür. Nasıl olduysa bi gün okul bahçesine girmiş, bizim yanımıza gelip topu istedi bi kaş atış yapacakmış. Biz de tüm okul gibi g.tümüzün bıçaklanmasından korktuğumuz için topu verdik. Bi attı girmedi top bana geldi, tekrar istedi. Ben topu biraz sert attım heralde, tutamadı burnuna geldi top. Burnu oluk oluk kanadı. Neyse öyle gitti bu.
sonra dedikodu başlattım okulda.
Özgür’ ün ağzını burnunu kırdım diye. Sadece ben ve 2 arkadaşım olaya şahittik ama dğerleri Özgür’ ü burnu kanarken okuldan çıktığını gördüğü için herkes inandı bu yalanıma. Birden havalı biri olmuştum. Özge bile benimle sohbet ediyordu.
sonra nasıl olduysa bu yalan Özgür’ ün kulağına gitmiş. Ben de öğrendiğini öğrendim.
1 ay boyunca hep saklandım, evimin yolunu uzattım, tenefüslere çıkmadım, okulun bahçesine okulun arkasındaki kulübenin üstüne tırmanarak girip çıkıyordum.

yakalasa kesin g.tümü keserdi.
Sonra ne olduysa unutuldu. Özgürü de bi daha ne okulun çevresinde gördük ne dışarda bi yerde.
hayatım kurtulmuştu.

Sadece ortaokul mu anlatıyoruz?
Sekizinci sınıfta Türkçem bir düşmüştü. Yazılısı 11-15 fln. O notu nasıl aldık bilmiyorum, aldık.
Şiirler ezberletiyordu hoca bize: Otuz Beş Yaş, Sessiz Gemi, Sakarya vs ezberledik derken artık bıkkınlık geldi. Fuzuli'den gazel bile ezberledik "meni candan usandırdı, cefadan yar usanmaz mı" diye gidiyorduk. Çanakkale Şehitlerine şiirinde erkeklerin çoğu pes etti. Hoca dersi kızlarla ve bir iki erkekle götürdü şiir mantığıyla :D Ellerimizde Türkçe notu bir olan karneyle okuldan mezun olup öylece kalmıştık karne günü. Kızların hepsi ve birkaç erkek takdirlik olarak sahneye çıkmıştı. Şiirleri ezberlemeyi bıraktık diye bir düştü herhalde.

Boyum kısa olduğu için hep öndeyim.
Ben hiç kopya çekmedim sekize kadar.
Yanımda bir çocuk vardı, öğretmen masasına benden yakındı ama defteri açıyordu. Ne cesaretti şaşıyordum ona, ben klasöre yazdığım yazıya bakana kadar kan ter içinde kalıyordum.
Sekizde kopyaya bir kere başladım ya devamı geldi. Arkadaşla kağıt değiştirmiştim matematik sınavında. Ben ondan daha iyi biliyorum tabi, arkadaşın yanıtlarını düzeltiyorum. Arkadan dürtüyor beni, İso isimleri de değiş diyor. Kağıdıma sahip çıkmıştı en son.

Sosyal bilgiler dersim çok iyiydi. Hocanın sorularına fln ben yanıt verirdim. Bir gün hoca elinde kitaba mı daldı, bir şey sordu herhalde. En öndeyim ya, ayaklanıp yanına geçtim. Beraber bakalım hocam dercesine kitabına kafamı uzattım galiba :D
Kitapla birden vurdu. Tıpış tıpış yerime geçtim.

Sekizde çok iyiydik sınıfça. İl bilgi yarışması için hoca dersinde seçim yapıyordu. Beni de aldı sınava tabi. Genel kültürüm o zamandan iyiydi. Amcamın Milliyet gazetesi spor ansiklopedisini vs okurdum hep. Hoca sordu, Ronaldo'nun tam adı nedir? Sınavdakilerden sadece ben yanıtladım, Luiz Nazario.... diye. Velhasıl seçilip üç kişi bilgi yarışmasına gitti. Orta halli bir özel okulla on soruda sekiz tane bildik. Uzatmalara gitti. İki okul beşte beş yaptık. Kura ile elendik.

1 sene agladik :d cok zordu herkesten nefret ettim. Sonra alisiyor insan. Bide bizimkisi gelismis bir sehir degildi. Varlik icinde yokluk yasatti babam bize oraya gondererek, ama iyiki de oyle olmus.

Senin çocukluğuna inelim bir ara :D

Bir de bize yemek veriyorlardı öğlenleri demiştim.Bazı günler ton balığı çıkıyordu. Gider onu karşı bakkalda satıp istediğimizi alırdıkkfgk

Bide benim boy sorunu vardi, istiklal marsi soylenirken en arkaya atiyorlardi beni. Siniflara gore dizilince tabi ben 5 sene sinifta kalmisim gibi goruntu...Kamburum cikiyordu kisa gorunme cabalarimdan... yasitlarim omzuma bile gelmiyordu... bu da boyle bir fobi....

Bi anım daha geldi aklıma. lise 1’ in ilk gününde oldu ama ortaokulla ilgili bi hikaye o yüzden anlatıcam.
Dediğim gibi lisenin ilk günü. Sınıfa girdim bi boş yer buldum oturdum sonra yanıma bi çocuk geldi boşsa oturiim diye.
neyse tanıştık, hangi okuldan geldiğimizi sorduk.
ben rıfat ılgaz ilköğretim’ den gelmiştim.
çocuk dedi ingilizce hocanız kimdi?
Başladım anlatmaya.
Yüksel Atmaca diye bi kadın, aşırı dayakçıydı hiç acımazdı, bir de çok yalancıydı, sürekli gerçek olmadığı belli olan hikayeler anlatırdı. Kimse sevmezdi o o.spuyu dedim.

fakat uyanamadığım bir şey vardı. Hocanın adı soyadı Yüksel Atmaca’ ya.
çocuğun adı da Yücel Atmaca.
halasıymış :d

Bide benim boy sorunu vardi, istiklal marsi soylenirken en arkaya atiyorlardi beni. Siniflara gore dizilince tabi ben 5 sene sinifta kalmisim gibi goruntu...Kamburum cikiyordu kisa gorunme cabalarimdan... yasitlarim omzuma bile gelmiyordu... bu da boyle bir fobi....
Bizde boy sıralamasına pek önem vermiyorlardı. Veriyorlardı da her zaman dikkat kesilmiyorlardı. Önde kızlar arkada erkekler sıra oluyordu. Çene çalmak için en arkaya giderdikkfkg müdür yardımcısı dibimizde bekliyormuş. Allahtan biz uyarıldık sadece dayak yemedik

Son fobimi de yaziyim .p takip edilmek. Her okul cikisi birileri beni eve kadar takip ediyordu. Surekli arkayi kontrol ediyordum birileri takip ediyor mu diye. O donem mi oyleydi yoksa bana mi denk geliyordu sapiklar bilmiyorum. Taksici bir adam vardi plaka 55 7402 bak hala aklimda bu serefsiz 40 yaslarindaydi ve ben 13lu yaslarda dusunun artik.
O donem kimseye anlatamamistim. Simdi gorsem ilan verirdim sapik var diye.

Takip edilmek çok kötü ya.
Neyseki benim ilk aşkım Ali ozamanlar kapının önünde beklerdi ben ortason da birgün de mektup yazmış canını sevdiğim serserim benim deli dolu sevgilim Sjsjssj

Hiç unutmuyorum okulun en güzel kızına megafonla arkadaşlık teklif etmiştim. Sonrası amaaan sabahlar olmasııın

Orta okulu hatırlamıyorum bile. Ve artık yerinde de yok. Ama öğretmenlerden birisi bize kopya çekmeyi öğretmişti. Kağıda küçük harflerle soru ve ceapları yazın, pileli etek gibi katlayın ve bileğinize saklayın, derdi. Sonra soruya göre katlandığı yerden açın, kimse fark etmez demişti. Zaten o kopyayı hazıtlarken de çalışmış olursunuz ve ihtiyacınız bile kalmaz demişti. İyi bir fikir, ama ben ders çalışmayı da kopya hazırlamayı da hiç sevmezdim. Muhtemelen de yakalanırdım, çünkü fark ettirmeden bileğimden çekebileceğimi hiç sanmam. Denedim tabi, çok çalışmak gerekiyor.

• Beğen
Orta okulu hatırlamıyorum bile. Ve artık yerinde de yok. Ama öğretmenlerden birisi bize kopya çekmeyi öğretmişti. Kağıda küçük harflerle soru ve ceapları yazın, pileli etek gibi katlayın ve bileğinize saklayın, derdi. Sonra soruya göre katlandığı yerden açın, kimse fark etmez demişti. Zaten o kopyayı hazıtlarken de çalışmış olursunuz ve ihtiyacınız bile kalmaz demişti. İyi bir fikir, ama ben ders çalışmayı da kopya hazırlamayı da hiç sevmezdim. Muhtemelen de yakalanırdım, çünkü fark ettirmeden bileğimden çekebileceğimi hiç sanmam. Denedim tabi, çok çalışmak gerekiyor.
Bizimkiler şu silginin ortasındaki beyaz yeri kesip senin dediğin gibi pileli katlayıp içine yerleştirirdi. Bilekten çıkarmaya gerek kalmazdı. Zaten yazılı kağıdının üstünde dururdu :d
1672422974466.jpeg

Bi de bizi orta 1’ de tatilya’ ya götürmüşlerdi. Girişte bi ablanın başı biraz kalabalıktı merak ettim yanaştım, hoş geldin diyip suratıma kedi makyajı yapmıştı. 4-6 yaş olan herkese anası babası yaptırmış benim akranlar büyük tabii tertemiz yüz geziyolar.
ben erkek olmama rağmen catwomen gibi dolaştım tüm gün.
trene bindim, su kütüğüne bindim, masalcı ağaçta masal dinledim kedi olarak.
irezil oldum irezil

benimki biraz travmatik...
evime çok yakın bir okula gidiyordum. yürüyerek 10 dakika falan. okul dağıldı, resim dosyalarımız elimizde. dünyanın en havalı hissettiren şeyiydi o resim dosyası çantaları. herkes picasso. neyse, aynı tarafta oturan arkadaşlarla yürüyoruz ama sohbet ettiğimiz için yolu biraz uzatalım dedik. sırayla herkes dağıldı, en son aysun ve ben kaldım. bizim sitenin içine girdik, evler dubleks olduğu için tabii bahçeler dolu. birileri selam veriyor, tutuyor ama benim aşırı çişim geldi çünkü gelir. -eve yaklaşınca daha da coşan çiş konusu yoksa açalım-. aysun'a dedim çok kötüyüm ben, artık bacaklarımı sıka sıka yürüyorum ama mümkün yok daha eve var shjjd. su şişeni çıkar dedim, arkamdan döke döke gel djhhs. o arkamdan su şişesiyle su dökerken ben de altıma işedim mecbur. resim dosyalarıyla da önümü ve arkamı kapadım? neden? işte edepli hanım olacağım oradan belliymiş, altıma bile işesem edebimle işemişim. sağ olsun aysuncuğumun döktüğü sularla da altıma işediğim asla belli olmadı djhjhd. canım aysun'um, sen çok iyi bir kızmışsın, öpüyorum balım <3

beni tanıyanların bileceği gibi benim unutamadığım şey sayısı bir elin beş parma.. yok yok 3 parmağını geçmez.

• Üzgün
Tepkiler: L_
Çok inektim, hani öğrencilerin sinir olduğu kişilerden :D
O yüzden hep şimartilan bi öğrenciydim zjxxjx güzel geçti yani ortaokul ;d

• Kahkaha
Geri