Tarif Ortanca Çiçeği Salatası

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

Ortanca Çiçeği Salatası​

25630-8904044705_3de7e11c64_z.jpg

Tarih: 5 Haziran 2013Yazar: cahide sultan34
8904044705_3de7e11c64_z.jpg

ORTANCA ÇiÇEĞi:

Bu salatayi ben baska salata yaparken arta kalan malzemelerden yaptim,ama bu salata daha cok sevildi
Salata icin malzemeler:
  • 6 tane havuc,
  • 6 tane patates,
  • 3 tane pancar,
  • 150 gr tavuk göğusu,
  • 3 tane yumurta,
  • 1 demet dereotu,
  • 1 demet kişniş,
  • 200 gr mayonez,
  • 100 gr kaymak,
  • zevke gore tuz ve karabiber.
    8904045257_32fa6a1982_z.jpg
Salatanın Yapılışı
  • Havuc,patates ve pancarlarimizin kabuklarini soyup catal girinceye kadar hasliyoruz.
  • Baska tencerelerde de tavuk göğusumuzu ve yumurtamizi hasliyoruz.
  • Pisen ve tam soguyan sebzelerimizi,yumurtalarimizi bir kaba rendeliyoruz.
  • Pisen tavuk gogusunu,dereotunu,kisnisi kucuk-kucuk dograyip ekliyoruz.bir kasede mayonezimizi ve kaymagimizi karistirip bunlara ilave edip hepsini karistiriyoruz.
  • Sonra tuzunu karabiberini kontrol edip ve salata malzemelerinin tamamen karistigina emin olduktan sonra salatamiz hazir.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak yaz günlerinde serinletici soğuk yemek olarak yiyebilirsiniz.
Şekillendirilmesi:
  • Ben portakal suyu sıkacağını ters çevirerek icine bir torba koyup bastirarak salatadan icine koyuyorum.
  • Ters cevirip tabaga birakip uzerindeki torbayi nazikce aliyoruz. kenarlarinida süsledikten sonra ortanca çiçeğine benzeyen salatamiz hazir. Umarım seversiniz. Afiyet ve bol vitamin olsun
8904044237_56e3bb67df_z.jpg

Maşallah içinde yok yok tabi sevilir ama yumurta olmasa olmaz mı ve de sarımsak eklesek daha güzel olur sanki. Mayonez kıvam için belki ama yerine sarımsak olabilir ya da üzerine yeşil sarımsak. Hakkaten hoş görünüyor.

Yumurta ne ya

Geri