"Orman yangınlarını %92'si İnsan kaynaklı " sözüne katılıyor musunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
"Orman yangınlarını %92'si İnsan kaynaklı " sözüne katılıyor musunuz?

Katılmamak elde mi? Görünen köy kılavuz istemez.

Ayrıca şunu unutmamak gerek, insandan çok rantçılar yüzünden yangınlar.

Burada katılıp katılmamak gibi bir durum söz konusu değil. %92 oranı (Orman Genel Müdürlüğünün sitesi %91 diyor ama bu konuda %1 için muhalefet çıkartacak değilim =)) ) nitel gözlemlere dayalı bir orandır. Her 100 orman yangınından 92 sinin insan kaynaklı olduğunu söyler.

Dolayısıyla orman yangınlarının %92'si insan kaynaklı ise orman yangınlarının %92'si insan kaynaklıdır. Bu, bu kadar basit.

Tartışma konusu değil ki bu. :o O oranın nasıl çıkarıldığı ile ilgili matematiksel işlemi tartışsak en fazla yüzde bir veya iki yanılma payı olur. O da doksanlarda olan bir oran için önemli değildir. Biz mi yaptık demeyi bırakıp nasıl önleriz konusuna değinsek daha yararlı olur bence. :)

Tabi ki çok doğru ve kesinlikle katılırım.. İnsanlar olmasa yangın diye bir şey olcağını dahi düşünmüyorum açıkcası

Bence %99 u insan kaynaklı , diğer %1 de doğa mother a bırakıyorum

İnsan kaynaklı olmayan vahim şey çok az dünyada. Mesela doğal afetler, doğayı bir insan gibi düşünürseniz bu afetler doğanın genleşmesi, esnemesi, gerilmesi gibidir, korkutucu ve yıkıcıdır fakat bir yandan muhteşem bir güç ve gösteridir. İnsan mahvedeceğine, doğa mahvetsin isterim.​

yaratıcı olsaydım
insanların üremesini durdururdum
sonrası malum
doğa kendini yeniler

Mangaldan, söndürülmeden atılan sigaradan yani bizden insandan !

Bununla ilgili ilginç bir durumda ülkemizin çam ağacı aşkı. Güzelim zeytin ağaçları dururken ekilen ağaçlar nedense yıllardır çam olmuş. En kolay yanan ağaç. Sanki zeytin havayı temizlemiyor, erozyonu önlemiyor enteresan. Son zamanlarda bu durum dillendirilmeye başlandı. Çam ağacı yerine meyve ağaçları fikrine ben de katılıyorum.

[tweet]1174394995861852160[/tweet]

Geri