Orman Yangınları ve Önlemler

Konu sahibi son olarak 1221 gün önce görüldü
Bu haftaki tartışma konusu yanan ormanlarımız.

Ormanlar yanıyor ama söndürme uçaklarımızın olmadığı söyleniyor, sosyal medyadan farklı dillerde yardım isteniyor ama bazıları çıkıp dış mihrakları içimize mi sokacaksınız diyor. Ama kendileri yine bi kaç ülkeden yardım için uçak alıyor. Çelişkiler havada uçuşuyor.

Ülkenin cumhurbaşkanı yangın bölgesine gidip maddi manevi yardım yapacağına insanların kafasına çay fırlatıyor.
O da yetmezmiş gibi yine çıkıp millete IBAN gönderiyorlar.

Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir?

Türkiye'nin yangın söndürme için uçaklarının olmadığını bakan kendi söyledi zaten utanmadan bu bir söylenti değil öncelikle, şuan hala yangın devam ediyor bilgilere göre İzmir Gaziemirde de yangın başlamış ve son 6 günde 31 ilde 129 yangın çıktı türlü türlü söylentiler mevcut neden yetkili makamlardan bir açıklama yok çünkü?
Teorilerden biri ormanlara gidildiğinde bırakılan çöplerden, atıklardan kaynaklı olması aklımın almadığı aynı anda peşpeşe çöpler sıcağın etkisiyle reaksiyona girerek yangın çıkarıyor üzgünüm ama bu pek inandırıcı değil belli bir alanda olsa haklılık payınız vardı ama birçok ilde aynı anda gerçekleşmesi imkansız tabi çöpler isyana kalkıp kendi kendini yaktırmadıysa :)

Diğer teori pkk üstlenmiş bu durumu sanırım hatta söylentilere göre sulara zehir karıştırılacağı ülkeyi daha kötü kaosa sürükleyene kadar devam edeceği devletin belli mercilerinin uyarıldığı ve gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığı.

Diğer teori yine üstteki gibi sabotaj ama pkk değilde başkalarının bu işin içinde olduğu özellikle tatil bölgelerinin seçilmesi rant uğruna canlıların, insanların hayatlarına gasp edildiği.

her teoride birbirinden kötü aslında önemli olan hangi sebepten olursa olsun çıkan yangına müdahale edemememiz Türkiye ormanlık alan bakımından zengin bir ülke iken tek bir yangın söndürme uçağımızın olmaması devlet büyükleri için 16 adet özel uçak tahsis edilirken Orman bakanlığına ait tek uçağın olmaması ve bunun sonucu kaybedilen canlar kim bu vebali alıp ödeyecek ?

Bakanlar o gece oraya gidiyor 3 bakanımız ayrı ayrı özel uçaklarıyla hemde tenezzül edip tek uçakla da gidilmiyor. İnsanlar tepkili gözümüze soka soka yaşadıkları bu lüks hayat artık bize batıyor çünkü insanlar can verdi hayvanlar can verdi o güzelim ağaçlar kül olup gitti bunun sorumluluğunu bile üstlenen olmadı hala yok belediyeler suçlu felan ayıp yahu sen Orman Bakanısın en yetkili mecraa sensin bu senin yetkin ve sorumluluğunda..

Çaresiziz çünkü elimizden bişey gelmiyor insanlar isyanda biran önce bunun son bulmasını istiyoruz ama olmuyor hala yangınlar devam ediyor hala söndürülemedi hala kayıplar devam ediyor ve hala nedenin ne olduğu veya bu kadar gün yaşanan olaylardan ders çıkarılıp neden güvenlik önlemleri artırılmıyor anlamıyorum ?

Son düzenleme:
Demin bu yaziya denk geldim. Sizler ne dusunuyosunuz bu # ile ilgili?

Buradan da görüleceği üzere, itibar dediğimiz şey şatafatlı saraylar, arabalar değil, bir afet olduğu zaman sürece müdahale edebilme, kendine yetebilme gücüdür. Dünya bizi konuşuyor evet ama A haberin dediği gibi değil.

Umarım artık yangınların önüne geçilebilir
doğa yok oldu olacak ağlamak istiyorum :(

Tanrının bir lütfu gibi de pazarlanabilir.

Ben bundan 2 yıl önce Bodrum'dan taşınmazdan önce yani oraya bir bakan gelmişti Dışişleri Bakanı ona ben bir not iletmiş Ve arkasından 1 hafta sonra bakanlıktan beni aramışlardı. Verdiğim notta Türkiye'de yapılan ağaçlandırma çabalarını takdir ettiğini ancak bir yerde orman olacak bu arazi şeritlerinde yangın araçlarının rahatça yol alabilmesi için 4 veya 5 kilometre arası ile boylamasına yangın şeritlerinin olmasını tavsiye etmiştim. Bilmiyorum bu konu ile alakalı daha kapsamlı daha detaylı bir yazıyı yine Cimer üzerinden yazmayı düşünüyorum. Arkadaşlar Bence siz de buna katkıda bulunabilirsiniz Yani şöyle düşünelim Dağlarda yangın araçlarının hızlı müdahale için en az 8 metre genişliğinde boylamasına ağaç olmayan şeritlerin bırakılması bence çok önemli bir detay. Günümüzde yaşadığımız ve bana göre tamamen terörist faaliyet olarak değerlendirilebilen bu yangın hadiseleri ne etkin ve çabuk müdahale şansı Ancak bu şekilde olabilir. Velhasıl kelam Sizden ricam bu şekilde bir öneriyi Cimer üzerinden lütfen bildirin. Toplumun yoğun istek ve çabalarına karşı Mutlaka böyle bir faaliyet yapılacaktır kanaatini taşıyorum...

Bu haftaki tartışma konusu yanan ormanlarımız.

Ormanlar yanıyor ama söndürme uçaklarımızın olmadığı söyleniyor, sosyal medyadan farklı dillerde yardım isteniyor ama bazıları çıkıp dış mihrakları içimize mi sokacaksınız diyor. Ama kendileri yine bi kaç ülkeden yardım için uçak alıyor. Çelişkiler havada uçuşuyor.

Ülkenin cumhurbaşkanı yangın bölgesine gidip maddi manevi yardım yapacağına insanların kafasına çay fırlatıyor.
O da yetmezmiş gibi yine çıkıp millete IBAN gönderiyorlar.

Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir?
Ya çok merak Acaba siz O çay attığı görüntünün yangının yaşandığı yerde olduğunu mu sanıyorsunuz?

Pekala daha Bugün televizyonda Meral akşener'in yaptığı gezi konuşmalar içeren bir haber bu konu hakkında en ufak bir lafınız yok değil mi

Ya da ağzı açılan herkes Ensar Vakfında olan olaylar konusunda tepki gösteriyor haklısınız lanetlenecek olayıdır tekrarla soruyorum CHP ilçe binalarında görevli kadınlara tecavüz edilmesine için sesiniz çıkmıyor veya medyada haber olmuyor sorabilir miyim

Buradan yola çıkarak nasıl bir strateji yapılıyor farkında mısınız

Geri