Orhan Gencebay

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Sevgili Anna hanimcim..
Anneme Anna dan selam var desem simdi bin dereden su getirir.Yok kim yok nerden taniyorsun yok asireti ne yok o da mi evlenmis jdkwk falan filann.Ben dolayli yollardan selaminizi ileticem.
Cöpcüler Krali filminde Sener Sen annesini pencereden atiyor ya..bazen o duruma geliyorum ama sonra kadincagzin benden cektigini düsünüyorum..oluyorum yumurcak.Bas göz etmek istio beni..napsin kadincagiz.
Sizin arabesk serüveniniz erken baslamis..ben sanirim 19 falandim sanirim..tam hatirlamiyorum
.cok yil gecmis aradan.
Girdiginiz yollar cok satafatli Anna hanimcim.Yani arabesk bir yasam bicimidir..her alana sigmasa da.
Dinlemeden ona buna agliyorsak gözyasiminizin dile degdigi zaman aci bir tad alirsak iste o an..
Aci gözyaslarim..
Bak moda girdim simdi Anna hanimcim..iyi ki varsiniz.

Bir Cemal Safi eseridir aslen.
Bestesi Orhan beye ait olan bu guzide eseri en cok Manga dan dinlemeyi seviyorum.
Ferman beyin sesinin vurgusu muazzam.
Bazi insanlarin güzelligi yüzüne yansir.

Ayrılık şarkıları içinde hem sözleri hem de bestesi en güzel eserlerden bence..... zaten şarkının girişinden bunu anlamamak mümkün değil.... Obua, bağlama, vurmalılar ve nefesliler öyle güzel harmonize olmuş ki..... Gencebayın usta yorumuyla mükemmel bir eser ortaya cıkmış....... duygunun zirve yaptığı kısımlarda obua cok güzel kullanılmış....... dinlediğim zaman mimiklerim değişiyor.. yer yer hafif başımı sallayıp, gözlerim kısılıyor.... el kol hareketleri falan.... esntrümanlarla oynadığı gibi benimlede oynuyor.......

Ferdi Müslüm Orhan Gen
orhan müslüm ferdi ve türevlerini oldu olası sevmeyen tek ben olamam heralde. insani karanliga surukleyenlere sanatci, yaptıklarına sanat demek cok sacma.

Bende sevmiyorum dinlemem

Hepimizin hayatında bu şarkıya yakışan olmuştur elbet.
Güzel geceleriniz olsun Süreyya hnmcım...

Siz daha Freud'un tanimladigi 2.dönem ile meskul iken biz Orhan beyi dinliyorduk...

Hiç sevemediğim ve dolayısıyla dinlemediğim bir müzik tarzı.

Niye hemen analize girdin?
Haklisin.Bence swn yavas yavas tanit kendini bize..: )
Yok canım sende ne analizi yaa. Sadece senin reaksiyonuna karşılık verdim. Biraz da latife olsun diye.
En azından bu başlık altında birbirimize gerilmeden yazmaya çalışalım. Ehhh tabii ikimiz için de kolay olmuyor. Alıştıra alıştıra

Yok canım sende ne analizi yaa. Sadece senin reaksiyonuna karşılık verdim. Biraz da latife olsun diye.
En azından bu başlık altında birbirimize gerilmeden yazmaya çalışalım. Ehhh tabii ikimiz için de kolay olmuyor. Alıştıra alıştıra

Olabilir mi böyle bir sey?
Ne olur olsun cünki.

Teknik acidan mi lirikal acidan mi?

Geri