Orhan Gencebay

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Munir Nurettin Selçuk ve ekolünden sonraki dönemde açık ara döneminin en iyi sanatçısıdır. Gerek besteleri olsun, gerek sanat bilgisi (notalar, teknik terimler, makam bilgileri), söz ve beste (kanımca kendi içerisinde dönem dönem felsefi - sosyolojik gözlemlerinin sözlerine yansıdığını düşünüyorum.),müzik (güfte, aranjman vs.), şahsına münhasır sesi, daha sayamayacağım - sığdıramayacağım bir çok şey var aslında Orhan Gencebay'a dair. ben ne zaman dinlesem kendisi sanki bir derin deniz, okyanus içindeymiş gibi hissediyorum. bense avare balık, alabildiğine yüzüyorum. eski masaüstü bilgisayarımda hala bütün arşivi dijital olarak durmakta mesela, ara ara açar, karıştırıp dinlerim.

https://www.youtube.com/watch?v=0PxE_UGAByo

son dönemde yaptığı en iyi işlerden biriydi.

Deodorant reklamında oynadı, ağırlığına yakışmadı...

klavyeden kaynaklandığını biliyorum ama yapmam lazım kusura bakma
cemal şafii değil cemal hanefi

Yine anamla hariltili bir diyalog.
Camasirlari dogru yikayamamisim.Beyazin icine renkli atilir miymis?O okudugun kitaplarda yazmiyor mu bunlar?Isine yaramiyorsa niye okuyorsun?Seni kimse almayacak böyle sksjslsl.Allah akil fikir versin ikisini vermeyecekse birinden birini versin sana.jklk
Ah anam bebekken ben..aklina,yillar sonra böyle konusucamiz geldi mi hic?

Anne kader mahkumuyum diyorum..bana bir bakisi var offf..
Sonra beynimde bu sarki..

Ben daha ne cile
Dertlere yolcuyum
Ben alnina dert yazilan
Kader mahkumuyum

Süreyya hnm.... anneciğinizle selam olsun...
İlk arabesk batağına Kamuran akkorla başladım... ama nasıl dinliyorum sabah akşam... Bir şarkısı var hep onu.. şarkı, "ödüm kopuyor" yok bu deyil..bu güllüydü slkj "kabahat seni sevende" bunu dinlediğimde tam tamına 16 yaşlarında falanım.s yaşıma göre ağır şarkılar yüklemişim kendime... dinleyen keyfinden mi dinlemiş.. dinletenin hiç mi sucu yok.....
Bende zamanla şöyle bişey oluştu.. bilmiyorum belki sizlerde de olmuştur.. umarım tek değilimdir... şarkıyı daha hissedebilmek için moda girerdim... Yağmur altında ıslanırdım mesela sonra eve gelip "Yağmurlu bir gün de doğdum anamdan" dinlerdim...... Ya da bir işim ters giderdi isyankar bir ruhum olurdu " tanrım affedilmez günahım mı var" dinlerdim.... sonra birinin kalbini kırardım acardım "dil yarası" dinlerdim... ;D
Böyle böyle arabesk fantazi müziğinin kraliçesi oldum.........

Geri