örgüt kısaltmaları

Konu sahibi son olarak 2303 gün önce görüldü
PKK yaptığı saldırılarla, KCK aldığı kararlarla YDG-H gibi örgütler ise şehirlerde ve ilçelerde yaptığı eylemlerle gündemden düşmüyor. Peki PKK, KCK, YDG-H ve YPG gibi örgütsel kısaltmaların açılımları neler? Hangi manaya geliyor.

PKK*açılımı "Partiya Karkeran Kürdistan" demek. Türkçe anlamı ise Kürdistan İşçi Partisi anlamına geliyor.

KCK*açılımı "Koma Civaken Kürdistan "demek. Türkçe anlamı ise Kürdistan Topluluklar Birliği anlamına geliyor.

PJAK*açılımı "Patiya Jiyana Azad a Kürdistane" demek. Türkçe anlamı ise Kürdistan Özgür Yaşam Partisi anlamına geliyor.

YDG-H*açılımı "Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi" anlamına geliyor.

YPG*açılımı "Yekiniyen Parastina Gel" demek. Türkçe anlamı ise Halk Koruma Birlikleri anlamına geliyor.

YPJ*açılımı ise "Yekiniyen Parastina Jina" demek. *Türkçe anlamı ise Kadın Savunma Birlikleri anlamına geliyor.

Bu kısaltmalar halen kullanılmakta olup bir çok devlet tarafından PKK - KCK ve PJAK terör örgütleri listesinde yer almaktadır. YPG ve YPJ ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin işbirliğiyle İŞİD örgütüyle savaşmaktadır.

dönerci kedi

SASAMKÇSAPOÇ
turkce acilimini hayal dunyaniza birakiyorum

Ben de bir şey yazardım da işte,neyse. :p

Konuyu açan kişi çıkmaz sorular olduğu için fetö örgütü atlanmış yoksa en üst sırada olurdu kesin :asd:

HPG: Hêzên Parastina Gel. Halk savunma birlikleri.

Bunu atlamışsın cnm.

Hep kürdistan kurba çabası içine girenlerin açtıkları oluşumlar.

Geri