'Organik hoşaf' iddiaları yalan çıktı

Konu sahibi son olarak 1245 gün önce görüldü
Sosyal medyada gündeme gelen 'organik hoşaf' iddiaları, TRT Haber'de yayınlanan Bir Fikrin Var mı programının yapımcıları tarafından yalanlandı.

TRT Haber'de yayınlanan Bir Fikrin Var mı programı yapımcıları, organik hoşafın değil, hız ayarlı yol kasisi projesinin birinci olduğunu duyurdu.

Ayrıca organik hoşaf ürününü, hoşaf yapıldığı için değil pastörize edilmeden raf ömrününün uzatılması ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkarılması fikriyle yükseldiği ancak daha sonra elendiği belirtildi.

İDDİALAR SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, TRT'nin bilim yarışmasında 'organik hoşaf' adı verilen düz kompostonun, alzheimer çipini geride bırakarak birinci olduğu iddia edilmişti.

Hürriyet, Cumhuriyet, Odatv ve BirGün gibi birçok internet sitesi, söz konusu iddiaları gündeme getirmişti.

YARIŞMAYI HIZ AYARLI YOL KASİSİ PROJESİ KAZANDI

Programı sunan Bir Fikrin Var mı programı yapımcıları, girişimcilik yarışmasını hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal ikiz kardeşlerin kazandığını belirtti.

Program yapımcıları ayrıca Gıda mühendisi olan Kübra Ağca'nın Hoşaf Üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükseldiğini ancak daha sonra elendiğini belirttiler.
.haber10.com

Buda diyer haber sitesi

TRT yarışmasında 'organik hoşaf' birinci oldu yalanı

BirGün gazetesi, 'girişimcilik' yarışmasın üzerinden TRT'ye saldırsa da gerçek başkaydı...

trt_798.jpg

TRT Haber'de yayılanan Bir Fikrim mi Var isimli yarışmanın 8. sezonunun kazananı Adnan Kal ve Uğur Kal kardeşlerin "Hız Ayarlı Yol Kasisi" projesi oldu.

d_7711.jpg

Fakat BirGün gazetesi, TRT'yi itibarsızlaştırmak için yalan bir habere imza attı. Finalde yarışan "Organik Hoşaf" projesini birinci olarak lanse eden gazete, sosyal medyada infiale neden oldu.

birgun_8179.jpg

YAPIMCI ŞİRKET TEPKİ GÖSTERDİ
"Tam 10 yıldır ekranlarda olan bilim değil girişimcilik yarışması "Bir fikrin mi var"ın kazananı hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerdir. Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise hoşaf üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş - sonra da elenmiştir."

trt_2829.jpg

.ensonhaber.com

Buda benden

Bundan sonra HER GÖRDÜGÜNÜZ SAKALLIYA DEDE DEMEYİN ALLAH KORUSUN

Bunlar hep TÜBİTAK yüzünden oluyor, adamlar o kadar saçma ve basit projeleri 1. Seçtiler ki, insanlarda algı oluştu ve bu algı kolay kolay kırılmaz. İlk defa yanıldığıma sevindim, ama bu az biraz araştırmayla TÜBİTAK' ın ne skandallara imza attığını görebiliriz. Aynı şeyi TÜBİTAK kurumundan bekliyoruz. Sahi onun başında kim vardı ?

Milleti bilmem ama benim tepkim portatif fizik tedavi cihazının olduğu yerde hoşafın seçilmesineydi.
İnsanların özellikle de engelli insanlarımıza umut olabilecek bir projenin "valla hoşaftan başka bir şey düşünemiyorum" diyen sığırlarca hoşafa elenmesi bizden bir pok olmayacağının yeni bir göstergesi daha olmuştur bende ..
Milletin derdi de hoşaf içmekti zaten :)
ALLAH akıl fikir vere ..

İlayda Şamilgil var. Kız nasanın projesine seçildi. Projesi binlerce proje arasından 1. olmuştu. Türkiyede değer görmedi maalesef.

Papaz eriğini imam eriğine çevirme projesi vardı bide :D

Haberin yalan ya da çarpıtılmış olması TUBİTAK'ın oldukça vasat ve 'şaka gibi' bir yapı olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? hayır.

[YOUTUBE]FaIO7Zsw_cM[/YOUTUBE]

:asd::zuha::haha: vs vb ...

Geri