Organ nakli bekleyen, ölmek üzere olan beş hastanın doktorusun.

Konu sahibi son olarak 1422 gün önce görüldü

Organ nakli bekleyen beş hastanın doktorusun

• Altıncı hastanın ölmesini bekler, diğer beş hastayı kurtarırım.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Altıncı hastaya ilacı verir, ölmekten kurtarırım.

Kullanılan: 1 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
Organ nakli bekleyen, ölmek üzere olan beş hastanın doktorusun. Tüm çabalara rağmen aranan organlar bulunmadı. Hepsi acı içinde kıvranıyor, ölmek üzere olan altıncı bir hastan var, ölürse tüm organları diğer beş hastayı kurtaracak. Elinde de altıncı hastayı tamamen iyileştirecek bir ilaç var. Ne yaparsın?

Kişi ahlaken olabildiğince fazla acıyı dindirmekle yükümlüdür ama iyi kişiler mi, dürüst mü, sahtekar mı, tembel mi, çalışkan mı, belki de katil ve hırsızları kurtaracaksın. Bu fedakarlık ile daha fazla insana zarar verecekler. Bi de her insanın yaşam ve mutluluk hakkında eşit hakları var, bilemiyorum yani.

" I am Mother " filminden hoş bir sahne. Bu sorunun cevabı orada da verilemiyordu, sanırım sonsuza kadar da verilemeyecek.

Şahsen herkesin yaşaması için elimden gelen çabayı gösterirdim. Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.

" I am Mother " filminden hoş bir sahne. Bu sorunun cevabı orada da verilemiyordu, sanırım sonsuza kadar da verilemeyecek.

Şahsen herkesin yaşaması için elimden gelen çabayı gösterirdim. Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.

Sende mi izledin? Güzel filmdi. Tanışalım mı?

Adolf Hitler Gibi birisi olacak ise kesinlikle diğerleri acı içinde kalsa da 6. Kişi Yaşama Hakkına Sahip. İyi bir Irkçıydı.

"Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir"
George Orwell - Hayvan Çiftliği

6. hastaya o ilaci vermezsek cinayet işlemiş olmaz mıyız? ;m

Mesleği bırakırım sanırım. İşportaya çıkarım.

Etik olan 6.kisiyi kurtarmasidir.

Sevgili huri, attığın başlıklar çok güzel.kutluyorum
Sevgiler

6.hastanın iyileşebilme olasılığı yüksekse madem bir ilaçla o ilaç verilmeli

Diğer 5 hasta da bilmiyorum o da üzücü bişey bazı kararlar ani alınması gerekiyor ve nokta atısı karar almak lazım

En iyisi organ bağişi yapın

Soruda bahsi geçen filmi izlemedim ancak beş hastaya da organ nakli yapabilmek için kan grubu uyumu gerektiğine göre nasıl oluyor da ölmek üzere olan hasta hepsi ile uyumlu?

Kısacası altıncı hastayı kurtarmak çok daha mantıklı görünüyor ayrıca etik açısından da daha doğru çünkü diğer hastaların hayatını kurtarmak gibi bir sorumluluğu olmayan bir kişiyi, kendi kararınızla ölüme terk edemezsiniz. Onların hastalığından ya da ölmek üzere olmasından o kişi sorumlu değildir. Doktor da bu kararı o kişi adına veremez çünkü kimsenin hayatını, başkaları için kurban etme hakkı yoktur.

6. Hasta zaten yaşlı yaşayıp ne yapacak 5 kişiyi kurtarır kahraman olurdum

Geri