Organ bağışının zorunlu olmasına ne dersiniz ?

Konu sahibi son olarak 3056 gün önce görüldü

• Organ bağışı isteğe bağlı olmalıdır

Kullanılan: 14 53.8%
  • Kabul ederim

Kullanılan: 8 30.8%
  • Organ bağışına karşıyım

Kullanılan: 1 3.8%
  • Bence ...

Kullanılan: 3 11.5%

• Kullanılan toplam oy
    26
Zorla olacak birşey değil bu
Elbette ki bağış yapilmali ama zorlama ile değil.

bağış yapmak istemiyorsa zorlamı alacaklar öldükden sonra,ailesi yokmu saçma bence
isteyen bağış yapsın en güzeli bu, sadece halkı bilinçlendirsinler bağış konusunda...

images

Bu ancak kuzey korede olabilir.
Yada bizim Erdoğan arzu etiği zaman...

Aman ha Erdoğanın aklına sokmayın bunu...

Hem bağış olarak anılacak hem de zorunlu olacak öyle mi? İnsan bedenine zorunlu müdahale ve dayatma olur ki bu da insan haklarına aykırıdır. İnsanlara zorla bir şey yaptırtmaktan öte eğitip , bilinçlendirip oranı "bağış" kelimesine uygun olarak yükseltmek gerek

Ne kadar da güzel olur. Yaşam formu devam eden insanın kendi istediğine, ölmüş olanların ise mecburi yada buna gönülden eğilimli hale gelmiş olmalarını çok isterdim. Dünya daha da güzel olurdu.

Zorunlu olmasa da duyarlı olunmasını isterdim ailemde 2 kişinin buna çok ihtiyacı var (di).

Ben ise 18 yaşımda bagislamistim.

Şayet beş para etmez bir insana organın gitme riskide var.

Organ bağışına karşı değilim ancak bağışlamayı düşünürsem o kişileride seçmek isterim. beni sırası felan ilgilendirmez. parayla üst sıralara geçen adamlara kimselere gidip duruyor organlar

Hiçbir organ çürüyecek kadar ucuz olmamalı.Çünkü trilyonlarıda versek sağlığı satın alamayız.Zorunlu olamaz belki çünkü bu hukuksal olarak zor olabilir.Ancak insan hayatının önemiyeti ve bundaki görevlerimizi anlatmakla işe başlayabiliriz.Şu bir gerçek ki zorunluluktan ziyade bilinç oluşturmak işleri daha fazla kolaylaştırır.Öyle ki sorumluluk, kurallardan daha baskın bir duygudur.Önce sorumluluk ve bunun neticesinde elde edilecek kazanımlar, anlatılmalı insanlara.

Evet derdim olsun, böylelikle belki mafyasına iş kalmazdı

Adi ustunde bagis..
Bunlari zorunlu yapmak yerine, insanlarin bilinclendirilmesi saglansa, zaten kisiler kendi istekleri ile bagisi daha yuksek oranda yapmak isteyeceklerdir.
Zorunlu tutmak, her zaman insanlarda ters tepkiye yol acar.

Adi ustunde bagis..
Bunlari zorunlu yapmak yerine, insanlarin bilinclendirilmesi saglansa, zaten kisiler kendi istekleri ile bagisi daha yuksek oranda yapmak isteyeceklerdir.
Zorunlu tutmak, her zaman insanlarda ters tepkiye yol acar.

Sevgili Shinigami :))

ters tepkiden kastınız nedir ?

Elbette zorunlu olmamalı..
Sağken kendi bedeni kendi kararı diyoruzda öldüğünde organlarını onun isteği olmadan mı alacağız..

doğum ve ilkyardım haricinde, bir insanın başka bir insana can verdiği tek eylemdir organ bağışı. zorlama ve dayatmalarla maneviyattan yoksun dolayısıyla değersiz bir fedakarlık olması ihtimali korkutuyor bizleri.
bağış yapmanın zorunlu olması bu sebeple doğru gelmemekte, ancak önemi hakkında önyargıları ve cahilliği ortadan kaldırabilecek yeterlilikte bilinçlendirme projelerinin olmaması zorunluluk kavramını resmi olmasa da gündeme getiriyor.

sahsen ben bagislayacagim icin kabul ederim. bagislamak istemeyenler bu soruya nasil cevap verir bilemem

Kabul ederim, çalışan organlar toprağın altında çürüyeceğine başka hayatlara nefes olsun.
Bağışlamaya karşı olanlar mahşere saklayacaklar heralde..

Geri