Önyargıların Sebepleri??

Konu sahibi son olarak 4696 gün önce görüldü
Ön yargıların sebepleri tecrübeden mi ? Yoksa karakterden mi gelir??

öğretiler tabii ki.
doğarken temiz bi beyinle doğuyoruz sınırsız hayal gücü ve açıklık..

tabii sonra ne oluyor sosyalleşme sürecinde öğretilerin esiri sürü psikolojisinin içinde yer alıyoruz.
bize öğretilen herşeyi kabul ediyor kafamızda şekillendiriyor ona göre değerlendiriyoruz.

bir insanı tanıyorumn dediğinizde bile ön yargı başlıyor.

oysa bir insanı tanıyamaz kimse. Mümkünatı yok. Sadece hakkında kafasında kurarak edindiği fikirleri olabilir.

mesela türbanlı bi bayanı görünce bu kesin AKP li dir diye düşünmek ir önyargıdır.
şekile şemale bakılır ve beyin orada kararını verir bi nevi beynimizin aldatmacasıdır ha gereksizdir demiyorum gerekli ama dozu ayarlamak gerek. Yoksa dışlanmak kaçınılmaz.

Önyargili oldugun kisiye veya kisilere olan iletisim eksikliginden. Halbuki bi kez konussalar o önyargilar kirilir.Ve en önemli sebep medya.. Bu medya varya bu medya bire bin katip haber yapinca önyargilar daha da cogaliyor malesef.

ön yargı yalnızca sisteme ayak uydurmak için insan zihnine doğduğundan itibaren empoze edilen bir zihin hastalığıdır

Kafamıza doldurulan at gözlüğü niteliğinde düşüncelerdir bunun kaynağı.Nerden oluşur bunlar?Aileden,etraftan,medyadan vs.Kişide bunu aşacak potansiyel yoksa ne kadar uğraş verirse versin olmaz bu iş.Ne demiş bir büyüğümüz:''Önyargıyı kırmak atomu parçalamaktan zordur.''

evet gerçekten güzel yorumlar görüntüye göre o öyledir bu böyledir diye akılda oluşturmak çok büyük kayıptır ve asla insanları tam manada bilemeyiz yani

Karakterden geliyor olsa gerek. Bunu bu gece test ettim onayladım . :)

Ben farklı bir açıdan bakıyorum. İnsanların davranışları da ön yargı oluşturabilir. Mesela bir insanın yürüyüşü ve gülüşü bize onun iyi bir insan olduğunu düşündürebilir. Ön yargı olumsuz olacak diye bir şey yok =)

Tecrübeyle aşılabilecek bir sorun bu. Şüphe ile karıştırmamak gerekir.

Tecrübe. Kesin bi hareketinden dolayı yargıyı kurmuşuzdur ve o hareket daha önce başkasından gördüğümüz bir şeydir diye düşünüyorum

Öğretiler ve toplum.
On yargısız insan olmaması bu yüzdendir.

Karakter haritamızın ölçeklerindendir önyargılar ..

Yaşanılan olumsuzluklar belki önyargılı olma sebeplerinden birisidir, ama hiçbişey önyargılı olma bahanesi değildir

Önyargı, dogmatik kanaattir onyargi duyulan kisinin bireyselliginden ziyade sosyal konumu ve etnik kokeni baz alinarak gard ceker. Rasyonel olarak değerlendiremeyecegimiz bir surecin urunu.
Freudyen yaklasima gore, kalip yargilara sahip olmak psikodinamik bir tutum. Cocukluk donemi yasanan duygusal gerilimleri, baska bir insana yansitarak eprimiş egoyu onarmaktir.
Sosyal Darwinizm de bunu destekliyor.

Geri