Onur Ensert Kimdir - Onur Ensert Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Kapak.jpg

1979 yılının Mayıs ayının 8. günü Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdum. Daha bir yılım dolmadan, gelecekte lise ve üniversite hayatmın ilk yıllarını geçireceğim güzeller güzeli İzmir’e doğru yol aldık ailece. Arkasından bir dönem Mersin, bir dönem Diyarbakır, tekrar İzmir, tekrar Diyarbakır ve en nihayetinde beni müzikte olgunlaştıran şehir, Ankara. Ortaokul yıllarımda tanıştım gitarımla. 80’lerin müzikleri beni çok etkiliyordu. Durmadan müzik dinlemek ve müzik yapmak geliyordu içimden. Başarılı da bir öğrenciydim ama müziğe olan tutkum başkaydı sanki. Derslerimdeki başarılar beni Tıp Fakültesine kadar taşıdı ancak hayalimdeki mesleğin doktorluk olmadığını anladıktan sonra, Tıp Fakültesini bırakmak vermek zorunda olduğum bir karardı. Hemen arkasından Elektrik-Elektronik Mühendisliği okumaya karar verdim ve 4 yılın sonunda başarılı bir mühendis oldum. Ama hiçbir zaman müzikten vazgeçemedim. Okul yıllarımda ve mezun olduktan sonra, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında sahne sahne dolaştım. Hep bir albümüm olsun istiyordum ama gereken ilham meleğimi bir türlü bulamıyordum. Taki 2011’in yeni yıl gecesi Burcu karşıma çıkana kadar. Hem hayatımın ilham meleği oldu hem de inanılmaz sözleri ve besteleriyle en büyük hayalime kavuşmamı sağladı. Gitarım ve müzik yapma tutkum sanki doğduğum günden beri beni esir aldı. Hayatta beni dinleyenlere her zaman daha iyisini yapmak en büyük isteğim. Her yeni notada, her yeni melodide görüşmek üzere…

Onur Ensert ayrıca kendisi gibi sanatçı olan eşi Burcu Furtun için Onlardan Biri Olmuşsun, Tek Gerçek Var ve Kış Uykusu adlı single çalışmalarının aranjörlüğünü ve prodüktörlüğünü üstlendi. Bununla birlikte Tek Gerçek Var ve Kış Uykusu teklilerinin klip yönetmenliğini de üstlenerek kamera arkasında da çalışmaya başladı.

Geri