Önünde yürüyen hatunu geçme sorunsalı

Konu sahibi son olarak 2321 gün önce görüldü
önünde yürüyen hatun kişiyi bir an önce geçmek zorunda olduğunu düşünmek, rahatsız olmaması için hızlı adımlarla sol kulvardan atağa kalkmak.

Hahahahahaha :D

Bundan beteri ise hatun kişinin yolun sağından yürüme zahmetine girmeyip bir güzel orta şeridi kullanması ve çaresizlik ile geçmek için fırsat kollamak. F-16 jetinin kanat açıklığı gibi uzun, hızlı adımlara sahip olduğumdan ve insanların yavaş yürümesine tahammülüm olmadığından bu durumu sürekli yaşıyorum.

Sol şeridi açık tutunuz!

önümde kimse yürüyemez, en hızlı benim.ddd

bazıları da kızın suratını görmek için geçer, bendeki tamamen hız sorunu.

Düşünceli insan hareketi.
Mesela ben ne yapıyorum? Önümdeki kızı geçiyorum, sonra yavaşlıyorum kız geçiyor, sonra tektar vites artırıp geçiyorum. Sonra yine yavaşlıyorum. Gerim gerim geriyorum kızı.

Herkes ile her konuda yarışma alışkanlığı olmasın!

Erkekler araba kullanırken kadinlara yaptigi muameleyi
yaya halindeyken de yapiyor.
Yani diyolar ki yolda yurumeyi bile bilmiyorsun yavaşsin ya da asiri dengesiz bir sekil de hızlı
kaldirimin tam ortasindan yürüyorsun ya sağa gec ya da sola beni sollamak mecburiyetinde birakiyorsun.
Aslinda erkekleri gomecektim fekat yazinca onlara hak verdim.

höhöhöh hakkaten çok komikmiş. sizinle aynı ülkede mi yaşıyoruz acaba? hava karardıktan, saat geç olduktan sonra sokakta üç beş kişi kalınca ister istemez tedirgin olup ikide bir bakıyorum arkama. ne var yani ne oluyor hızlanıp öne geçince ölüyor musunuz? kimse sapık olduğunuzu düşünmez, düşünen varsa da sebebi kendi hemcinsleriniz. geç saatte arkamda ayak seslerini duyduğum birinden elbette ki rahatsız oluyorum. olmayan kadın yoktur. dünyanın her yerinde bu böyledir. nerelisiniz siz başka bi gezegenden falan mı geldiniz?

Sorunsal değil nezakettir. İşlek olmayan bir sokakta dakikalarca bir kadının arkasından yürünmez.

İşlek ya da işlek olmayan, bir kadının ardından dakikalarca ya da saatlerce yürümek ne diye anormal bir davranış olsun ki? Karakter bozuk olmadıktan sonra etik dışı ya da cinsel imge taşıyan bir durum göremiyorum.Bir kadın insiz bir yerde yabancı bir erkekle bulunurken neden tacize uğrama güdüleriyle donanmak zorunda kalsın? Lütufmuş gibi bu tarz durumları nezaket hareketi olarak yaygınlaştırmak yerine, sıkı tedbirler alınmalı.Sapıklar vb olabildiğince elimine edilmeli.
Bir kadının nedenli ya da nedensiz sokakta tek başına yürürken kendini tedirgin hissetmesi, yürürken önüne geçilmemesinden daha büyük bir problem.
Sızıntıyı ne kadar silersen sil,esas yarayı iyileştirmedikten sonra bir şey değişmez.

Biz goccuklukten bu yana sessiz sakin yada yalniz oldugumuz bir sokak cadde vs olan yerde bayan onumuzde yururse ya onune gecer yada hizimizi yavaslatir aramizi acariz. Amac bayan tedirgin huzursuz olmasin diye.

Geri kafaliliktir belki ama fakat lakin severim bu seyleri.

Geri kafalilik degildir, kemalâttır. Kemalât teferruatta saklıdır. Yani medeniyet detayda gizlidir. Bir millet medeniyeti maddede arama hastalığına düşerse geri kalır. Tıpkı bütün gözlerin her yerde telefon ekranlarına yönelmesi bir cehalet örneğidir. Maddeyi (bilimi) geliştiren şey manadaki derinliktir. Bir millet evvela sosyal alanlardaki gelişimini tamamlamalıdır ki madde aleminde başarıyı yakalayabilecek vakti bulabilsin.

Geçmek ya da geçmemek sorunundan ziyade , ısrarla bir erkek bir kadının arkasından yürüyorsa kusura bakmayın da niyet iç açıcı değildir.
Aleni rahatsızlık verir.

heheh yorumlar yapılmış ben komiği bırakıp gidiyorum

tumblr_o35z8dbYvu1ujmvy2o1_1280.jpg

beyler siz de bu ülkede kadın olsaydınız keşke ya. keşke!

Ne düşünceli erkeklerimiz var, aydınlık bir gelecek görüyorum kadınlarımız adına.

Bunu sorunsal olarak görmemek lazım. Ne olursa olsun bir bayanın arkasından uzun bir süre yürüdüğünüz zaman kişi bunu yanlış algılayabilir, tedirgin olabilir ki günümüz şartlarında bunları yaşaması da gayet doğaldır.

Soylediginiz seyler toplumsal dinamiklerle alakali, nezakete katiliyorum lakin gelismis ulkelerde sokakta
yururken arkanizdan gelen birinin mesafesini koruyacagini bilirsiniz ki koruyolar.
Toplumsal bir saygi var cunku gelismis toplumlarda.
Eger siz onu yavaslattiginizi hissederseniz yol verirsiniz "tesekkur edip" gecer.
onun acelesi varsa "sorry" diyip hizlanir.
Ve bunu kadin oldugunuz icin yapmaz.Kadin mi erkek mi diye bir kavram yok kafasinda.
Onunde yuruyen bir insan var ona saygili davranmaya calisir.
Halkin birbiri ile senkron yasayabilmesi ile alakali bahsettiginiz sey.
Hayata adapte olabilmenin iki Kilit cumlesi var mesela "ozur dilerim" ve "tesekkur ederim"
cinsiyet ayrimciligi yapmak en az irkcilik kadar yasadisidir. Toplum nezdinde ayip.
Ayip kavramlari farkli cunku bizden.
Eziyetli bir sey degil dunyada kadin olmak. Cinsiyetler arasi ucurum sadece muhafazakar ulkelerde var.
Ha ama gunumuz Turkiye'sini dusununce "kadinin tedirgin olmasini" erkegin ise "gorecegi muameleden
tedirgin olmasini" anlayabilirim.

Sorunsal değil nezakettir. İşlek olmayan bir sokakta dakikalarca bir kadının arkasından yürünmez.

You are right. Attention! There's the devil. That infernal, gives all kinds of delusions. To be careful.

Valla tutarım kolundan geçerim ben. 2 saat onu mu bekleyeceğiz, hiç çekemem...

Geri