Online Evcil Hayvan Sağlığı Danışmanı

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KONU TARAFIMCA kapatilmistir.

Merhaba arkadaşlar,

Ben Mehmet, forumda @R-K olarak biliniyorum artık. Uzun süredir hem evcil hayvanlarla ilgileniyorum hem de kendi evcil hayvan mağazamı işletiyorum. Bu süreçte sadece ürün satmakla kalmadım; sayısız kedi, köpek, kuş ve balığın bakımı, beslenmesi, hastalıkları ve davranışları hakkında birebir deneyim kazandım.

Zamanla fark ettim ki, bu bilgileri paylaşmak hem benim için keyifli hem de birçok hayvansever için faydalı oluyor. Burada amacım, mağazamda edindiğim tecrübeleri ve yıllar içinde öğrendiklerimi sade bir dille sizlerle paylaşmak.
Ben uzman değilim ama yıllardır bu işin içindeyim; yani hem sahadayım, hem de hayvanlarla birebir temas halindeyim.

Kanatlı hayvanlar özellikle uzmanlık alanım diyebilirim.

Umarım paylaştıklarım birilerine yol gösterir, bir canın sağlığına dokunur.

Sorusu olan, fikir paylaşmak isteyen ya da sadece evcilleri için sohbet etmek isteyen herkese kapım açık.

Sevgiler
Mehmet (@R-K)

İki dişi kuşum var birbiriyle çiftleşmeye çalışıyorlar nasıl engellerim bunları ve bu hareketleri ben evdeyken yapıyorlarmış evde olmadığım zamanlar birbirlerine yaklaşmıyorlarmış

İki dişi kuşum var birbiriyle çiftleşmeye çalışıyorlar nasıl engellerim bunları ve bu hareketleri ben evdeyken yapıyorlarmış evde olmadığım zamanlar birbirlerine yaklaşmıyorlarmış
Muhabbet kuşları cok canlılardır. Aynı kafeste uzun süre birlikte yaşayan iki dişi, birbirine “eş gibi” bağlanabilirler. . Tüy temizleme (gaga ile okşama), birbirine kur yapma veya öpüşme benzeri hareketler normalde sevgi ve bagımlılık göstergesidir @inciR gerçek bir çiftleşme değildir..

ama diyorsan ki hayır eşleşiyorlar; üreme döneminde olabilirler. bazen iki basın dişi, iki baskın erkekte görülebiliyor. çiftleşip yumurta yaparlar ise yumurtalar döllenmediginden boş olacaktır. ayrıca muhabbet kusları ortalama 4-7 yumurtlarken kafesinde 8-16 yumurta görme olasılıgın yüksektir. ikiside yapacaktır. bazı üreticiler bu durumdan faydalanıp " dişi " annelik hislerinden ötürü bakıcı olarak baktırmaktadır :)

dip not: evde olmaya özen göster, sağı solu olmaz cikciklerin. bi süre sonra duvarları kemirmeye başlamasınlar. :D

Dişilerde hormonları tetikleyen faktörleri azaltarak bu davranışı durdurabilirsin. bu biraz uzun ama yazacagım müsait bir anda

Muhabbet kuşları cok canlılardır. Aynı kafeste uzun süre birlikte yaşayan iki dişi, birbirine “eş gibi” bağlanabilirler. . Tüy temizleme (gaga ile okşama), birbirine kur yapma veya öpüşme benzeri hareketler normalde sevgi ve bagımlılık göstergesidir @inciR gerçek bir çiftleşme değildir..

ama diyorsan ki hayır eşleşiyorlar; üreme döneminde olabilirler. bazen iki basın dişi, iki baskın erkekte görülebiliyor. çiftleşip yumurta yaparlar ise yumurtalar döllenmediginden boş olacaktır. ayrıca muhabbet kusları ortalama 4-7 yumurtlarken kafesinde 8-16 yumurta görme olasılıgın yüksektir. ikiside yapacaktır. bazı üreticiler bu durumdan faydalanıp " dişi " annelik hislerinden ötürü bakıcı olarak baktırmaktadır :)

dip not: evde olmaya özen göster, sağı solu olmaz cikciklerin. bi süre sonra duvarları kemirmeye başlamasınlar. :D
Aynı kafeste değiller kavga ediyorlar diye hep ayrı kafesteler öpüşme hareketleri artık normalleşti benim için korktuğum şey boş yumurta yapması sıkışma vs olur diye korkuyorum o yüzden aralarına giriyorum o zaman da ikisi elimi ısırıyor

• Kahkaha
Tepkiler: RK
Sevmedim konuyu.
Kapatılması gerek gibi duruyor.

Bence de diyelim. Hatta gerekçemizde ; iyi birşeye, bilgi paylaşımına fırsat verilmemek olsun. sadece mesaj kasalım :)

Evcil hayvanının sağlık problemi olan bir kliniğe gitmeli, klinik muayene desteği almalı ve bedeli neyse kuruşu kuruşuna ödemeli. Sevgili evcil hayvanlarınızın hak ettiği muamele budur; daha azı değil.
Bunu yapamaycak olan hayvan bakmamalıdır.
Sağlık gibi kritik bir konu online sahalar üzerinde mercek altına yatırılamaz.Bunu bir uzman bile yapmamalı da, işin etik boyutana giremiycem şu an.
Hayvanları bahsesttiğiniz gibi çok seviyorsanız işletmenizdeki ürünleri en iyi kalitede satmaya, size danışanları en uygun kliniğe yönlendirmeye ve her ay cebinizden bir kedi köpek kısırlaştırma masrafı üstlenmek gibi dahiyane işlere odaklanabilirsiniz bence.Bu gibi danışmanlık adı altındaki yaklaşımlar tıbbı küçültmekten başka bir şey değil. Hele beşeri hekimlikten çok daha fazla tetkik ve gözlem gerektiren veteriner tıbbını.

Evcil hayvanının sağlık problemi olan bir kliniğe gitmeli, klinik muayene desteği almalı ve bedeli neyse kuruşu kuruşuna ödemeli. Sevgili evcil hayvanlarınızın hak ettiği muamele budur; daha azı değil.
Bunu yapamaycak olan hayvan bakmamalıdır.
Sağlık gibi kritik bir konu online sahalar üzerinde mercek altına yatırılamaz.Bunu bir uzman bile yapmamalı da, işin etik boyutana giremiycem şu an.
Hayvanları bahsesttiğiniz gibi çok seviyorsanız işletmenizdeki ürünleri en iyi kalitede satmaya, size danışanları en uygun kliniğe yönlendirmeye ve her ay cebinizden bir kedi köpek kısırlaştırma masrafı üstlenmek gibi dahiyane işlere odaklanabilirsiniz bence.Bu gibi danışmanlık adı altındaki yaklaşımlar tıbbı küçültmekten başka bir şey değil. Hele beşeri hekimlikten çok daha fazla tetkik ve gözlem gerektiren veteriner tıbbını.

Ben herhangi bir ücret karşılığında bunu yapmıyorum. Ayrıca 1 Federasyonda kurucu organ Bşk. Yrd. , 1 Dernekte Direk Kurucu Başkanlıgım mevcut.

İşletmemdeki ürünler genellikle üst gelirli ailelerin talep ettigi ürünler olsada, dar gelirli aileler içinde hayvanlarına iyi bakması adına o segmentteki en iyi ürünü getirmeye her zaman özen gösteriyoruz.

Benim bu canlara nasıl bir faydam olduğunu bilmeden, kısırlaştırmak gibi işlemleri önermeniz çokta doğru değil, zira kendi işletmemizin aracılıgıyla yapılan işlemleri size talep ederseniz detaylarını uygun bir zamanda gönderirim.

Bana danışanların oldukları ildeki veya iş yerimde ziyarette bulunan herhangi birini her zaman yönlendirebilecegim klinikler mevcuttur her zaman yaptıgımızda budur. fakat olay şu ki bir çogu kanatlı hayvanlar konusunda bize yönlendiriyor. sebebini varsa bi yakın hekim arkadaşınız size kendisi anlatsın.

Tıbbı kücültmek de ne demek? hiç öyle bir gayemiz olmadı. nitekim dün yardımcı olmaya calıstıgım forumdan bir hanımefendi vardı. konuya " kendi istegiyle " dahil olursa yaptıgım yönlendirme ve kliniklerde ne yapılması gerektigini söyledigimi iletecektir.

Biz yaşam koçlugu yapıyoruz demedik ki. biz ameliyat yapıyoruz veya kırık çıkık var kist var şunu yapın demiyoruz ki.

Açmış olduğım konuyu tekrar incelemenizi talep edecegim sizden.

Ayrıca bu açıklamaları sadece size degil, yeri gelmişken genel olarak yaptığımıda bilin isterim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben herhangi bir ücret karşılığında bunu yapmıyorum. Ayrıca 1 Federasyonda kurucu organ Bşk. Yrd. , 1 Dernekte Direk Kurucu Başkanlıgım mevcut.

İşletmemdeki ürünler genellikle üst gelirli ailelerin talep ettigi ürünler olsada, dar gelirli aileler içinde hayvanlarına iyi bakması adına o segmentteki en iyi ürünü getirmeye her zaman özen gösteriyoruz.

Benim bu canlara nasıl bir faydam olduğunu bilmeden, kısırlaştırmak gibi işlemleri önermeniz çokta doğru değil, zira kendi işletmemizin aracılıgıyla yapılan işlemleri size talep ederseniz detaylarını uygun bir zamanda gönderirim.

Bana danışanların oldukları ildeki veya iş yerimde ziyarette bulunan herhangi birini her zaman yönlendirebilecegim klinikler mevcuttur her zaman yaptıgımızda budur. fakat olay şu ki bir çogu kanatlı hayvanlar konusunda bize yönlendiriyor. sebebini varsa bi yakın hekim arkadaşınız size kendisi anlatsın.

Tıbbı kücültmek de ne demek? hiç öyle bir gayemiz olmadı. nitekim dün yardımcı olmaya calıstıgım forumdan bir hanımefendi vardı. konuya " kendi istegiyle " dahil olursa yaptıgım yönlendirme ve kliniklerde ne yapılması gerektigini söyledigimi iletecektir.

Biz yaşam koçlugu yapıyoruz demedik ki. biz ameliyat yapıyoruz veya kırık çıkık var kist var şunu yapın demiyoruz ki.

Açmış olduğım konuyu tekrar incelemenizi talep edecegim sizden.

Ayrıca bu açıklamaları sadece size degil, yeri gelmişken genel olarak yaptığımıda bilin isterim.

Niyetleriniz ya da neyin başkanı olduğunuzla ilgilenmiyorum R-K bey. Ücret alıp almadığınız ile alakalı ya da direkt şahsınız ile alakalı bir teşhiste de bulunmadım zaten o kadar da tanımıyorum sizi.
Doğru olan ne ise onu söylüyorum.
Hayvanında sağlık problemi olan varsa alanında uzman bir kliniğe gidip klinik muayene desteği almalıdır.
Kendi sağlığınız için nasıl borca giriyorsanız hayvanınız için de girmelisiniz gerekirse.Sorumluluk bunu gerektirir ve de samimi sevgi.
Medikal ya da cerrahi yaklaşım gerekmiyor olsa bile,sadece bir yönerge ya da danışmanlık gerekiyor olsa bile. (Örn: Hayvan besleme,yavru bakımı vb.)
Klinisyen veteriner hekime gidilmeli.
Anlatabiliyor muyum? Tarım ve hayvancılık bakanı da olsanız görüşüm aynı yani.
Yeterince sarih olduğunu düşünüyorum.

Niyetleriniz ya da neyin başkanı olduğunuzla ilgilenmiyorum R-K bey. Ücret alıp almadığınız ile alakalı ya da direkt şahsınız ile alakalı bir teşhiste de bulunmadım zaten o kadar da tanımıyorum sizi.
Doğru olan ne ise onu söylüyorum.
Hayvanında sağlık problemi olan varsa alanında uzman bir kliniğe gidip klinik muayene desteği almalıdır.
Kendi sağlığınız için nasıl borca giriyorsanız hayvanınız için de girmelisiniz gerekirse.Sorumluluk bunu gerektirir ve de samimi sevgi.
Medikal ya da cerrahi yaklaşım gerekmiyor olsa bile,sadece bir yönerge ya da danışmanlık gerekiyor olsa bile. (Örn: Hayvan besleme,yavru bakımı vb.)
Klinisyen veteriner hekime gidilmeli.
Anlatabiliyor muyum? Tarım ve hayvancılık bakanı da olsanız görüşüm aynı yani.
Yeterince sarih olduğunu düşünüyorum.

bu konularda konuda “nasıl olması gerektiğini” tek bir bakış açısından yorumlamayı kalıplaşmış fikirleriyle alışkanlık haline getirmiş insanlarla karşılaşıyoruz alıştık.

Oysa burada kimse sizden izin alarak değil, fikir paylaşarak ilerliyor.

Forum dediğiniz yerin doğası zaten fikir alışverişidir, “konu kapatılmalı” gibi yaklaşımlar ise tam tersine paylaşımı kısıtlar.

Benim yazdıklarımın amacı tartışma değil, bilgi ve deneyim aktarımıydı. Siz her şeyi “yanlış yönlendirme” olarak yorumlarsanız, kimse iki kelime edemez.

Kısacası: burası klinik değil evet, fikir platformu. Bizde tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Kimse kimsenin yetkisini, işini, evcilinin , sağlıgını tehdit etmiyor, sadece konuşuyoruz.

Bence en doğru tavır; okumak, anlamak ve gerekirse katkı sağlamak, yoksa susturmak değil.

Klinikler Elbette gereklidir, ama herkesin ilk adımı orası değildir kesinlikle. Bilgi paylaşmak suç değil, yanlış yönlendirmek olurdu.

yukarıda sorulan 2 dişi muhabbet kuşunun eşleşmesinde fikrimizi tecrübemizi beyan etmemizin neresi kliniksel anlamışta değilim dogrusu.

bu konularda konuda “nasıl olması gerektiğini” tek bir bakış açısından yorumlamayı kalıplaşmış fikirleriyle alışkanlık haline getirmiş insanlarla karşılaşıyoruz alıştık.

Oysa burada kimse sizden izin alarak değil, fikir paylaşarak ilerliyor.

Forum dediğiniz yerin doğası zaten fikir alışverişidir, “konu kapatılmalı” gibi yaklaşımlar ise tam tersine paylaşımı kısıtlar.

Benim yazdıklarımın amacı tartışma değil, bilgi ve deneyim aktarımıydı. Siz her şeyi “yanlış yönlendirme” olarak yorumlarsanız, kimse iki kelime edemez.

Kısacası: burası klinik değil evet, fikir platformu. Bizde tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Kimse kimsenin yetkisini, işini, evcilinin , sağlıgını tehdit etmiyor, sadece konuşuyoruz.

Bence en doğru tavır; okumak, anlamak ve gerekirse katkı sağlamak, yoksa susturmak değil.

Klinikler Elbette gereklidir, ama herkesin ilk adımı orası değildir kesinlikle. Bilgi paylaşmak suç değil, yanlış yönlendirmek olurdu.

Sağlık problemlerinde adım atılması gereken ilk ve tek doğru adım yeri sağlık kuruluşlarıdır. Uzmanı bile olsanız (ki değilsiniz) klinik muayene yeterliliği olmayan bir yerde sağlık beyanında bulunmamalı, ya da bu bağlamda bilgi-öneri aktarmamalisiniz.

Teşekkürler.

Sağlık problemlerinde adım atılması gereken ilk ve tek doğru adım yeri sağlık kuruluşlarıdır. Uzmanı bile olsanız (ki değilsiniz) klinik muayene yeterliliği olmayan bir yerde sağlık beyanında bulunmamalı, ya da bu bağlamda bilgi-öneri aktarmamalisiniz.

Teşekkürler.

Benim aldığım eğitimleri, uzmanlık alanlarımı hiç kimse kafasına göre öyleyim yada degilim diye değerlendiremez.

Katkısız olan yorumunuz da ettiginiz teşekkür içinde rica ederim.

Ancak burada yapılan şey bir ‘muayene’ değil, bilgi paylaşımıdır. Klinik tanı yalnızca muayene ile konur; bunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz.

Dolayısıyla ortada yetki aşımı değil, bilgi aktarımı var.
Bilginin paylaşıldığı her alan ‘sağlık beyanı’ değildir, aksi hâlde ansiklopedilerden forumlara kadar herkes ‘klinik dışı teşhis’ yapmış olurdu.

Kısacası, eleştiriniz yanlış adrese yazılmış. Ama yine de ilginize teşekkürler, çünkü tartışma kültürü de bir bilgi göstergesidir.”

Ciddi hastalıklar için veteriner şart ama bilgili bir kişiden ufak tefek bilgiler, tüyolar almanın sakıncası olmaz bence.
Benim japon balıklarım var. Sağlıklılar şuan maşallah. Bir sıkıntı falan yaşarsam konuya uğrarım, teşekkürler.

• Beğen
Yazıp yazıp sildim anlatacak çok şeyim vardı da bu konuda zor geldi yaşadıklarımı yazmak. Konuyu açanın kötü bir niyeti yok elbette götürün veterinere para tuzağı olan yerlere değil tabi. Caniniza gercekten iyi bakacak bir yere. Iste bazilari da oyle sansli olmuyor bu konuda. Bir sorun yaşanır bir yere götürürsunuz icinize tam sinmez en iyisi olsun diye tutturur baska yere ilçenin en iyisi diye adı çıkmış yere goturursunuz. küçük bir ameliyat bir haftaya eskisinden daha iyi olur derler size umit verirler sonra ameliyat sonrası enfeksiyon kapar, telaslanirsiniz ama onlar yine önemli bir şey değil olabiliyor böyle derler. İçiniz rahat etmez başka veterinerlerle gorusursunuz, yara enfeksiyon kapmis tedavisi orada devam ediyor orada kalip ayni sekilde devam etmesi daha iyi derler. Mecbur yine tamam dersiniz ne yapabilirsin ki daha fazla başkalarıyla bile gorusmusken. Doktordan daha iyi bilemeyiz ya değil mi. Sonra bir ay boyunca vermezler size. Her gittiğinizde bugün değil birkaç gün sonra toparlanır alirsiniz diye diye bir ay geçer. Ve bir gün o telefon gelir. Neyse sonra da keşke ilk yerde kalsaydı belki böyle olmazdı diye kendinizi suclarsiniz üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin. Yani demem o ki, en iyisi demek en pahalisi değildir. İnsanlar bile pisi pisine ölüyor en ozel yere gittiginde dahi. Adama kedim köpeğim kuşum sürekli kusuyor ne yedirsem geçer diye soracak değil kimse. Diye düşünüyorum inşallah yani.

Kanatlı hayvanlar konusunda uzman hekim sayısı da çok az maalesef ve çoğu veteriner bu konuda tam hizmet veremiyor.

• Beğen
evcil hayvan yok ya
arada balkondan kuşlara bakıyorum

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri