[FONT="]Hicrî:[/FONT][FONT="] 25 Rebîulevvel 1433 •[/FONT][FONT="]Fazilet Takvimi[/FONT]
[FONT="]“ONLARLA OTURANLAR BEDBAHT OLMAZLAR”
[/FONT]
[/FONT]
[FONT="]Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki:[/FONT]
[FONT="]“Allâhü Teâlâ'nın yollarda dolaşıp, zikredenleri araştıran melekleri vardır. [/FONT]
[FONT="]Allâhü Teâlâ'yı zikreden bir topluluk bulduklarında 'Aradığınıza gelin.' diye birbirlerini çağırırlar. Onları kanatlarıyla kuşatarak dünyâ semâsına kadar doldururlar. [/FONT]
[FONT="]Allâhü Teâlâ onları -daha iyi bildiği halde- meleklere sorar:[/FONT]
[FONT="]'Kullarım ne diyorlar?' Onlar, [/FONT]
[FONT="]'Seni tesbih ediyorlar, sana tekbir okuyorlar, sana tahmîd okuyorlar, sana ta'zim (temcîd) ediyorlar.' der. [/FONT]
[FONT="]Allâhü Teâlâ, [/FONT]
[FONT="]‘Onlar beni gördüler mi?’ [/FONT]
[FONT="]‘Hayır, yâ Rabbi.’[/FONT]
[FONT="]‘Ya görselerdi ne yaparlardı?’ [/FONT]
[FONT="]‘Eğer seni görselerdi, daha çok ibâdet ederler, daha çok ta'zim ve tesbihde bulunurlardı.’ derler. Allâhü Teâlâ buyurur: [/FONT]
[FONT="]‘Onlar ne istiyorlar?’ Melekler,[/FONT]
[FONT="]‘Senden cenneti istiyorlar?’ [/FONT]
[FONT="]‘Cenneti gördüler mi?’ [/FONT]
[FONT="]‘Hayır, Yâ Rabbi!’ [/FONT]
[FONT="]‘Yâ görselerdi ne yaparlardı?’ [/FONT]
[FONT="]‘Eğer görselerdi, cennete karşı daha çok hırslı olurlar, ona daha çok rağbet ederler, onu daha çok isterlerdi’ derler. [/FONT]
[FONT="]Allâhü Teâlâ buyurur:[/FONT]
[FONT="]‘Neden sığınıyorlar?’ [/FONT]
[FONT="]‘Cehennemden sığınıyorlar.’ derler. [/FONT]
[FONT="]‘Onu gördüler mi?’ ‘[/FONT]
[FONT="]Hayır, Yâ Rabbi!’ [/FONT]
[FONT="]‘Ya görselerdi ne yaparlardı?’ [/FONT]
[FONT="]‘Eğer görselerdi, ondan daha çok kaçarlar, daha çok korkarlardı.’ derler. [/FONT]
[FONT="]Bunun üzerine Allâhü Teâlâ:[/FONT]
[FONT="]‘Sizi şâhit kılıyorum, onları affettim.’ buyurur.[/FONT]
[FONT="]“Onlardan bir melek der ki: Onların arasında, onlardan olmayan günahkâr falan kul da var. O başka bir ihtiyâcı için uğramıştı, (aralarına) oturuverdi.” [/FONT]
[FONT="]Allâhü Teâlâ, ‘Onu da affettim. [/FONT]
[FONT="]Onlar öyle bir cemâattir ki, onlarla oturanlar, bedbaht olmazlar.’[/FONT][FONT="] buyurdu. [/FONT]