Onlarda da oluyor.

• Kullanıcı eSc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 4820 gün önce görüldü
Londra’nın göbeğinde Yaşlıların Paniği...
AVA - Londra
İngiltere’nin başkenti Londra’da Philiplane caddesi üzerinde bulunan ‘White House’ isimli yaşlılar sitesinde panik yaşanıyor. Yaklaşık 50 Türk yaşlının yaşadığı sitede bulunanlar korkudan dolayı uykusuz geceler geçiriyor. Güvenli olması gereken White House’da bir tek güvenlik eksik.
Son günlerde defalarca girilmeye çalışılan White House’daki yaşlıların feryadına kimse kulak vermiyor. Özellikle yalnız yaşayan yaşlılarımız, polisin ilgisizliğinden de şikayetçi.Yaşlı ve rahatsız olmalarından dolayı korkularının daha da büyük olduğunu anlatan yaşlılarımız,birimizin başına kötü bir şey gelmeden güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyorlar.

White House’da uzun zamandan beri yaşayan yaşlı ve rahatsız annesini yalnız bırakamadığını söyleryen Mehmet Mustafa isimli vatandaşımız durumun çok ciddi olduğunu anlattı. Kendisinin orada bulundu zamanda üç defa içeriye girmek isteyen kişilere engel olduğunu da vugulayan Mehmet Mustafa işini bırakarak annesini yanında onun güvenliğini sağlamaya çalıştığını söyledi. Mehmet Mustafa şunları da anlattı; Annem yaşlı ev oldukça da rahatsız.Yalnız yaşadığı için çok korkuyor. Onu yalnız bırakamıyorum. Özellikle hafta sonları burası hırsızların eğlence merkezi oluyor. Arka kapılardan girenler veya damlarda dolaşanlar hepsi burada. Ben bile kaç kez korkarak müdahale ettim. Çünkü bu tür kişiler boş dolaşmazlar. Muhakkak yanlarında silaha benzer şeyler de vardır.Yakalanacağını hissettiği anda her şeyi yapabilir. Geceleri annem uyuyor ben pençereden dışarıyı seyredip güvenliğ sağlamaya çalışıyorum.Tek istediğimiz güvenlik kamerası ve ışıklandırma. Arka taraflardaki bölgelerin tehna ve karanlık olması hırsızlık girişimlerini artırıyor. Yaşlı bir insanımızaın başına bir şey gelmeden yetkililerin bir tedbir alması gerekir.

White House’da bulunan yetkilinin de bu hırsızlık girişimlerinden haberdar olduğunu belirten yaşlılar, polisin defalarca arandığı halde gelmemesine bir anlam veremiyorlar. Polis yetkilileri hırsızlık olayı veya başka bir saldırı olmadan müdahale edemiyeceklerini bildirmişler. Allah yaşlılarımızı korusun. Unutmayalım ki hepimiz birgün yaşlanacağız.

Geri