Önceliğimiz Nedir ?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
"İnsan ekin eker fakat eline mahsul olarak buğdayın geçip geçmeyeceğini veya ekini dolunun harap edip etmeyeceğini veya kuraklıktan kuruyup kurumayacağını bilemez.
İnsan bir ev inşa eder. Fakat onda ikamet edecek mi, ev yanacak mi, onu satmaya mecbur olacak mı bilemez. İnsan hayvancılık yapar. Acaba onlardan yararlanabilecek mi, bunlar türlü illetlerle felakete düşecekler mi ve bizzat kendisi yarına yaşayacak mı bilemez. Şimdi sağ salim olan hayattaki bir adam yarın hastalanacak mi veya ölecek mi bilemez.
Buna rağmen insanın çaba göstermiş olduğu; insanlara muhabbet etme, iyilik yapma, iyi hayat geçirme, Allah'ın istediklerini yerine getirmeye alıştırma gibi hususlarda hiç
kimse ve hiçbir şey kendisine müdahale edemez. Yukarıdaki meselelerle meşgul olan bir insanın başına her ne gelirse gelsin bu iş daima yerine getirilebilir ve insan bu işlerde daima başarıya ulaşır.
Şimdi hangi işlerde insanın daha çok çaba göstermesi ve hangi işleri öncelemesi gerekir: Elinde olmayan bütün işleri mi yoksa kendi ruhuyla ilgili işleri mi?.. "
der Tolstoy İman Vicdan Ve Dua kitabında.

Peki bizim önceliğimiz nedir ? Ne için yaşıyoruz ?

Önceliğim, ailem galiba. İdeolojik olarak bütün insanların iyilik içinde iyi yaşaması gibi bir önceliğim var tabi. İyi bir insan olmak için, iyi bir insan olarak yaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Dem
Kognitif yetimizi yüceltirsek her seye ayak uydurabilir cözümler sunabiliriz.
Tolstoy sera etkisini hesaba katmamis tabii ki.
Cünki o zamanlar bu söz konusu degildi.
Her sey degisiyor.Degisime ayak uydurabilenler ayakta kaliyor.

Hissel konular biraz daha kisisel.Soruyu bu bölüme yogunlastirabilir miyiz diye düsünüyorum.
Ve, evet.
Ve "kötülük" yapan insanlarda dahi, duygusal bir yogunluk gözlemlenir.
"....kimse ve hiçbir şey kendisine müdahale edemez..."
Eder canim.Cünki insan sosyal bir varlik.Konformist olma arzusu dogustan var.Grup nereye giderse o oraya gider farketmeden iyi mi kötü mü.
Ideal insani sormus gibi.
Yok.

• Beğen
Çok basit bir şey yazacaktım, süreyya aklımı karıştırdı yoruldum :(

Aşk de gitsin Nef hanimcim : )

Askerde vardı "Yangında 1. öncelikli kurtarılacak" "2. ön.." v.s.
İçlerinde ne saklı? hep merak etmiştim, göstermediler.

1. İman.
2. Sağlık.
3. Aile.
4. Kitaplarım.

Bunlar benim yangında sırasıyla kurtarılacaklar listem.

• Beğen
Meselâ yangın yavaş yavaş yayılsa diyorum.

Tommiks, Teksas, Zagor, Mandrake, Kızılmaske, bunların bende büyük hatıraları var. Nasıl bırakabilirim sence?

abi yangın çıkınca **Spam/Adversiting** kitabın laptop evdeki ziynet eşyaları 55 inç smart tv dururken hangi kafayla kitap alacaksın yanına **Spam/Adversiting**
bi kitap 30 lira zaten korsanı da metrobüs duraklarında 5 liraya satıyorlar

hepsini geçtim yangın çıkarsa sen götü kurtar sana kitabı ben alırım abi söz vallaha.

abi yangın çıkınca **Spam/Adversiting** kitabın laptop evdeki ziynet eşyaları 55 inç smart tv dururken hangi kafayla kitap alacaksın yanına **Spam/Adversiting**
bi kitap 30 lira zaten korsanı da metrobüs duraklarında 5 liraya satıyorlar

hepsini geçtim yangın çıkarsa sen götü kurtar sana kitabı ben alırım abi söz vallaha.
Teşekkür ederim yeni kitaplar için. O zaman kitapların yerine Laptop'u ve cep telefonunu kurtarayım.

Geri