Önce Kendi Maskem

• Kullanıcı Hira
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 2388 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
“Soğuksun” dedi. “Oraya gittiğinden beri uzaksın ve de soğuk.” Halbuki hiç alakası yok. Ailem ve bir kaç dostum dışında içimi sıcak tutabilen tek tük insandan biri. Her konuda olmasa da, bazı durumlarda içinden geçenleri söylediğinde cümlelerini tamamlıyor olabilmek bana güç veriyor. Yalnızlığıma iyi geliyor.
Durum böyle olunca beni kendine uzak ve soğuk bulmasına çok sevindim diyemicem. Kendimi didikleyince farkettim ki, dediği tarihten itibaren içimdeki öfkeyi besliyorum.
Bilirsin, aralarında özel bağlar olan insanlar, birbirlerinde başkalarının hissedemediklerini hissederler. Bizimle alakası bile yok bu öfke durumlarının ama tahminimce onu hissediyor. Öfke işte, dilde durduğu gibi durmuyor. Bütün mevcudiyeti kapsıyor.
Bu bağı lütuf saydım ve öfkemi besleyerek kendime ve değer verdiklerime haksızlık etmemeye karar verdim. İnsan başkalarının derdini dert edinmeli elbet, duyarlı olmalı, sessiz şeytanlıktan çıkıp insan olmalı. Lakin, günün sonunda insanlar kendi kararlarını uyguluyorlar. Ya görüşlerimi dikkate alıyorlar ya da almıyorlar ve kendi çıkarımlarını yapıp, uyguluyorlar.
Değer mi beni önemseyen insanların onlardan uzak durduğumu hissetmelerine? Değer mi elinde her imkanı olduğu halde kurban psikolojisine sığınan ve saplantısından kurtulmak istemeyen bir kadın için kendi ilişkilerimi tehlikeye atmaya ve uykumdan feda etmeye?

Sınırlarımız olmalı. Empati kurarken, severken, fedakarlık yaparken, savaşırken, sınırlarımız olmalı. Bizim gönlümüz iyi olmalı ki, birilerine gerçek anlamda faydamız dokunsun. Uçaklarda bile önce kendi maskenizi takın sonra yanınızdaki çocuğa yardım edin diyorlar. Hayatımın her anı öyle olmalı işte, önce kendi maskem. Sonra mutluk ve huzur aktarımı.
Daha az dinleyip, daha az yazıp, daha çok okumalıyım. Biraz ara verip, okuyarak güzellikleri beslemeli, dinginliğimi bulmalıyım.
Baktım olmuyor, fişini çekmeliyim hepsinin teker teker.
Velev ki hayat fişini çektiğim gibidir, ideallerim başka ruhlara kalsın.

Görüşmek üzere, ben.

Bak susucaktım işte durduramadım kendimi, acımasızca gerçekleri yüze vurduğum kadar arada seçilmiş güzellikleri görebilme hissine de sahip olmalıyım biraz.
Ne derler bilirsiniz sevgili Hira , başka hayatları izleyip, onlara kapılırken kaybettiklerimizi göremiyoruz.
Şanslı olmalısınız ki, kapıldığınız duygu karmaşası yüzünden sahip olduğunuzdan uzaklaştığınızı birileri hissetmiş.
Ait olduğunuz yerde kalmanız dileğiyle.

Bak susucaktım işte durduramadım kendimi, acımasızca gerçekleri yüze vurduğum kadar arada seçilmiş güzellikleri görebilme hissine de sahip olmalıyım biraz.
Ne derler bilirsiniz sevgili Hira , başka hayatları izleyip, onlara kapılırken kaybettiklerimizi göremiyoruz.
Şanslı olmalısınız ki, kapıldığınız duygu karmaşası yüzünden sahip olduğunuzdan uzaklaştığınızı birileri hissetmiş.
Ait olduğunuz yerde kalmanız dileğiyle.

Güzellikleri görebilmek ve gösterebilmek herkese bahşedilmiyor sevgili diE. Siz de şanslı olanlardansınız anlaşılan.
Bana gelince... çok şükür ait olduğum yerler ve sahip olduklarım var. Haklısınız, şanslıyım vesselam :)

Hira iç sesim gibisin. İçindeki o hayata tutunma inadı var ya işte onu çok seviyorum. Sevebilmek bile önce kendini sevmekten geçiyor, birilerine yardımcı olabilmek için önce kendi elinden tutman gerekiyor.

Fişini çekmek için yaşam belirtisinin kalmaması lazım ki sen bu hayatta bir iz bırakabilecek kadar güçlü bir kadınsın.

Asla pes etme sona yaklaştığını hissettiğinde tüm gücünü sarfet ki hayata tutunabilesin.

İdeallerin seninle anılsın.

Hira iç sesim gibisin. İçindeki o hayata tutunma inadı var ya işte onu çok seviyorum. Sevebilmek bile önce kendini sevmekten geçiyor, birilerine yardımcı olabilmek için önce kendi elinden tutman gerekiyor.

Fişini çekmek için yaşam belirtisinin kalmaması lazım ki sen bu hayatta bir iz bırakabilecek kadar güçlü bir kadınsın.

Asla pes etme sona yaklaştığını hissettiğinde tüm gücünü sarfet ki hayata tutunabilesin.

İdeallerin seninle anılsın.

Yazdıklarım tarafından beğenilip, yoruma layık görülünce çok mutlu oluyorum. Hem eğitimci, hem genç bir kadın, hem de pozitif bir bakış açın olmasının bunda etkisi çok büyük. Benzer inadı sende de görebiliyorum :)

Doğru, bir yerde okumuştum, “umudumun bittiği yerde inadım başlar” diyordu. Bizimkisi de öyle.
Biraz tercih, çokça mecburiyet.

Yorum için teşekkür ederim. Sen bana hep yaz :)

Hira'ciğim,
İnsanların birbirini sürekli eksilttiği, azalttığı saçıp savurduğu bir âlemde insan insana tutunmak, çoğalmak,bereketlenmek sahici bir lüks şu hayatta.
Şanslıyım.
çok şanslıyız
bir öyküsü olanlarla belki de bundan kaynaşıveriyoruz.
Öylece kaynaşıverdik.
Sıkı bir dostluk kurduk,kuruverdik.
İnsan insanın gönlünde dinlenir.

İBRAHİM TENEKE'cinin dediği gibi,
"Ormana gözümüzle bakarsak sadece ağaç görürüz Gönül şart.
O vakit neler duyacağımızı göreceğimizi tahmin bile edemeyiz.
İnsana bakmak da tamamen böyledir.
Karşımızdaki insana hakikat ve hikmet penceresinden baktigimiz vakit onda nice alem görürüz.
Menfaat gözüyle bakarsak,ancak dünyayı, dünyevi şeyleri."

O yüzden gören görür, göremeyen kendisi bilir.

Biriciğim,
Sen hep yaz, ben hep okuyayım
Ruhum beslensin,demlensin.
Sevgiyle öpüyorum gönlünün derinliğinden :*

Belirtmek isterim,
şunu çok beğendim
"Velev ki hayat fişini çektiğim gibidir, ideallerim başka ruhlara kalsın."

:)))))))

Son düzenleme:
Hira'ciğim,
İnsanların birbirini sürekli eksilttiği, azalttığı saçıp savurduğu bir âlemde insan insana tutunmak, çoğalmak,bereketlenmek sahici bir lüks şu hayatta.
Şanslıyım.
çok şanslıyız
bir öyküsü olanlarla belki de bundan kaynaşıveriyoruz.
Öylece kaynaşıverdik.
Sıkı bir dostluk kurduk,kuruverdik.
İnsan insanın gönlünde dinlenir.

İBRAHİM TENEKE'cinin dediği gibi,
"Ormana gözümüzle bakarsak sadece ağaç görürüz Gönül şart.
O vakit neler duyacağımızı göreceğimizi tahmin bile edemeyiz.
İnsana bakmak da tamamen böyledir.
Karşımızdaki insana hakikat ve hikmet penceresinden baktigimiz vakit onda nice alem görürüz.
Menfaat gözüyle bakarsak,ancak dünyayı, dünyevi şeyleri."

O yüzden gören görür, göremeyen kendisi bilir.

Biriciğim,
Sen hep yaz, ben hep okuyayım
Ruhum beslensin,demlensin.
Sevgiyle öpüyorum gönlünün derinliğinden :*

Belirtmek isterim,
şunu çok beğendim
"Velev ki hayat fişini çektiğim gibidir, ideallerim başka ruhlara kalsın."

:)))))))

:) Kuzucum, hoşgeldin.
İbrahim Teneke ne güzel demiş. Paylaştığın için teşekkür ederim.

Biliyorsun, bu aralar her kafadan bir ses çıkıyor ve ben hepsini anlamlandırmaya çalışıyor. Sesi çıkaranlar huzur içinde, ben kendi kendime çözüm üretmeye çalışıyorum.
Bu davranışı 20’li yaşlarımın sonunda bırakmıştım. Yeniden hortlaması hiç iyi olmadı :tatli:

Sükunet lazım, az insan çok kitap lazım.
Az insanın içinde sen de varsın, hep olasın. :mcx:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri