Sözlük Omzuna yük değil hayat binmiş insanlar

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Omzuna yük değil hayat binmiş insanlar....

1000265506.jpg

şu küçük heykeldeki adam var ya, dünyayı sırtlamış gibi duruyor. aslında hepimizin bir yerinde icinde kalbinde kafasında aynı sahne dönüyor.
kimisi aileyi tutuyor, kimisi borcu, kimisi geçmişten kalanları… dışarıdan bakınca herşeyi bilen düşünürler veya bilgeler ne var ki bunda deniyor ama o yükün ağırlığını taşıyan biliyor.....,

bazen bırakmak istiyorsun, şöyle bir silkinsen her şey dağılacak gibi. ama bıraktığın an altında kalacak şeyler var en basiti şöyle ki sorumluluklar, insanlar, verdiğin sözler…
o yüzden herkes biraz atlas aslında, farkında bile olmadan taşıyor.....

en garibi de şu bence yük hafiflemiyor ama insan alışıyor. omuzlar genişlemiyor belki ama sabır uzuyor veya öyle hisssetiriyor. dışarıdan güçlü görünüyorsun sadeve evveet , içeride biraz daha dayan diyorsun kendine....

kimse kimsenin ne taşıdığını tam bilmiyor. o yüzden gördüğün her insanı hafife alma. belki de tek fark, kimisinin yükü görünür, kimisininki sessiz....

RK

Çok yük taşıdım ama içimde epey cehpede savaştım aynı zamanda.
Zaman iyi bir yardımcı oldu ve ilahi adalete sığındım hangi haksızlık yapıldıysa bana karşılığını gördüm Allah tarafından.
Ağlamadım kimseye zaten aglayan zayif insanda sevmem kendime ağladım kimi zaman çünkü gözyaşıni gören herkes dost değil.

@Mastor sever böyle Atinamsı şeyleri kfjfjkf
Heykel güzelmiş. Senin üretim mi? @RK

• Beğen
Tepkiler: RK
başlığı attım, içim doluydu zaten.

üstünden 7-8 saat geçti, gittim o çok istediğim işle ilgili masaya oturdum. hani şu olsa güzel olur değil, baya içime sinmişti bir süredir kovaliyordum.. yine cok istememe rağmen kendi irademle vazgeçtim.. olmadı.

garip olan şu sabah ne yazdıysam gün içinde aynısını yaşadım. sanki icimden, klavyeye dökülen şey geri gelip önümde durdu. insan bazen kendi yazdığına denk geliyor, o ayrı bir his.

ilk an bi ulan yine mi geliyor tabii, yalan yok. sonra bi duruyorsun… diyorsun ki demek ki o yük bana ait değilmiş.

zorlayıp sırtlanmaya çalışıyormuşum.
şu an hislerim vardır bir hayır klişe gibi duruyor ama bazen de tek doğru cümle oymus.

her yük taşınacak diye bir şey yok. bazıları zaten senin değilmis, bıraksan da altında kalmıyorsun...

Ben de çok ağır yük taşıdım genliğimde. İnşaatte. Dünya kadar Tuğla ve Kum.

İnsanın kendi kendine yarattığı yükün ağırlığını fark etmesi gerekir ki çözümü başka yerlerde aramak zorunda kalmasın.

Kambur olmamak elde değil. Şükür

Geri