Ömür boyu nafakanın kalkmasını doğru buluyor musunuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Değerli Forum Üyelerimiz,

21. Haftanın Tartışma Konusu: Ömür boyu nafakanın kalkmasını doğru buluyor musunuz?

omur-boyu-nafaka-artik-bitiyor.jpg

Nafakayı doğru bulmuyorum.

Hayir, sonucta bu bir sektor ve cok iscisi var.
Iscinin sömürülmesine hayir diyorum.

Çok detaylı bir öneri. Yürürlüğe girer mi nasıl olur bilemem.
Ortada çocuk varsa çocuğa masrafları için para verilmeli
Fakat çocuk yok ise nafaka bana mantıklı gelmiyor.
Ve sadece erkeğe nafakanın yüklenmesi ne kadar doğru?
Burada bile kadın güçsüzdür düşüncesi ile adama hala muhtaç gözüyle bakılıp nafakaya evet deniliyor.
Kadın güçlü ve ayakları üzerinde durmalı ve kimseye muhtaç olmamalıdır.

Cocugun yetistirilmesinden ebeveynleri sorumludur bu sebeple taraflar uzerine duseni yapmakla mukelleftir.
Bunun disinda adil olmayan pozitif ayricaliklara karsiyim. Kadin kocasindan gelecek nafakayi kaybetmemek icin yasal olarak evlenmiyor gibi sacma durumlar icler acisi. Omur boyu nafakaya duzenleme getirilmeli evet.

Yanılmıyorsam bir kanun tasarısıyla buna bir sınırlandırma getirecekler ama her durumu kapsamayacak diye okumuştum.
Kapsam dışına alacağı konulara göre değişir bu konuda ki görüşüm.

Sirf nafaka almak için boşanan kadınlar gördüm. Adamı istemeyeceksin ama parası için bin takla atacaksın.

Çocuk ve kadının maddi gücüne göre belirli şartlar dışında kesinlikle kalkmalı. Hatta gerekirse duruma göre kadın da nafaka ödemeli.
Nafakanın maddi ağırlığı günümüz ekonomisinde birçok kişiye zor oluyor olabilir.
Kadın cinayetlerini mantıklı göstermemekle birlikte bu cinayete giden süreçte az/çok payı olduğunu düşündüğüm bir mesele.
Çok detaylı ve değişkeni bol bir konu.

Basında okuduğum kadarı ile; iki yıla kadar olan evliliklerde toplam iki yıl, daha uzun süreli evliliklerde ise evlilik süresi kadar nafaka ödenmesi önerilmiş ayrıca kadının yaşı ve çalışamayacak durumda olması halinde, yine ömür boyu nafaka almasına izin verilecekmiş.

Boşanan birkaç arkadaşımın yaşamında gözlemlediklerim açısından kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse; maddi durumu iyi olan erkek zaten çocuğuna sürekli, eski eşine de ihtiyaç duyduğu durumda sahip çıkmaya devam ediyor.

Kadının gelir durumu, en az eşi kadar iyi ise bu kadına ömür boyu nafaka verilmemeli fakat benim bu durumda bir arkadaşım var ve eşinin geliri iyi olduğu halde yüklü bir nafaka ödemeye devam ediyor. İşte yeni düzenleme belki bu tip durumlara çözüm olabilir.

Elhamdülillah, yavaş yavaş Allahin şeriatına geri dönüyor ülke. Araştırın, Islamda nafaka nedir, nasıl verilir, ne kadar surece verilir. En dogrusu odur.

Iki gunluk evli kalıp kocasını nafakaya baglamak isteyen kadinlar olduruldu bu memlekette. Cinnet, katillik gostergesi degildir. Bir insanin kodlariyla oynarsaniz onu insanliktan cikarip akilalmaz isler yaptirabilirsiniz. Sosyal, siyasi, ekonomik ve hayatin her alanina huzur gelmesi icin Allahin seriatini geri dondurmelidir. Kuran esaslari ile yonetilmeliyiz. Din dusmanlarina kulak asmadan, ama arap ulkeleri soyle, laiklik boyle safsatalarina kulak asmadan bir an once ozumuze donmeliyiz. Seriatin oldugu ulkede hirsizlik, tecavuz, kadin cinayetleri ve cinayetler, rusvet, yolsuzluk ve diger her turlu suç oranları sifira kadar duser ve ülkede genel bir güven meydana gelir. Gelecek.

Elhamdülillah, yavaş yavaş Allahin şeriatına geri dönüyor ülke. Araştırın, Islamda nafaka nedir, nasıl verilir, ne kadar surece verilir. En dogrusu odur.

Iki gunluk evli kalıp kocasını nafakaya baglamak isteyen kadinlar olduruldu bu memlekette. Cinnet, katillik gostergesi degildir. Bir insanin kodlariyla oynarsaniz onu insanliktan cikarip akilalmaz isler yaptirabilirsiniz. Sosyal, siyasi, ekonomik ve hayatin her alanina huzur gelmesi icin Allahin seriatini geri dondurmelidir. Kuran esaslari ile yonetilmeliyiz. Din dusmanlarina kulak asmadan, ama arap ulkeleri soyle, laiklik boyle safsatalarina kulak asmadan bir an once ozumuze donmeliyiz. Seriatin oldugu ulkede hirsizlik, tecavuz, kadin cinayetleri ve cinayetler, rusvet, yolsuzluk ve diger her turlu suç oranları sifira kadar duser ve ülkede genel bir güven meydana gelir. Gelecek.

Laik demokratik Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir.

Yasasin sekulerizm.

Şimdiye kadar erkekler kadınlara nafaka ödediyse bundan sonrada kadınlar erkeklere ödesin

Kadın yeniden evlenene kadar nafaka olabilir. Gerçi nafaka için evlenmeyip parayı sevgilisiyle de yiyebilir.
Bilemedim. İhtiyacı olmayan almamalı diye düşünüyorum.

Değişikliğin kapsamını henüz incelemedim ancak bahsi geçen nafaka yoksulluk nafakasıdır. Yani boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek eşe verilen nafaka. Ülkede genelde kadınlara verildiği düşünülse de iki tarafın da bu nafakayı talep etme hakkı var. Çocuklara verilen nafaka ise iştirak nafakası ve bu değişiklik kapsamında yer almıyor. Yorumlarda gördüğüm için kısa bir bilgi verem dedim.

Geri