“Ölürsem kocam ne yapar?” dedi, eşi ve çocuklarına bakması için çok eşliliğe geçiş yaptı

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Malezya’da yaşayan 32 yaşındaki Tiqa ismindeki kadın hamileliği sırasında hastalandı. Hastalığının etkisiyle ölüm korkusunu hisseden Tiqa, eşi ve çocuklarının onsuz ne yapacağını düşünmeye başladı. Çözümü ise oldukça ilginç oldu. Kendisinden sonra ailesinin mutlu olmasını istediğini söyleyen Tiqa, kocasına ikinci bir eş buldu. Tiqa ve ailesi artık ikinci eşle beraber yaşıyor.

“Ölürsem kocam ne yapar?” dedi, eşi ve çocuklarına bakması için çok eşliliğe geçiş yaptı

Malezya’da yaşayan çiftin evlilikleri en başında aslında çok normal bir şekilde başladı. Tiqa’nın hamilelik sürecinde hastalanması evliliği bambaşka bir boyuta taşıdı. “Ölürsem kocam ne yapar” diye düşünen Tiqa, kocası için ikinci bir eş aramaya başladı. Facebook üzerinden birçok kadınla görüştü ve aradığını en sonunda buldu. Hatta evlilik teklifini dahi kendisi etti.

Çok eşliliğin güzel yanlarını gördüğünü ifade eden Tiqa, “Hastalanırsanız ya da güçsüz düşerseniz diğer eş yardım edebilir” dedi. Sonrasında ikinci eş konusunu kocasına anlattı. Kocası, Tiqa'nın ilginç teklifini reddetmek yerine "Emin misin" diyerek teklifi kabul etti ve 2 kadınla beraber yaşamaya başladı.

Kocası ikinci eşle evlendikten sonra paylaştığı bir fotoğrafla eleştiri oklarının hedefi oldu. İnsanlar üçünü de eleştirmeye başladı. Ancak 3'ü de vazgeçmedi. Hatta Tiqa bu 'zorluklarla' baş ederken bir de kadınların birbirlerine yardım ettikleri 'Untukmu' adında bir platform kurdu.

Adam da dünden razıymış. Üff neyse evlenmemek daha iyi. En azından ihanete uğrarsam ayrılmakta zorluk çekmem.

Aslında kadın kocasını değil çocuklarını düşündüğü için yapmış bu teklifi mutlak sonu erken görmek istemiş hepsi bu..

Ay ne bilimm zor öldüğünemi yanarsın herife bulduğun kadına mı çocuklar zaten :s

Olm Malezya diyo lan. Tek eşli yok zaten

ama baska secenekler de var. kadinin ailesi ve kardesleri de vardir. Malezyalilar birbirine cok iyi sahip cikarlar, korurlar, bakarlar. "olursem kocam ne yapar?" dusuncesi..:emoji_unamused:

Yıllar önce böyle bir film izledim fakat ismini hatırlayamıyorum.
Kadın önce kanser olduğunu öğreniyor ve sonrasında da kocasının başka bir kadınla uzun süredir birlikte olduğunu hatta o kadından da çocukları bulunduğunu...
İlk önce tepki verse de sonra diğer kadınla tanışmak istiyor ve öldükten sonrası için eşi ve kendi çocuklarını o kadına emanet ediyor. Kadın hastanedeyken bakımını da diğer kadın gönüllü olarak yapıp, çocuklarını da kendi çocuklarından hiç ayırmadan en güzel şekilde bakmaya çalışıyordu.

Şayet bu filmi izlememiş olsaydım konuya empati kurmam zor olurdu ancak bu çok karışık bir durum ve değişik bir psikoloji. Bu sebeple asla yargıda bulunamam çünkü yaşayan bilir.

Malezya'dan evlenmeşi. Bizimkilerin hepsi kıskanç.

Geri