Olur olmadık şeylere küfür etmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ben fotokopi makinesine ediyorum en çok. Sağ olsun hiç karşılık vermiyor.

Ben hiş küfür bilmem.
Son derece terbiyelim.

gece tuvalete veya suya kalktığımda sağa sola çarparak giderim genelde, çarptığım ne varsa küfür ediyorum bazen bilgisayara karşı oyun oynarken bilgisayara küfür ediyorum küfür edemeyeceğim şey olduğunu sanmıyorum ya.

Araştırmalar küfür eden insanın daha sağlıklı, mutlu ve dürüst olduğunu söylüyor.
Küfür eden insanlar çok yaratıcı oluyor hem. Şahsen bende güneş yüzü görmemiş küfürler var.

Bazen geliyorlar. Hiçte sevmem ama,
Geldimi de gitmiyorlar. Ayırmaksızın ediyorum gelene geçene. Sövgülerimle.

kufur etmemek mi oyle bir dunya hayal dahi edemiyorum. sahsen benim ic sesim sadece yolda yururken bile soyle:

yolunun aw
(yolda adam gormusumdur) adamin aw
(adam keldir) kelini s...
agacin dali dusmustur
agacin aw
vapuru kaciririm (gorevli adam otekini isaret eder)
derim icimden o eldiveninin kumasini s...

surer gider bu sekil cok kufur ederim kufurun aw...

Araştırmalar küfür eden insanın daha sağlıklı, mutlu ve dürüst olduğunu söylüyor.
Küfür eden insanlar çok yaratıcı oluyor hem. Şahsen bende güneş yüzü görmemiş küfürler var.

Haklısın, bu araştırmaları ben de okudum fakat küfür-hakaret bizim yasalarımızda halen suç sayıldığı için ve ifade özgürlüğü kapsamına alınmadığı sürece, maalesef ne günlük hayatta ne de sanal ortamda kullanılmaması gerekiyor. Cinayet sebeplerine bakarsan, küfür ya da hakaret için adam öldüren insan sayısının çok fazla olduğunu görürsün.

Prof. Dr. Ahmet İnam'ın da senin dediğin gibi küfrü yaratıcılık kabul eden bir yazısı var ve kısaca bir bölüm aktarayım:

"Bilge adamda hem sokakta süren hayatı yaşayabilme yeteneği ve gücü vardır, hem de o hayatın dışına çıkabilme cesareti. Yani bilge insan hayatın içindedir. Leman'ı, Penguen'i okuduğu zaman esprileri anlar, mel mel bakmaz. Yani ben bilgeyim, bu adamlar ne biçim espri yapıyor, çok ayıp demez. Son çıkan küfürleri bilir. Yeni küfürler üretir. Yaşamdan tat almayı bilir ama bunu hiçbir zaman ayağa düşürmez. Ayağıyla yaşadığı yaşamı yukarı çeker. O küfür ettiği zaman, küfür onda besmele gibi bir şey olur."

- Alıntı -

Lefty benim daha önce bir kaç kere yazdığım güzel bir söz daha var.
"Kavga etmek yerine, küfür etmeyi icat eden kişi, uygarlığın kurucusudur."
Yaratıcı küfürler insanın yüzünde tebessüm oluşturuyor.
Beni daha çok deli eden şey, bir küfür edildiğinde sanki hayatında ilk kez duyuyor sanki o an icat edilmiş gibi tepki verenler oluyor, işte onlara çok ayar oluyorum.

@Run

Argüman üretemediğim için değil, vakit darlığından bana yazdıklarına cevap yazamadım ayrıca o başlıkta aynı anda 50 kişi birden bana yazdığı için, her yazılanı okuma şansım da olmadı. Her neyse o konuyu kapattık fakat küfür karşıtı değilim hatta ifade özgürlüğü kapmasına alınması gerektiğini savunan biri olduğumu, bu başlıkta da belirtmişim.

Kendim küfür kullanmam çünkü üslup olarak hoşlanmam fakat biri bana küfretse dikkate de almam çünkü benim değerimi ya da annemin değerini bir insanın sözü belirleyemez. Küfür olması şart değil, kötü söz de insanı kırabilir ve bu bakış açısı ile ilgilidir.

Bilimsel açıdan da küfür insan doğasının bir parçası kabul ediliyor hatta hayvanlar aleminde bile var. Aşağıdaki başlığa ilgili linki eklemişim.

Forumdaki olay ise; günlerce farklı başlıklardan hedef alınan, taciz edilen bir insanın öfke patlamasıydı ve haksız da değildi ancak ifade şeklinin anneler üzerinden olması doğru olmamış, bu yüzden de ceza aldı.

Küfür küfür müdür, yoksa bir kültür mü?

Son düzenleme:
damkldmaldamdlkadm

Ya @Lefty annem sen ne uyduruyorsun ya? Şu an doğrudan bize laf etmemiş olsan yazmazdım. Ama boş bir insanım eh biraz da konuşasım var.
Kardeşim küfürü ifade özgürlüğüne sokacak kadar konudan bi habersin. Ayrıca insanlar birini çıldırttı ve o biri küfür etti demişsin. Daha ne kadar uydurulabilir bilemiyorum. Ben bahsettiğin arkadaşın her postunu beğenen, hatta alenen çok komik ve zeki bulduğunu belirten bir insanım. Hatta foruma çok renk kattığını düşünüyorum. Ama -belki de bize dememiştir. bu da olasılık kapsamında- hala nasıl savunabilirim derdindesin. Yapma! Orada tartışmada birini haklı bulduğumuz için küfür edilmesini normal karşılıyorsun. İsteyen anneme, babama, hatta teyze kızıma sövebilir. İnan hiç mühim değil. Hatta ilk günden beri bu konuyu trollüyorum. Ama sürekli arkadaşların banlandı diye konuları saptırma be canım.

Bütün küfürlü mesajlarimi sildiler.

damkldmaldamdlkadm

Ya @Lefty annem sen ne uyduruyorsun ya? Şu an doğrudan bize laf etmemiş olsan yazmazdım. Ama boş bir insanım eh biraz da konuşasım var.
Kardeşim küfürü ifade özgürlüğüne sokacak kadar konudan bi habersin. Ayrıca insanlar birini çıldırttı ve o biri küfür etti demişsin. Daha ne kadar uydurulabilir bilemiyorum. Ben bahsettiğin arkadaşın her postunu beğenen, hatta alenen çok komik ve zeki bulduğunu belirten bir insanım. Hatta foruma çok renk kattığını düşünüyorum. Ama -belki de bize dememiştir. bu da olasılık kapsamında- hala nasıl savunabilirim derdindesin. Yapma! Orada tartışmada birini haklı bulduğumuz için küfür edilmesini normal karşılıyorsun. İsteyen anneme, babama, hatta teyze kızıma sövebilir. İnan hiç mühim değil. Hatta ilk günden beri bu konuyu trollüyorum. Ama sürekli arkadaşların banlandı diye konuları saptırma be canım.

Tarafsız olmayı başarabilirsen belki konuşuruz. Seninki suçlu psikolojisi çünkü o grupta sen de varsın.

Neyse, bu konularla forumu meşgul edip sana ve grubuna istediğini veremeyeceğim.

Küfrün, ifade özgürlüğü sayıldığı ülkeleri araştır fakat bana bir daha böyle bir üslupla yazma çünkü aramızda herhangi bir samimiyet bulunmuyor.

jujuşkomu da ikseratlaştırdınız ya, pes.......

Tarafsız olmayı başarabilirsen belki konuşuruz. Seninki suçlu psikolojisi çünkü o grupta sen de varsın.

Neyse, bu konularla forumu meşgul edip sana ve grubuna istediğini veremeyeceğim.

Küfrün, ifade özgürlüğü sayıldığı ülkeleri araştır fakat bana bir daha böyle bir üslupla yazma çünkü aramızda herhangi bir samimiyet bulunmuyor.

Tamam cinim.:D

@Başak yine konudan habersiz insanlar olarak örgüt olduk. Ya var ya resmen minyatür Türkiye'yiz. Bir şey bulamayan örgüt diyor.:D

Bence biz Abdülhamit’i savunduk ajdjajdj

Geri