ölümden korkmayan ya velidir ya deli

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Etrafımda ölümden korkmayan - korkmadığını söyleyen onlarca insan görüyorum. Deli olmak için akıllı, veli olmak için çok geri zekalılar, acep bu nasıl oluyor, bilmiyorum.

Arada bir şöyle Azrail selam vermeli herkese. Kendine çekidüzen versinler jfjfj

Ölümden değil..Yakalayacağı şeklinden korkuyorum..

Afedersiniz, çıplak mı, denizde boğularak mı, yanarak mı.. Nasıl? :(
En çok boğazıma düğümlenen şekli boğulmakk.

Herkes korkar. Korkmuyorum diyende korkar. Mastor'un dediği gibi sadece akli melekelerde oynama varsa korkmazsın.

birinin sekerat anina denk gelmeli insanoğlu, agir bişey. Dikkatle izlenirse, takip edilirse korkarmi korkmazmi anlarız.
Allah ecelinde hayırlısını nasip etsin.

Ölmek var, bide ölmek var .....

Verem zatürre gibi hastalıklara ince hastalık denildiği bir dönem var. İlginç bir şekilde romantik de bulunuyorlar. Verem olmanın nesi romantik olabilir. Kafada hayat Yeşilçam sineması gibi dönüyor olsa gerek. Araba çarpıyor görme yetisini kaybediyor, merdivenden düşüyor tekrar görmeye başlıyor. Çivi çiviyi söküyor.

Kendini ölüme uzak hisseden korkmuyorum diye sallayabilir. İnanmamak lazım.

Bir dönem rüyamda Azrail Aleyhisselam'ı gördüm. Uyandım ve rüyanın sabahında bu sefer Azrail'i kanlı canlı gördüm. Sonra kameralardan kendime baktım, sabah bahçede birkaç saat yerimden oynamadan hareketsiz kalmışım. Bir hafta falan da etkisindeydim. Şok hali gibi bir şeydi. Günlük hayat devam ediyordu ama sersemlemiş vaziyetteydim. Güvendiğim bir hocama konuyu açtım ve onun söyledikleri beni rahatlattı.

Korku fıtrata dahil bir mesele. Bir kere inanç gereği korkmuyorum diyemez insan. En kötü ihtimalle Allah'ın karşısına günahkar veya imansız gitmekten korkuyor olmalı. Yani mahcup gitmenin korkusu ve endişesi olmalı. Gerisi ucuz kahramanlık. Peygamber bile emaneti teslim ederken, ümmetim de bu acıyı çekecek mi diye soruyor. Vallahi en yumuşak aldığım can bu candır diyor Azrail. Beşeri mahkemeye çıkarken bile acaba ne olacak endişesi taşımayan yoktur. Peki o büyük mahkemeye nasıl olur da rahat çıkabileceğini zannederler...

ölüm dediğin nedir gülüm

Kendi ölümümle ilgili bir sorunum yok. Felsefi anlamda “ölüm”kavramıyla da ilgili bir sorunum yok. Daha önce de yazmıştım bunları. Sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum ve artık bir kızıcım olduğu için erken ölmek istemiyorum ama bunlar sürekli düşündüğüm bir şey de değil. Vadem ne kadarsa güzel bir şekilde yaşamak istiyorum. Dindar sayılır mıyım bilemiyorum ama inançlı bir insanım ve ölüme de böyle yaklaşıyorum. Ayrıca çok güzel bir söz var “ölüm ile barışmayana hayatta huzur yok” Güzelce yaşayalım. Vademiz ne kadarsa.

Kendi ölümümle ilgili bir sorunum yok. Felsefi anlamda “ölüm”kavramıyla da ilgili bir sorunum yok. Daha önce de yazmıştım bunları. Sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum ve artık bir kızıcım olduğu için erken ölmek istemiyorum ama bunlar sürekli düşündüğüm bir şey de değil. Vadem ne kadarsa güzel bir şekilde yaşamak istiyorum. Dindar sayılır mıyım bilemiyorum ama inançlı bir insanım ve ölüme de böyle yaklaşıyorum. Ayrıca çok güzel bir söz var “ölüm ile barışmayana hayatta huzur yok” Güzelce yaşayalım. Vademiz ne kadarsa.
daha önce de dile getirmiştim. bir saniye sonramızın ne olacağı belli değilken kendi ölümümüzden korkmak niye? insanlar korkmuyorum diyeni neden yadırgıyor, yargılıyor ben de bunu anlamıyorum. ölüme hep son nefesimi verir göçer giderim diye bakıyorum. inançlı bir insan olarak sonramız tabii ki belli değil ne olur ne olmaz bilemeyiz de ben huzur olarak bakıyorum. kendi ölümümden hiç korkmuyorum, yeter ki sevdiklerimizin ölümü erken olmasın. arkada bıraktıklarım beni daha çok tedirgin ediyor, korkutuyor.

ne Veli ne de deliyim.
ben hala barışık değilim ölümle

Bilmediğin bişeyden korkamazsin insanlarin korktuğu tek şey cehennem ve günahları şayet ölünce direkt cennete gidilse şuan herkes ölmek isterdi.

Ölümden korkmuyorum. Ne sekilde olecegimden korkuyorum. Eger aci cekmeden tek seferde Bam diye gebericeksem korkmami gerektiren bir sey yok.

He olumde korkuyu iman ile harmanlayan bir takim dusunceler var.
Fakat oda olumden degil , oldukten sonra sorguya cekilmekten. Mahser gunu allahin karsisina cikacagini bilmekten gelen islami ogretilerin korkusudur.
Buda (gerekirse) izah edemeyeceklerini bildiklerinden gelen korkudur.

Tanri sordu farzedelim
+ olm niye namaz kilmadin?
+ oruc , zekat ?
- sey allam eee , siz nasip etmediniz ben de bir bildiginiz vardir diy.....

+kes , atin bunu cehenneme
Next!

Ölüm bir hakikat olduğuna göre korkmanın da bir anlamı olmamalı çünkü eninde sonunda yaşanacaktır. Yorumlarda da belirtiliği gibi insanı daha çok ölüm şekli korkutur ancak ölüm bir saat hatta bir salise sonra bile sizi bulabilecekken, korkmak da insanı boş yere yoracaktır.

Geri