Ölüm ve Sonrası

Konu sahibi son olarak 729 gün önce görüldü
Varlığımızın bir anlamı yok sa, var olmamızın da bir gereği yok.
Bilimin de, din adamların da ortak çözemediği soru bu, biz ne için varız?
Bilim diyor, yok olmak için.
Din temsilcileri diyor, sınanmak için.
@Yabani diypr, içmek için.
Ben diyorum, olgunlaşmak için.
@Yabani ile aynı yerde buluşursak şaşmamalıyım.

Ben bu yumurta hikayesinden çok etkilenmiştim. Altyazılısını bulamadım. Türkçe seslendirmesi kötü ama ekliyorum onu da.

Uzun zaman once izlemistim bunu.Musluman alimler arasinda benzer bir akim dahi var.Bu anlayisa Vahdet-i Vucud denir.Tam olarak su sekilde izah edilebilir, "La Mevcudu İlla Hu" yani Allah'tan baska hic bir varlik yoktur.Esya,insan vedahi gozumuzun gorebildigi tum spektrumlar yaraticinin yansimasi degil,dogrudan Zati,yani kendisidir.

Bu ekolun onculeri İbn-i Arabi ve Hallac-i Mansur'dur.Lakin bu iki alim soylemleri ve dusunceleri cagin cok otesin de oldugundan oturu idam edilmistir.Eserlerinin belirli bir bilgi birikimi edinmeden okunmamasi yonunde ikazlar var.Ozellikle Arabi'nin genel eserlerinin girizgah cumlesi "eşyayı yokluktan ve yokluğun yokluğundan var Edeni tenzih ederim." seklinde olmasi,bu okyanus derin,ilmin yoksa bu kitaba yanasma seklin de yorumlanmistir.

Konumuza gelecek olursak,olum ve sonrasi,hatta ruhun bedenden ayrilisi hakkin da en net,bilgileri dillendiren tek kisi Gazali'dir. Kismet olursa,ilerleyen gunlerde anlasilabilir bir yaziyla buraya ekleme yapacagim.

Ecelin hayat icinde gizli kalmasi,bizi ölüm karsisin da tebessum ettiriyor. : )

Son düzenleme:
Varlığımızın bir anlamı yok sa, var olmamızın da bir gereği yok.
Bilimin de, din adamların da ortak çözemediği soru bu, biz ne için varız?
Bilim diyor, yok olmak için.
Din temsilcileri diyor, sınanmak için.
@Yabani diypr, içmek için.
Ben diyorum, olgunlaşmak için.
@Yabani ile aynı yerde buluşursak şaşmamalıyım.
Zevkine geldik ziyan olup gideceğiz herkes gibi

Uzun zaman once izlemistim bunu.Musluman alimler arasinda benzer bir akim dahi var.Bu anlayisa Vahdet-i Vucud denir.Tam olarak su sekilde izah edilebilir, "La Mevcudu İlla Hu" yani Allah'tan baska hic bir varlik yoktur.Esya,insan vedahi gozumuzun gorebildigi tum spektrumlar yaraticinin yansimasi degil,dogrudan Zati,yani kendisidir.

Bu ekolun onculeri İbn-i Arabi ve Hallac-i Mansur'dur.Lakin bu iki alim soylemleri ve dusunceleri cagin cok otesin de oldugundan oturu idam edilmistir.Eserlerinin belirli bir bilgi birikimi edinmeden okunmamasi yonunde ikazlar var.Ozellikle Arabi'nin genel eserlerinin girizgah cumlesi "eşyayı yokluktan ve yokluğun yokluğundan var Edeni tenzih ederim." seklinde olmasi,bu okyanus derin,ilmin yoksa bu kitaba yanasma seklin de yorumlanmistir.

Konumuza gelecek olursak,olum ve sonrasi,hatta ruhun bedenden ayrilisi hakkin da en net,bilgileri dillendiren tek kisi Gazali'dir. Kismet olursa,ilerleyen gunlerde anlasilabilir bir yaziyla buraya ekleme yapacagim.

Ecelin hayat icinde gizli kalmasi,bizi ölüm karsisin da tebessum ettiriyor. : )
Ben düşünmemeye gayret ediyorum, yoksa koparım bu hayattan .d
Yazıyı bekliyorum .)

Ölüm hayatın bir parçası. Gece ve gündüzün günün birer parçası oldukları gibi. Çocukken karanlıktan korktuğumuz gibi, büyüyünce de ölümden korkarız. Çünkü ötesini bilmiyoruz. İnsanlar bilmediklerinden korkar. Korku ile yaşamak zor olduğu için, çözüm olarak korktuklarını yok sayarlar.

Buraya ayrı olarak daha müsait bir zamanda yazacağım ama öncelikle şunu eklemek istiyorum kfjd Bu videoyu izlediğimde aklıma biraz sux, biraz @glu ve biraz da @Plesk geliyor kfjd

Ya ben gergin bir ortamda ortam biraz yumuşasın diye "ya bu yıl da amma retro yaptı ha" dedim diye vay sen bizim değerlerimizle nasıl alay edersin diye reikiciler, kova burçları ve kahve kavurma kursiyerleri tarafından Kadıköy Caferağa'da darp edildim. O yüzden artık bu konuları umuma açık yerlerde konuşmuyorum. Sonra boğalar ne bileyim koçlar falan tetikleniyor.

Ben düşünmemeye gayret ediyorum, yoksa koparım bu hayattan .d
Yazıyı bekliyorum .)

Surekli degil de,ara da dusunmeni salik veririm.Zira olumden sonra guzel bir ortamda,limonlu cay esligin de rahat rahat selfie cekimleri icin gerekli olabilir. : )

Biz insan olarak,nasil merak ediyorsak Hz. Muhammed (Asm) yasarken,yaninda bulunan arkadaslari da merak ediyordu.Ve bu merak neticesin de muthis sorular ve o sorulara verilmis,kimi zaman urkutucu,kimi zaman rahatlatan cevaplar var.Hulasa iyi bir insan olmakta yarar var. : )

Ölelim sonrasına bakarız. Ölmeden bakamayacağız nasılsa.

Geri