Ölüm ve Sonrası

Konu sahibi son olarak 719 gün önce görüldü
Semavi dinlerde ölümün yeni bir hayatın başlangıcı olduğu konusun da,ortak mutabık beyanlar vardır.Hatta özü bilinmeyen lakin,öğretisi bir peygamber söyleminden gelen ve merkezin de tek bir Tanrı,inanci paradigması olan dinlerde de,her ne kadar farklı izahlar olsa da,canlının boyut değiştirerek yaşamına devam ettiği bilgileri yer alır.

Bu yöndeki düşünceniz nedir?

Bilimsel olarak "yok" olman mümkün değil. Şekil degiştirirsin sadece. Ama tabi bu semavilerin anlattığı çeşmelerinden şarap akan, huri haremli cennet tasvirine uyanacaksin anlamı da taşımaz.

Son düzenleme:
Bilimsel olarak "yok" olman mümkün değil. Şekil degiştirsin sadece. Ama tabi bu semavilerin anlattığı çeşmelerinden şarap akan, huri haremli cennet tasvirine uyanacaksin anlamı da taşımaz.

İnsan gibi yuksek teknolojik bir mahlukun,cismani varligindan ziyade mahiyeti ve muhtevasi hala mechul olan Ruh denilen seyin,yok olmasi veya ota,topraga karismasi mumkun mu?

umarım koca bir boşluk ve tamamen silinmişliktir...... yoksa hiç mantıklı değil........ dünyadaki bedeni halleriyle uğraşarak öldüğümüz insanlarla bu kez ahirette ruhi halleriyle mi uğraşıcaz.......

Ben bu yumurta hikayesinden çok etkilenmiştim. Altyazılısını bulamadım. Türkçe seslendirmesi kötü ama ekliyorum onu da.

Bir müslüman olarak ölümden sonraki yaşama inanıyorum. Ama sonsuz var olacağız konusunda görüş ayrılıkları var, kimi hocalara göre herşey bir müddet sonra yok olacak. Bu bana da mantıklı geliyor, sonsuz olan yalnızca Allah'tır

Bilmem.
Ama bir cezbedici yani var.
En azindan hak hukuk acisindan.

Buraya ayrı olarak daha müsait bir zamanda yazacağım ama öncelikle şunu eklemek istiyorum kfjd Bu videoyu izlediğimde aklıma biraz sux, biraz @glu ve biraz da @Plesk geliyor kfjd

İnsan gibi yuksek teknolojik bir mahlukun,cismani varligindan ziyade mahiyeti ve muhtevasi hala mechul olan Ruh denilen seyin,yok olmasi veya ota,topraga karismasi mumkun mu?
Ne yüksek teknolojisi :)
Az biraz rüzgar yedim dün, götüm başım ağrıyor. Böyle yüksek teknoloji mi olur.

Ölüm var ama sonrası yok..
Evrendeki tek gerçek varlığını hissettiren,belki bir ölçüde Tanrı’da olabilir”Ölüm”Ne kimseden bir beklentisi var nede bizim gibi sıradan canlılarla uğraşır yok eder geçer..

dini kitaplarda yazılanların ispatlanması için ölmekten başka yol yok gibi görünüyor :D
O da kacinilmaz olduguna göre...
Almanlarin bir atasözü var;
Abwarten und Tee Trinken, diye
Cay icip, bekleyelim.

Ya o degil de,Epikur bu konuda son noktayi koymus,cogumuz yine virgülü yapistirmak istese de,
"Ölüm, bizler varoldukca,yoktur
Ölüm var iken, biz yokuz.."

Uyuyormuyuz acaba?
Hani anestezi yemis gibi.?

Bacım virgül sonra demek işte
Tartisasim yok yabaniyem..
Sen ne diosan o.

Ya o degil de,Epikur bu konuda son noktayi koymus,cogumuz yine virgülü yapistirmak istese de,
"Ölüm, bizler varoldukca,yoktur
Ölüm var iken, biz yokuz.."

Uyuyormuyuz acaba?
Hani anestezi yemis gibi.?

Tartisasim yok yabaniyem..
Sen ne diosan o.
Ancak bugünü kurtaracak enerjim var zaten seninle uğraşamam iş bekliyor..

Geri