Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken Filmler

• Kullanıcı eVe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
Konu sahibi son olarak 2417 gün önce görüldü
A moment to remember
amomenttoremember.jpg

Yönetmen: John H. Lee
Yapım Yılı: 2004
Süre: 117 Dakika
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore
Tür: Dram | Romantik
Müzik: Tae-won Kim
Senaryo: Yeong-ha Kim | John H. Lee
Yapımcılar: Seoung-Jae Cha |
Firma: CJ Entertainment
Vizyon Tarihi: 04 Kasım 2004

Çeviri İçin suivant‘a Teşekkürler

OYUNCULAR
Woo-sung Jung
Ye-jin Son

Jong-hak Baek
Sun-jin Lee
Sang-gyu Park
Hie-ryeong Kim
Ji-hyun Seon

KONUSU
2001 yapımı Japon dizisi temel alınarak çevirilen 2004 yapımı Kore Filmi. 5 Kasım 2004′de gösterime girdi.

Film Su-Jin’in sevgilisi tarafından istasyonda ekilmesiyle başlıyor. Patronuyla uzaklara kaçma planları suya düşen

Su-Jin’in bu davranışı ailesine ve en çok da kendisine zarar veriyor. Unutkan karakterimiz bir gün markette çantasını ve aldığı kolayı unuttuğunu

farkedip markete geri döndüğünde, marketten çıkan bir müşterinin kendi kolasını yürüttüğünü görerek ilginç bir harekette bulunuyor. Sonradan

hatasını fark etse de geç kalıyor. Daha sonra bu kişinin (Cheol-su) babasının yanında çalışan adamlarından biri olduğunu öğreniyor ve özellikle bir iş için

babasından yardım istemesi ve babasının o iş için Cheol-su’ yu göndermesiyle… İşte bundan sonra Jung Woo Sung’ ın karizması başlıyor.

Gerisini siz izleyin fakat film ilerledikçe olayla farklı bir yöne gidiyor, mendilleri de hazırda bulundurun.

ÖZCAN DENİZİN ETKİLENİP EVİM SENSİN FİLMİNİ UYARLADIGI FİLM

my_sassy_girl.jpg

Tür : Romantik / Dram / Komedi
Yönetmen : Jae-young Kwak
Senaryo : Jae-young Kwak , Ho-sik Kim (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Sung-Bok Kim
Müzik : Hyeong-seok Kim , Johann Pachelbel
Yapım : 2001, Güney Kore , 137 dk. (DC)

Tae-hyun Cha (Kyun-woo) , Gianna Jun (Kız) , Jin-hie Han (Kızın Babası) , Sook-hee Hyun (Kızın Annesi)

Konusu

Kyun-woo bir akşam evine dönerken metroda güzel bir kıza rastlar. Ne var ki kız kör kütük sarhoştur ve ayakta bile duramamaktadır. Kız trenin önüne düşmekten kurtaran Kyun-woo, bindikleri trende de kıza destek olmaya çalışır.
Trendeki diğer yolcular baygın olduğu için onu taşıyan Kyun-woo’nun kızın erkek arkadaşı olduğunu düşünürler, bu nedenle çocuk da kızı bırakıp gidemez. Bu karar insanın da hayatında bir dönüm noktası olacaktır.
Ho-sik Kim’in internette yayınladığı kendi anılarına dayanan hikayelerinin kitap haline getirilen aynı isimli romanından uyarlanan film, Günye Kore’nin en iyi romantik-komedilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Barfi-2012-Hindi-Movie-Watch-Online.jpg

Barfi-20121.jpg

Yapım:2012 - Hindistan,
Tür:Dram, Gizem, Komedi,
Süre:151 dakika
Yönetmen:Anurag Basu,
Oyuncular:Priyanka Chopra, Ranbir Kapoor, Saurabh Shukla, Ileana D'Cruz , Bhola Raja Sapkota,
Senaryo:Anurag Basu,
Yapımcı:Siddharth Roy Kapur, Ronnie Screwvala

Özet
Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir.. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır… Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti Bütün dengelerini alt üst etmiştir… Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır

[YOUTUBE]yZxrao3zou4[/YOUTUBE]

sweet%252Bnovember.jpg

Yapım:2001 - ABD
Tür:Dram , Gizem , Komedi , Romantik , Gençlik
Süre:119 dakika
Yönetmen:Pat O'Connor
Oyuncular:Keanu Reeves, Charlize Theron, Lauren Graham, Jason Isaacs, Liam Aiken

Nelson Moss (KEANU REEVES) ve Sara Deever (CHARLIZE THERON) Motorlu Araçlar Bölümü'nde geçirdikleri sıkıntılı bir saatten başka ortak hiçbir yönleri yoktur. Sara, erkeklerin iyi yönlerini ortaya çıkaran çekici bir karakterdir. Nelson, sadece kar-zarar hesaplarıyla ilgilenen, işten başka birşey düşünmeyen biridir.. Sara ile tanışıncaya kadar. Birbirlerinden etkilenirler, fakat tam olarak bağlanmaya hazır olmadıklarından, pek de alışagelmiş ilişkilere benzemeyen bir birlikteliğe başlarlar. Sonunda kendi yollarına gidecekleri bir aylık bir deneme. Beklenti yok. Baskı yok. Bağ yok. İkisinin de hesaba katmadıkları nokta ise, aşık olmaktır.

images

Yapım:2009 - ABD , İngiltere , Avustralya
Tür:Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Süre:121 dakika
Yönetmen:Alex Proyas
Oyuncular:Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Adrienne Pickering, Ben Mendelsohn

Bir okulun bahçesindeki zaman kapsülünün içinden 1959 yılında yani bundan 50 yıl önce sadece rakamlarla yazılmış bir mektup bulunur. İlk başlarda mektuptaki rakamlar anlamsız gibi gelse de, zamanla mektuptaki sayıların dünya üstünde yaşanan felaketlerin, suikastlerin, büyük kazaların sırrını saklıyor olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki mektupta bahsedilen tüm felaketler gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmemiş olanların her biri gerçekleşme yolundadır.​

images

Yapım:2009 - ABD , İngiltere , Avustralya
Tür:Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Süre:121 dakika
Yönetmen:Alex Proyas
Oyuncular:Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Adrienne Pickering, Ben Mendelsohn

Bir okulun bahçesindeki zaman kapsülünün içinden 1959 yılında yani bundan 50 yıl önce sadece rakamlarla yazılmış bir mektup bulunur. İlk başlarda mektuptaki rakamlar anlamsız gibi gelse de, zamanla mektuptaki sayıların dünya üstünde yaşanan felaketlerin, suikastlerin, büyük kazaların sırrını saklıyor olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki mektupta bahsedilen tüm felaketler gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmemiş olanların her biri gerçekleşme yolundadır.​

Bu film o kadar da iyi değildi sanki. Tabi ki kişisel yorumum ama ben çok etkilenmedim :)

zindan-adasi-poster.jpg

Mutlaka izlenmeli ;)

zuhal burayi hint filmleri ile doldurmussun :D

Mr, nobody
From Dusk Till Dawn

çünkü genelde hint filmi ve kore filmi izliyorumda o yüzden yani bunları izlerken gidipte hiç izlemedigim bir avrupa filmini tavsiye edemem değil mi :p

birak bu filmleri :p yakinda ben cektigim fimleri gondercem sana onlari izlersin :D

onları kesin izlerim :) yok ben o tarz filmlerden hoşlanıyorum hoşlanan da vardır eminim ki :D

Guguk Kuşu
Baba 1-2
Başlangıç
Milyon Dolarlık Bebek
Esaretin Bedeli
İyi Kötü Çirkin
Zincirsiz
Dövüş Kulübü
Kuzuların Sessizliği
Olağan Şüpheliler
Leon
Cinnet
Geleceğe Dönüş
Sil Baştan

3 İdiots
Taare zameen Par
Esaretin Bedeli
V For Vendetta

thelma ve louise, as good as it gets, groundhog day.

aslında çok daha güzel filmler izledim ama bu üçünü ayrı seviyorum, herkes izlesin istiyorum.

la haine
ari kovaninin ruhu
il postino
bu uc filme de kalp kalp kalp

ha bir dee magnolia tom cruise a ragmen. cunku sinema tarihinin en ilginc sahnelerinden biri filmde gokten kurbaga yagiyor!:p

Geri