Atatürk'ü severim saygı duyarım ama bu söz değil Atatürk tüm insanlık hatta Peygamber Efendimiz için bile kullanılamaz. Kullanılırsa şirk olur. Yaratan Allah'tır. Bunu böyle bilmek lazım. Yüzü suyu hürmetine yaratıldık demek bile doğru değildir. Allah diler ve yaratır..
Bir baba anne bile çocuğuna ben olmasam sen olmazdın diyemez.. Rızkı veren Allah'tır.
Her şeyi yaratan yalnızca Allah'tır. Varlık yalnızca Allah'a nispet edilir. Ben varsam bunun tek nedeni Allah'tır.
Bu sözü asla kabul edemem. Buna bir sürü açıklama falan getiriyorlar ama hepsi bomboş..
Unutmayın teslis inancını savunmak için dünyada milyonlarca kitap yazıldı.. Amma Allah katında hiçbirinin hiçbir değeri yok. Allah üçün üçüncüsü diyen kafir olmuştur dinimizce.
Bu yüzden sözlerimize dikkat edelim.. İnsanları överken asla haddi aşmayalım..
Şirk çok kötü bir hastalıktır, çünkü tüm güzel amelleri siler götürür.
Fıkıhtaki hükmü ise, kestiği yenmez, oğluyla kızıyla evlenilmez.
Ben bu sözü asla kabul etmiyorum. Katılmayan olursa o da kendi fikridir..
Herkesin fikri kendine sonuçta :cici:
Tevhit gibi dinin en önemli konusunda bence bilmeden keyfi savunmalara kalkışmak da, cidden bu ülkenin insanın ilimden hiç nasiplenmediğini gösteriyor..
Bir insan bunu söylemeden de Atatürk'ü sevebilir, saygı duyabilir.. Kahramanlıklarını anlatabilir, o değerleri benimseyebilir ama bu söz şirktir. Bunu tartışmam. :cici:
Olmamızın tek nedeni Allah'ın takdiridir. Allah diler ve yaratır.. O yaptığı hiçbir şey için sorguya çekilmez.. Zaten Mevla ne yaparsa güzel yapar.. Çünkü rahmetin, merhametin kaynağıdır..