Olgunlaşmak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Zamanın değil, yaşamanın insanlar üzerindeki bıraktığı etken.

Zamanın ve tecrübelerin karakteri şekillendirip oturtması durumudur

Çoğu kişinin sahip öyle olduğunu düşündüğü ama aslında yanından bile geçemediği tecrübenin şekillenmiş hali

Yaşla alakası olmayan,kişiye ve olaylara göre değişebilen durum

Büyümek le orantlı olduğu düşünülen hiç bir zaman olmayı beceremediğim şey.

Kime göre neye göre olduğu tartışılır.

Bitki değilim ben...Zaten genelde fotosentez yapan insanlara aaa ne olgun insan derler.Eee tabi sessiz gıkı çıkmaz kuzu gibidir mübarek.Eli maşalı,dili sivri olsa bunun tam zıddı olan ''Terbiyesiz'' adını alıyor.Yapılan yanlış karşısında susmak,çevreyi memnun etmek adına yaşamak olgunluksa değilim ben olgun falan,ergen ruhluyum.

O L G U N ve D O L G U N sevdiğim 1 hakikattir.​

Mevlana’nın Mesnevi’sinde ilk bölüm Ney den oluşur. Ney Mevlana’ya göre olgunlaşma, olgunluğa erme anlamında Ney’le özdeştir.

Çünkü Ney’in hammaddesi kamış kopartıldığı yerden Mevlana gibi vatanından ayrılmış ve bu süreçte yine Mevlana gibi acılarla olgunlaşmıştır.

Bu yüzden Ney’e üflemek zor, dinleyince de sesi hüzün verir.

Canım kendim:D yıllardır istikrarlı bir şekilde değiştirmediğim prensiplerim var.
Toyluk mudur,olgunluk mudur bilmem ama iyi hissettirdikleri kesin.

Bu zamana kadar tanıdığım her insan kendini olgun olarak nitelendirdi. Abartmıyorum gördüğüm her insanın dilindeydi bu kavram. Olgunluk kişinin kendini nerde nasıl gördüğüyle alakalı bir durum değil, kafanın içindedir. Bazı insan çiğ olduğu halde olgun olduğunu savunur fakat hayatın pişirerek ciddi anlamda kemâle erdirdiği insanlarla yan yana koyduğunuz da yaman sırıtır. Olgunluk; olgunum demekle olacak şey değil bazen bir affediş, bazen unutuş, bazen ayıbın üstüne gece gibi örtülüş. Yaşımdan büyük duruyorum yada düşünüyorum'un ardına "yani ben olgunum" diyen insanlara itimad edemediğim doğrudur. Büyümekle olgunlaşmanın aynı şey olmadığı aşikâr.

Bazen olgunlasmak gelisine, oldugu gibi yasamak ozgurlugunu aliyor insanin elinden. Attigin adimin doguracagi sonuclari hesaplamak zor. Iyi mi kotu mu hala bilemiyorum :nopsrn:

En basiti, hastalanınca şımaracak annenin olmamasıdır benim için olgunlaşmak. Sürüne sürüne çorbanı kendin yapıyorsun, ilaçlarını ister al ister alma, iyiliğine zorlayan kimse yok. Kıvrana kıvrana öl.

Kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogrendiginde
Sadece kendi hayatin degil, baska kisilerin de sorumluluklari omuzlarina yuklendiginde, olgunlasmak zorunda kaliyorsun zaten

Bazen sizi olgunlaştırdıgını dusundugunuz seyler sadece çürütür.
Her şeyin fazlası zarar.
İnsan olmanın erdemini keşfettiğinizde olgunlaşıyorsunuz.

bi tarafım tuhaf
diğer tarafım olgun gibi

öğrencilerine oğlum/kızım diye hitap etmek. insan bir kere bu kelimeleri cümle içinde kullanınca bir daha çocuk olamıyo......

Geri