Olgunlaşma yolunda yaşadığınız en ağır tecrübe ne oldu?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Hani
bir dönem vardir..deli doluyuzdur,hiç bir sorumluluğumuz yoktur,gelişine yaşariz hayati ama bir gün bir şey olur ki o eski insan gitmiştir şanki bir gece de olgunlaştiğimizi düşününÜrüz..

Evet arkadaşlar sizin de böyle bir aniniz oldu mu hiç .sİzİ çabuk olgunlaştiran ağir bir tecrübe yaşadiniz mı

Bu tam benim konum. 3 tane olayım var.

sorumluluğu taşıyan insanlar artık taşımadıklarında ya da taşıyamadıklarında olgunlaşıyor insan

Ozeller efendim paylaşmak istesem yazardım -.-
Sadece birini paylaşacak olursam annemin kanser olduğunu öğrendiğimiz zaman ve tedavi sureci.

Bir ara böyle ben her şeyi yaşadım falan diye düşünüyordum.Her şey benim başımdan geçmiş gibi kahırlanıyor , üzülüyor , çöküp ağlıyor.Güçsüz davranıyordum.Sonra tamamen merak ve kişisel ilgi nedeniyle bazı psikolojik vakalar araştırdım.Okumalar ya da yaşantılar diyelim.Sonra kendimin hiçbir şey yaşamadığını hatta yaşadıklarımın diğer insanlara göre ayak ucuna batmış kıymık oldugunu farkettım o zaman cocuklugu bırakıp buyudum.Velhasıl bazen olgunlasmak ıcın yaşamak değil , ders cıkarmak gerekır.

Bisey yasamadan olgunlasanlardanim :T:

Normalde donup bakmayacagim insanlara tahammul etme cabam da takdir edilesi bi olgunlasma sebebi bence :aeg:

dost kazığı ve sevilenin kaybı.

Maddi problemler ve ölümler..

Emegini, duygularini , iyi niyetini kullanmaya calisanlar. Yedigin kaziklar. Insanlarin yukselmek ya da yerini korumak adina gozunun icine baka baka oynamasi. Yalan- dolan , icindeki durustlugun ile hayatin gercek yuzunun ayni senkronda gitmemesi. Yakinlarin hastaligi ya da olumu.

Uzar gider bu.

Guven oldu.

Agir geldi.

Bi daha da guven olmadi.

Bulamadik cunku

İlkokulu, liseyi ve üniversiteyi para için okuyacagimi anladigimda olgunlastim.

bigün babam ölecekti, çok büyük bir kazadan sağ kurtulmuştu. o zaman beni aradıklarında üniversitedeydim, duşa girip birkaç saat ağlamıştım. ağlamak büyük tecrübe...

2012 yılında evladımı kaybettiğim gün üzerimdeki bütün egoyu, gururu her ne varsa bunlara dair hepsini çıkardım onunla birlikte toprağa gömdüm.Hani kıyamet kopacak dedikleri gün vardı ya 12.12.12 işte o gün benim kıyametim ve kıyamımdı.

2012 yılında evladımı kaybettiğim gün üzerimdeki bütün egoyu, gururu her ne varsa bunlara dair hepsini çıkardım onunla birlikte toprağa gömdüm.Hani kıyamet kopacak dedikleri gün vardı ya 12.12.12 işte o gün benim kıyametim ve kıyamımdı.

Allah sabır versin

1) İlkokul 2. sınıftayken kaleminden silgisine, kitabından defterine her türlü paylaşıma açık olduğum, istese sınıftaki bütün çocukları döveceğim ilk aşkım Esra'nın beslenme saatinde köftesinden yediğim için beni öğretmene şikayet etmesi ve dayak yemem.

Çıkarılan ders: Herkes senin gibi paylaşımcı olmayabilir.

2) İlkokul 4. sınıfta sırf Aysu istiyor diye sınıftaki duvar saatine göre teneffüs zillerinin ne zaman çaldığını saniyesi saniyesine ezberlemem. Onun bana her ders "Semiiih ne kadar kaldı ya?" diye gülümseyerek sormasını aramızda filizlenen büyük aşkın ilk meyveleri olarak nitelendirmem ve akabinde diğer kızlardan Aysu'nun aslında Latif'e aşık olduğunu öğrenmem. Latif'inse sınıfın 1 numaralı fırlaması olması. (hatunların efendi adam yerine piç tercihi)

Çıkarılan ders: Efendilik her zaman para eder ama hatunların genetik kodlarında fırlama tiplere karşı bir bug vardır. Asla tamamen biri olma, iki özelliği de bünyende harmanla.

3) Orta 2'deyken okulun en güzel kızlarından Betül'ün Gülşah aracılığıyla "beni beğendiğini" haber etmesi, çıkma teklif edersem kabul edeceğini söylemesi, benim bunu en yakın arkadaşlarımla paylaşmam ve Murat'ın "o kızla çıkmayan kalmadı oğlum yakışmaz" falan diye olayı baltalayıp 2 ay sonra Betül'le sevgili olması.

Çıkarılan ders: Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve işin içinde hatun varsa babanın oğluna bile güvenme. Erkek dediğin organizma çok basittir ve uçkuruna düşkündür. İki gülümsemeye, iki tatlı söze 50 IQ birden kaybedebilir.

4) Lise 2'deyken okul girişinde yanlışlıkla Ülkücü Ocakları Başkanı çocuğun kankasına çarpan arkadaşımı dövmeye gelmeleri, bizimse sınıf olarak gelenleri püskürtmemiz, akabinde sınıfa gelen Ocak Başkanı'nın "çıkışta görüşeceğiz" demesi, sınıfta bütün gün "40 kişiyiz lan kim kimi dövüyo" muhabbeti dönerken çıkışta 3 kişi kalmamız ve bir güzel dayak yememiz.

Çıkarılan ders: Olur olmaz yerlerde Batman'lik yapma hepimizi öperler yeminle.

Çok büyük bir olay olmadı hiç, ufak ufak gelişiyor sanırım.
Hala olgunlaşmamış olabilirim bile, bilmiyorum

Hala olgunlaşmadım, hayat beni bi türlü terbiye edemedi.

Gözleri aşka gülen
Taze söğüt dalısın
Gel bana her gece sen
Gönlüme dolmalısın

kafamda çalıyor sürekli

Geri