Öleceğiniz anı önceden bilmek ister miydiniz ?

Konu sahibi son olarak 2550 gün önce görüldü

Öleceğiniz anı önceden bilmek ister miydiniz ?

• Evet isterdim.

Kullanılan: 3 23.1%
  • Hayır istemezdim.

Kullanılan: 10 76.9%
  • Ya da...

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    13
Öleceğin günü bilerek yaşamak basit bir şey değil.hatta korkunç bence.

Hayırlı ömürler

Evet, isterdim. Hayatımda değerli olan insanlara, başta ailem olmak üzere; sımsıkı sarılarak son kez sevgimi göstermek isterdim..

Anketteki şıklarda ''hayır'' önde. Çünkü aksi takdirde kimse odaklanamaz hayata. Yüce yaratıcı boşa gizlememiş ölüm vaktini.

Meselâ ölümle ilgili bir laf edildiğinde, cümle kurulduğunda ''ağzını hayra aç'' lafı söylenir ekseri. Neden ölüme hayr gözüyle bakılmaz? Neden ölümden korkulur, çekinilir? Neden bir kere de ölüm iyi olmaz?

ben biraz fazla hazirlikciyim, her konuda. bilsem isime yarardi, ama iyi ki hayat boyle islemiyo

Öleceğimizi kısa süre önce biliriz, çünkü yaşamaya gücümüz kalmayacak.

İstemezdim bence. Her yaşanan korku dolu olurdu.

Elinizde bir iğne ve birşey dokuyorsunuz. ama 2 saniye sonra derinlemesine derinize girip canınızı acıtacaktır. bunu bilmek istermiydiniz. "evet aha şimdi girecek derimin altına".böyle bir durumu hazmetmek ve bu hazımla yaşamak kişiye hazımsızlık kazandırır. dolayısıyla ölüm anın bilmek, kişiyi halden hale büründürür. hülasa, "hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış" en nihayetinde ölüm istesekte istemesek te, muhakka gelecektir. ölüm inanan için sevgiliye kavuşmadır.vesselam

Okulda öğretmenim anlatmıştı. Eskiden medyum modası falan vardı bir ara. O modadan da önceki bir zamanda bir medyum birisine bir sene sonra öleceğini söylemiş. Buna inanan kişi bir sene sonra ölmemiş ama kafayı yemiş.

Geri