Olası bir Muhalefet Koalisyonu, ve ortaya çıkabilecek kaos.

Konu sahibi son olarak 3403 gün önce görüldü
Belki de bu seçimlerde Akp iktidardan düşecek.
Ve üç parti Koalisyon kuracak.
O an Türkiyenin işi bitmiştir. 3 lü koalisyonlarda paylaşılan 3 bakanlık vardır. Ve bunu kimse değiştiremez.

1. İç işleri bakanlığı
2. Adalet bakanlığı
3. Milli eğitim bakanlığı.

Şimdi HDP nin bu bakanlıklardan birini aldığında olacakları ön görelim.

İç işleri bakanlığı; Tüm polis teşkilatına dağdan inen ve içimizde yaşayan PKKlı teröristler yerleştirilecek.

Yada Milli Eğitim bakanlığı; Çocuklarımız atanmış Pkklı öğretmenlere emanet !

Ya Adalet Bakanlığını alırlarsa ? Apo serbest, hapishanede hüküm giymiş PKK lı teröristlerin hepsi serbest.

Peki CHP ?
Dhkp-c ye yakınlığıyla bilinen şarkıcı millet vekilleri adayları, Savcı cinayetini işleyen Teröristlerin Chplileri arabulucu olarak istemesi.

Aynı HDPde ön görülenleri PKK değil Dhkp-c olarak Chp ye uyarlayın.

Tek güvenilir MHP olduğunu düşünürsek, ilerleyen aylarda Hdp ve Chp ile yaşayacakları çatışmayı, ülkenin ne hale gelebileceğini sizlerin hayal gücüne bırakıyorum.

Akp iktidardan düşmeli belki ama bu Muhalefete karşı değil !
Daha sağlam, güvenilir partiler kuruluncaya kadar Akp iktidarı, Türk halkının yararınadır diye düşünüyorum.
En azından Mhpnin koalisyon kurabileceği tek parti Akp olmalıdır.

Fikirlerim hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Mhp nin hdp yada chp ile muhalefet kuracağını sanmıyorum. Bahçeli o hatayı bir kere yaptı bir daha yapmaz. Gerçi bunlar boşa istemesekte tek başına iktidar yine AKP olacaktır

Bir koalisyon olduğunu düşünmüyorum.
Oyle de lanse edilebilir, oylar bölunmesin diye.

Koalisyonluk bir sonuç çıkmaz bu seçimden.
AKP tek başına iktidar olacak yine. Söz ettikleri gibi 400 vekil olayını mümkün görmüyorum, oyu düşer yine ama yine de iktidarı alır.

Bunun yanı sıra kaldı ki bir koalisyon durumu olsa bile CHP dışında diğer her iki parti de AKP ile koalisyona ortak olabilecek karakterdeki partilerdir. Cumhurbaşkanı Tayyip hükümeti kurma görevini yine AKP'ye verir.

Bir koalisyon olduğunu düşünmüyorum.
Oyle de lanse edilebilir, oylar bölunmesin diye.
Lanse edilmesi kalmadi ki. Acik oynaniyor kartlar.
Chpnin gazetesi Cumhuriyet, Hdp icin oy istiyor ve propagandasini yapiyor.
Koalisyonluk bir sonuç çıkmaz bu seçimden.
AKP tek başına iktidar olacak yine. Söz ettikleri gibi 400 vekil olayını mümkün görmüyorum, oyu düşer yine ama yine de iktidarı alır.

Bunun yanı sıra kaldı ki bir koalisyon durumu olsa bile CHP dışında diğer her iki parti de AKP ile koalisyona ortak olabilecek karakterdeki partilerdir. Cumhurbaşkanı Tayyip hükümeti kurma görevini yine AKP'ye verir.

Akp ile ortak olabilecek tek parti bana göre Mhpdir.
Hdp millet vekili bayanin TGRT deki konusmasini dinledim carsamba günü. Akp ile koalisyonun imkansiz oldugunu acik acik belirtti.

Koalisyonlar öcü değildir... Demokratik parlamentonun parçasıdır...
Herzaman bir yol bulunur...

Bu ulke zamaninda gordu koalisyonlarin ne tur zararlar verdigini mhp hdp chp al birini vur otekisine yapacaklari muhalefet olmak ama yaptiklari akp gitsinde kim gelirse gelsin hesabi mhpnin adi kalmis ve zamaninda apoyu ipten almak icin yaptigi koalisyonun ceremesini hala cekiyo chp yanar donerli asena bile daha iyi kiviramaz en buuk ayrimciligi bu ulkeye yapmis zihniyet toplamasi hdp teror orgutu sempatizani ve nerde teror sempatinazi varsa cumle gelmisinin gecmisini .... oylar akpye :D :D

Bu ülkede son yıllarda inanılmaz şeyler oldu, müthiş yalanlar, müthiş hukuksuzluklar, müthiş bir rantçılık, müthiş bir hırsızlık, müthiş bir yozlaşma, müthiş bir baskı ortamı, müthiş u dönüşleri.

Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmamış, tedbirsizlikten ve denetimsizlikten kaynaklı ölümler, yok oluşlar. Taşeronluğa, modern köleliğe mahkum edilmiş milyonlarca işçi, emekçi.

Sizin kaostan anladığınız ne yahu? Sadece ekonomik dar boğaza düşmek midir kaos?

* Yargı bağımsızlığı kalmaması kaos değil midir?

* Tepeden tırnağa tescilli hırsız hükümet kaos değil midir?

* Devletin her kurumunda dönen kadrolaşma ve torpilcilik kaos değil midir?

* İnsanların geleceğini belirleyen sınavlarda şaibe olması kaos değil midir?

* Ayaklar altına alınmış basın ve yayın özgürlüğü kaos değil midir?

* Sadece muktedirlere işleyen demokrasi ve özgürlükler kaos değil midir?

* Birbirine düşman edilmiş, "biz" ve "onlar" diye ayrıştırılmış millet kaos değil midir?

* İflas etmiş dış politika kaos değil midir?

* Düşman olunmuş komşular kaos değil midir?

* Katmadeğeri olan hiçbir şey üretemeyen, beton kafaların yönettiği betonarme ülke kaos değil midir?

* İyice fakirleşmiş ve borç batağına düşmüş vatandaşlar kaos değil midir?

* Aleni yalan söyleyen, yalanı ortaya çıktığında başka bir yalan söyleyen, o da ortaya çıktığında başka bir yalan daha söyleyen hükümet kaos değil midir?

* Devlete ortak edilmiş bir cemaatin varlığı kaos değil midir?

* Seçimlerin güvenilirliğine olan inancın iyiden iyiye azalması kaos değil midir?

Olası bir muhalefet koalisyonu ve ortaya çıkabilecek kaosmuş, haydi gidin.

Ak partideki Kürtler HDP'ye cemeatçilerin Saadet partisine oy vereceğini düşünsem de oy kaybı olacak ama Ak parti yine tek başına hükümette.

Akp nin iktidardan düşeceğini sanmıyorum yine tek başına iktidar olacak bence.

Kanım donuyor, insanlar çıldırmış olmalı.

Söylediğim gibi oldu.
Şimdi sira hükümet kurmaya geldi.
Ak parti yeni hükümette yer almayacaktir.
Dağdan inmiş ve inecek olan PKKlilarin memurluklarina hazirmisiniz ?

Kanım donuyor, insanlar çıldırmış olmalı.

Şu resmi görüpte Demirtaşa sempati duyanlari anlayamayacagim hicbir zaman.

Geri