bab-ı esrar
Üye
-
-
-
-
-
uzun zamandır aradığım bir kitaptı, nihayet bugün bulabildim. birçok kısa öykü var içinde ama okuduklarım arasında -şimdilik - en etkileyicisi... Borges'nin "Olağanüstü Masallar" kitabından...
Ölümün Yüzü
Genç bir acem bahçıvan prensine dedi ki:
-Koruyun beni bu sabah ölüm ile karşılaştım. Yüzünde tehditkar bir ifade vardı. Bu gece yardımınızla bir mucize gerçekleştirip, İsfahan’da olmak istiyorum.
Yüce gönüllü prens, atlarını ona ödünç verdi. O gün öğleden sonra prens, ölüm ile karşılaşır ve ona sorar:
-Bu sabah neden bahçıvanımıza tehditkar bir çehre ile baktın?
Tehditkar bir çehre değildi benimkisi diye yanıtlanır soru;hatta şaşkın bir çehreydi. Çünkü bu sabah onunla karşılaştığım yer İsfahan’dan oldukça uzak bir yerdi. Oysa bu gece onu almam gereken yer İsfahan’dı.
Le Grand Ecart’dan, Jean Cocteau
Ölümün Yüzü
Genç bir acem bahçıvan prensine dedi ki:
-Koruyun beni bu sabah ölüm ile karşılaştım. Yüzünde tehditkar bir ifade vardı. Bu gece yardımınızla bir mucize gerçekleştirip, İsfahan’da olmak istiyorum.
Yüce gönüllü prens, atlarını ona ödünç verdi. O gün öğleden sonra prens, ölüm ile karşılaşır ve ona sorar:
-Bu sabah neden bahçıvanımıza tehditkar bir çehre ile baktın?
Tehditkar bir çehre değildi benimkisi diye yanıtlanır soru;hatta şaşkın bir çehreydi. Çünkü bu sabah onunla karşılaştığım yer İsfahan’dan oldukça uzak bir yerdi. Oysa bu gece onu almam gereken yer İsfahan’dı.
Le Grand Ecart’dan, Jean Cocteau