Olabilir yani, neden olmasın?

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Tarım konusu açılmışken; Boş devlet arazileri nasıl kullandırılır?

Arabayla bir yerden bir yere giderken hep dikkatimi çekmişti ve hayal kurdum. Öyle tarıma elverişli değil belki ama çok büyük arazi şeritleri bomboş duruyor. Ben diyorum ki bu arazi şeritleri Tepe Yamaç gibi yerlerin en yakın da bulunan bir veya birkaç köyün ortak istifade edebileceği alanlar haline getirilmesi gerekiyor. Tamam belki pamuk buğday Mısır arpa tarım ürünleri çıkmayacak ama unutmayalım ki ağaçlandırma yapmak için gayet uygun alanlar bence. Böyle alanları meyve ağaçları ile bir dikim gerçekleştirilirse çok değil en fazla 5 yıl sonra kooperatifleşme yoluyla burada imtiyaz sahibi olan köy ve kasabalar güzel bir gelir sağlayabilir. Bu işin ekonomik boyutu ilk etapta bu cazip gelecektir Ama asıl daha cazip olan boyutu şudur ki ülkemizde ağaçlandırma çalışmaları yani erozyona karşı mücadele en etkin şekilde yapılmış olur. Burada şöyle bir konu var bomboş araziler hiçbir şekilde su yok Ne yapabiliriz? Şu yapılabilir; ağaçların Kendine gelene kadar belediye veya Valilik tarafından sulanması sağlanabilir. Bunlar Kısa vadeli çözümler yatırımlar değil. Ancak uzun vadede çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum....

İyi ki route 66 da sürmemişsin abi. Yoksa Arizona çöllerinde organik tarım hayali kurardın :D

Geri