Okuyorum Ben

Konu sahibi son olarak 1051 gün önce görüldü
Merhabalar herkese.

Bugün KPSS başvurumu yaptım. Ama sistemde okuyor görünüyorum. Birkaç kişiye sordum kimi bir şey olmaz diyor kimi sorun olabilir diyor. Ben de emin olamadım şimdi. Sorun olur mu ki ? Daha önce mezun olup da sınava tekrar girişte böyle bir sorunla karşılaşan ya da sorun yaşayan oldu mu acaba rica etsem öğrenebilir miyim ?

Hiçbirşey olmaz. Sen o sınava çalış,kazan gerisi sorun teşkil etmez.

İstersen liseye git kpssde sıkıntı olmaz zaten sınavın işe yarayan tarafı sadece aldığın puan hadi onuda geçtim bakanlıkta mecliste dayın amcan vsvsvs yoksa oda işe yaramıyo o yüzden için rahat bir şekilde sınava girebilirsin

Ben de okumuyor görünüyorum.
Ohuyom ben yua! :) Ben bugün şifremi de yenilettim sisteme girdiğimde gördüm ki Kasım 2013'ten beri olan, yeni bir uygulamaymış. Eğitim bilgilerimizin güncellenmesi gerekiyor. Lise mezunu görünüyorum.
Benden öğrenci belgesi istediler. Çoğu kişi de diplomasıyla gelmişti. Resmi bir belge şart.
Nasıl yapmışlar sizin başvuruyu şaşırdım. Çok kişiyi geri gönderdiler.

Nasıl bir sorun olur sandın ki bu okuyor memur olamazlar mı derler diye düşündün..Baraj puanını geç yeter sorun olmaz..

Başvuru merkezine git bence bilgilerini güncelle ne olacağı belli olmaz mezun gözükmüyormuşsun.

Ya ben 2/7/13te mezun oldum. Bunların sistemlerinde bağlantı yok mu ki, güncellenmek bu kadar uzun mu sürer bilemedim.

Ya tabiki de elimde diplomam var yeterli puanı aldıktan sonra atanırım ama şimdi yapmam gereken bişey var mı sonradan başımı ağrıtmasınlar diye soruyorum. Malum burası Türkiye oradan oraya göndermesinler yarın :dyg:

Canım aynı sorunu yaşayan arkadaşım Ankara'ya dilekçe yolladı kılavuzun son kısmında var dilekçeler onları çıkarıp doldur pttden Ankara'ya yolla onlar düzeltecekler ne olur ne olmaz bu sistem yeni gıcıklık yapıp atamalarda önüne engel koyabilirler,sakın ihmal etme :)

Ben de okumuyor görünüyorum.
Ohuyom ben yua! :) Ben bugün şifremi de yenilettim sisteme girdiğimde gördüm ki Kasım 2013'ten beri olan, yeni bir uygulamaymış. Eğitim bilgilerimizin güncellenmesi gerekiyor. Lise mezunu görünüyorum.
Benden öğrenci belgesi istediler. Çoğu kişi de diplomasıyla gelmişti. Resmi bir belge şart.
Nasıl yapmışlar sizin başvuruyu şaşırdım. Çok kişiyi geri gönderdiler.

Ben 2012de girdim sınava o zaman başvuru merkezine gitmiştik. Fotoğraf falan çekilmişti bilgiler güncellenmişti. O zaman da okuyor görünüyordu ama zaten okuyordum. Bence sen vakit kaybetmeden en yakın başvuru merkezine git sor güncellet derim.

Canım aynı sorunu yaşayan arkadaşım Ankara'ya dilekçe yolladı kılavuzun son kısmında var dilekçeler onları çıkarıp doldur pttden Ankara'ya yolla onlar düzeltecekler ne olur ne olmaz bu sistem yeni gıcıklık yapıp atamalarda önüne engel koyabilirler,sakın ihmal etme :)

Doğru diyorsun. Çok teşekkür ettim. Ben onu kılavuzdan bi bakayım.

Dilekçeyi doldurduktan sonra Ankara'yı arayıp bilgilendir yinede :)

ÖSYM dekilerin kafası senden çok tatlı, sen okuyormuşsun sınavın geçersiz bile diyebilirler (:
Düzeni olmayan bir kurum, her arayana da farklı farklı yanıtlar veriliyor.

Okuduğun okul diyelimki lisanssa lise düzeyindekine girebiliyorsun bildiğim kadarıyla lisansa giremiyoırsun

Vay arkadaş hep böyle şeyler de beni bulur ya, bicik normal hayatım olsa ne olur sanki bilemedim ben onu :honk: yatın bi başvuru merkezine gidip güncelletmeye çalışayım onların da tavsiyesine göre gerekli mercilere başvurayım ben en iyisi.

Okuduğun okul diyelimki lisanssa lise düzeyindekine girebiliyorsun bildiğim kadarıyla lisansa giremiyoırsun

Yok artık ! Biz de abarttık ama kekini kabarttık :honk
2012de girdim ben. Lisans sınavına. Haziran atamalarında hala kullanabiliyorum o puanı lisans önlisans şeysi yok ya bi de onu bulup çıkarma, zaten stresliyim :dyg:

Ben 2012de girdim sınava o zaman başvuru merkezine gitmiştik. Fotoğraf falan çekilmişti bilgiler güncellenmişti. O zaman da okuyor görünüyordu ama zaten okuyordum. Bence sen vakit kaybetmeden en yakın başvuru merkezine git sor güncellet derim.

Ben de 2011'de Dikey Geçiş Sınavı'na girmiştim.
O zamanki Aday Başvuru Formu duruyor hala. O zaman Okul bilgilerini öğrenci işlerine onaylatmışız haliyle öğrenci belgesine filan gerek kalmamış.

Şimdi durum farklılaşmış. Bu seferki Aday Başvuru formunda okul bilgilerini bir yere onaylatmıyoruz, ama o okulda okuduğumuza dair/okuldan mezun olduğumuza dair kağıt lazım.

Benim anladığım o.

Ben de 2011'de Dikey Geçiş Sınavı'na girmiştim.
O zamanki Aday Başvuru Formu duruyor hala. O zaman Okul bilgilerini öğrenci işlerine onaylatmışız haliyle öğrenci belgesine filan gerek kalmamış.

Şimdi durum farklılaşmış. Bu seferki Aday Başvuru formunda okul bilgilerini bir yere onaylatmıyoruz, ama o okulda okuduğumuza dair/okuldan mezun olduğumuza dair kağıt lazım.

Benim anladığım o.

Ne karmaşık bir işmiş o öyle :o
Işin öğrenci işlerine kalmışsa sıkıntı, sen yine başvuru merkezinden halletmeye çalış. Nasıl bir sistem bu yahu hiçbirinin hiç birinden haberi yok :honk: sistem değiştiyse ellerindeki kayıtlar uçmadı ya :honk:

Ne karmaşık bir işmiş o öyle :o
Işin öğrenci işlerine kalmışsa sıkıntı, sen yine başvuru merkezinden halletmeye çalış. Nasıl bir sistem bu yahu hiçbirinin hiç birinden haberi yok :honk: sistem değiştiyse ellerindeki kayıtlar uçmadı ya :honk:

İşte şimdi bir yere imzalatmıyoruz formu onun yerine belge,diploma götürüyoruz.
Ben yarın öğrenci belgesini alıp halledeceğim. Halbuki öğrenci kartım var, ama yok illa belge. :)

Geri