Okumamış zengin _ üniversite mezunu işsiz vasıfsız

Konu sahibi son olarak 809 gün önce görüldü
Erkekse futbolcu, kadınsa voleybolcu yapın çocuklarınızı.

Okumamış zengin denen insanların çok büyük kesimini ihale vurguncuları, vergiden kaçınan kan emici esnaf ve işletme sahipleri ile zamanında şehrin çeperlerine kaçak diktiği gecekondu bölgesine lüks konutların inşa edildiği insanlar oluşturuyor. Bakın cahilde eğitimli insanların çoğunda olmayan bir pervasızlık vardır. Edindikleri malın mülkün ve servetin kaynağını da bu oluşturur ki bu servet aslında diğer yurttaşlardan çalınarak inşa edilmiştir. Eğitimli fakir çoğunlukla çalamadığı için, vergiden kaçınamadığı ve kaçak göçek işlere girişemediği için fakirdir ve bu fakir eğitimliler hayatlarının büyük çoğunluğunu bu tip ahlak ve emek yoksunu tiplerden nasihat dinleyerek geçirir. Bu noktada zenginliğin de fakirliğin de sebebi tamamen siyasidir.

üniversite mezunu işsiz vasıfsız aşşağılık lanet olası diye devam edecekmiş ama başlık sınırı varmış heralde........

peki okumuş zengin, okumamış işsiz vasıfsızlar noluyor. p

Okul secimi cok önemli genclere yegane tavsiyem okul secin.
Bölüm mezununun çok olmadigi zamanlarda bölüm seçimi bölüme göre daha önem arz edebiliyordu ama artik durum öyle degil.
Size yabanci dil ögreterek mezun eden,size hayatta kalma vizyonu katan, iletişim becerilerini guclendiren, yurt disinda tam denklik islemlerinin direkt ya da kısa süreli sürdügü taninan okullara gidin.
Misal mühendislik isteyen bi ögrenci olsaydim, su zamanda kötü bi okulda afili bi mühendislik okuyacagima, iyi bi okulda matematik okur, master ya da çesitli anadal programları ile ilgili duyduğum mühendislik alanina mezun olunca kaymaya calisirdim.

okumuş zengin sensin diğeri de ben
aşkımızın meyvesi nasıl bişi olur onu bilmem artık....................

mühendisim, akıllım, yetenek abidem, kıvırcığım, yakışıklım :emoji_sunglasses:
mis gibi bir sey olur herhaldee, kökü sen olunca o meyvenin ♡

Her zaman söylüyorum zaten çevremde o kadar çok var ki memur tayfası sadece üniversite okumuş vasıfsız olanlar değil vasıflı olanlar bile "Keşke okumayıp sanayici olsaydım serbestliğiniz bile yeter biz çalışma saatleri içerisinde nelere katlanıyoruz ayrıca sizin çalışma/kazanma şekliniz farklı ve istediğiniz gibi çalışıyorsunuz." gibi gibi laflar. Olm bizde sizin gibilere tahammül etmeye çalışıyoruz.:D

Geçen hafta çalışmıyor olmama rağmen dükkana geldim. Sebebi ise; sevdiğim bir müşterimin aracı yağ soğutucusunu patlatmış haliyle su ile yağ karışmış su yollarındaki yağların temizlenmesi lazım motor içi ve kolay bir işlem değil rahat 3-4 saatimi alıyor. Adam vergi dairesinde çalışıyor işe giderken arabamı ona bırakıp, onun arabasını aldım. Adama 20 bin desem iban at abi diyecek. Hakkımız olanı söyledik 2000 tl fazladan gönderdi. Geri de kabul etmiyor abi adam. Zorla para veriyor.:D Bende alt-üst motor/iç-dış oto yıkama parası almadım. Akşamüstü oturduğu binaya götürdüm teslim edip kendi arabamı aldım.

sana kim dedi
okuyunca zengin olacanı

Direkt olarak bir meslek sahibi olarak çıkmıyorsanız üniversiteden işiniz çok zor. Misal, iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler mezunları, mülkiyeliler. Yani iyi bir üniversitede bunları okumak belki fark yaratıyordur ancak yine de bunların mezunu çok, üzerine çok şey eklemeniz gerekir. Meslek sahibi olarak çıkan grup çok daha şanslı. Zenginlik konusu zaten ayrı bir olay. Ben başka türlü yorumluyorum. Okumamış zengin de gerçekten pek kalmadı. Eğer kasıt ustalık, zanaatkarlık yani ara eleman denilen teknik grupsa (genelde teknik lise mezunu) onlar çok kıymetli bence ve iyi de kazanıyorlar, bazı lisans mezunu gruplara göre, evet. Ama zenginlik başka boyut tabii. Yine de dikkat ettiğim şu, okumamış zengin denilen gruplar az kalmış olsa da-var olanlar- ya da sonradan zenginleşen güruh, çok vizyonsuz oluyor ya buram buram:d Okusa da o ilk nesil kurtaramıyor kendini o olmamışlıktan.

Son düzenleme:
Geri