Okumakla adam olunur mu?

Konu sahibi son olarak 2420 gün önce görüldü

Okumakla adam olunur mu?

• Kullanılan toplam oy
    15
okumakla adam olunmadığı çok nadir görülmüştür yani şimdi eğri oturup doğru konuşalım.

eşşek 18 saat çalışıyomuş aslan 3 saat aslana krallık eşşeğe hamallık

Adam olmak icin mi okunmalı sorusu daha mantikli olurdu sanirim.
İnsan varmı insan.

Belirli bir eğitim almadan; dünya görüşü, sebep sonuç ilişkisi, toplumsal ve bireysel kimlikler oluşturulamaz.

Adam olmaksa apayrı bir mesele, daha kendim olamamışken genel bir yorum ukalalık olur.

Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır.

Olunmuyor maalesef. Ne okuyan adam oluyor, ne okumayan ahmak. Tamamen kafayla alakalı..

Öyle kitap yüklü merkepler var ki...O yüzden okumakla değil, okuduklarını kavrayıp kafada yapılandırmakla olursa belki olur..Ayrıca alt yapı sakatsa üst yapı onu kurtaramaz.

3 üniversite bitirip adam olduğunu sananlar görmedik mi gördük. Eğitim almamış ama adamın dibini de gördük. Olay birazcık aldığın eğitimden ziyade senin eğitimden ne aldığını yansıtıyor. Düşünce ve fikirler deneyimlerle yapılan hatalarla oluşuyor. Bu oluşum için yıllar gerekebilir haliyle adamlık kolay bir mertebe değildir.

Adam olmanın okumakla bir alakası yoktur.
Her okuyan Adam olsaydı etraf bu kadar kirli olmazdı..

Ne esekler gordum uzerinde semeri yoktu ne semerler gordum icinde esek yoktu.

Okumak insanı kültürel ve kariyer olarak geliştir
Adamlık, adam olmak ise ayrı bir olaydır

yüksek lisans yapmış , sığırımsı kişiliklerde var hayatta
insanlık vijdani bir mahkemedir , hür ve iyilik aşılamayı misyon edinmiş iradede olabilir , hür o.çocuğu iradede olabilir...

bugün günümüzde tacizci üniv dekanları haberleri baya baya mevcut

hayatı okumaya bağlı olarak değişir bu durum sonuçta hayatı nasıl gördüğünle nelerle etkileşime girdiğine göre şekil alan bir mevzu

Olunmaz, eğer olunsaydı falanca prof. falanca din alimi , falanca öğretmen , falanca doktor vs tecavüzden mahkum olmazdı.

Geri