Okumakla adam olmuyor

Konu sahibi son olarak 584 gün önce görüldü
Başka bir boyutuyla mürekkep yalamış insanın hali başka olmuyor. Okusa da okumasa da insan olsun önce.

''Ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yok,
Ne elbiseler gördüm içinde insan yok.''

İyi niyet yokluğu ve her işte kurnazca yaşayan insanlar okusa ne okumasa ne.
Diplomaya değil vicdana bakarım.

İnsanın kendini geliştirmesi adına kaliteli eğitim alması elbette faydalıdır ancak çok sayıda üniversite bitirse bile insanlıktan nasibini alamamış kişileri de unutmamak gerek. Bu sebeple diplomaya değil, insanlığına bakmak gerekiyor.

serdar ortaç pop muzk tarıhinin en iyi söz yazarıdır offf.

İnsanın kendini geliştirmesi adına kaliteli eğitim alması elbette faydalıdır ancak çok sayıda üniversite bitirse bile insanlıktan nasibini alamamış kişileri de unutmamak gerek. Bu sebeple diplomaya değil, insanlığına bakmak gerekiyor.
Kesinlikle doğru.

Okuyan ile okumayan bir olmaz. Ama ne okudu? neden okudu? orası da önemli. Eskiden Texas ve Tommiks okurduk ve bunun ülkeye hiç bir faydası olmadı.

Durun size bi hikaye anlatayım.
Bir gün babası ,oğluna demiş senden adam olmaz.
Oğlu da çok çalışmış vali olmuş.
Sonrasını biliyorsunuz zaten. Öyle işte :D

Güya okumuştur ya da okumamıştır.
Babasının parası ile yaşarken, babasının arabasını kullanırken, başkasının kocasıyla-karısıyla avunurken, başkalarının çocuklarına evlilik dışı diye katlettiği bebeğine göstermediği sevgiyi gösterirken, hep başkalarına ait şeyde ruhunun dehlizlerinde yol alırken ve onların ardına sığınırken.
Yani tek başına inşaa etmediği hayatında her şeyi biliyor gibi yaşarken ama aslında hiç kendi olabilme cesaretini gerçek hayatta göstermemişken.
Böyle insanların görünüşteki egosu aslında kamuflajdır.Her şeyi bir şekilde kendilerine yontarlar ilk fırsatta.
Güç gösterisi ardında ruhları çıplaktır.
O yüzden hep derim yüreğiyle insan olsun, merhameti ile yol alsın.

Son düzenleme:
Bir Kamil0920 konusu sanıp gelmiştim ama büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak gidiyorum…

Peygamberimiz demiş ki, Bilgili bir düşmanı cahil dosta tercih ederim. Herkes okusun. Çünkü cahil kişinin iyiliğinden de hayır gelmez. Herkesin mutlaka bir iyi yanı var. Kimse tamamen kötü yada tamamen iyi değil.

Geri