Okumak farkına varmaktır, büyük kıtaplardan çarpıcı alıntılar

• Kullanıcı Kuzey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 935 gün önce görüldü
"Bazen yapacak bir şey kalmadığında zorunluluk sizi cesur kılar."
Thomas More, Utopia

"Uçurtmayı senin için yakalamamı ister misin?"

Yutkunurken, âdemelması inip çıktı. Rüzgâr saçlarını karıştırdı. Başını evet anlamında salladığını gördüm.

"Senin için bin tane olsa yakalarım," dediğimi duydum.

Sonra döndüm, koşmaya başladım.

Yalnızca bir gülümsemeydi, hepsi bu. Her şeyi düzeltmiş değildi. Hiç bir şeyi düzeltmemişti. Belli belirsiz bir tebessüm. Minicik bir şey. Ormandaki bir yaprak; ansızın havalanan bir kuşun kıpırdattığı bir yaprak.

UÇURTMA AVCISI

"Bir çocuğa, anne babasını ağlarken görmekten daha fazla koyan pek az şey vardır bu dünyada."
Alper Canıgüz

"Her şeyin geçip gittiğine, yaşadıklarımızın geçmişte kaldığına kim inandırabilir bizi ?"

"İnsan geride bıraktıklarını özler, elinin altındakilerden sıkılır, ulaşamadıklarına tutulur.. ve ulaşılmaz olan hep aşk olur."

"Baktın olmuyor acı veriyor. Kabul et, şiddetle direnme. Bir parçan olsun acın, hüznün. Yaşa onlarla gururla ve hoşnutlukla. İçten kabul ettiğin şeyler genelde dönüşüme uğrar. Daha iyi acı çekerek, daha az acı çeker insanoğlu."
Özgür Bacaksız

"İster inan, ister inanma ama senden bu kadar nefret etmek çok fazla sevgi gerektiriyor."

"İnkar edemem, güzel günlerimiz de oldu tabi.
Ama ne yalan söyleyeyim,
Hepsi; “ölmüş birinin doğum günü” gibi."
küçük İskender

"Yalnızlığım tarif bile edilemez: konuşmayı unuttum, bir şey söylediğimde, sanki istemeden yüksek sesle konuşmuş gibi kendime şaşırıyorum. Çünkü bir ay oluyor kendi sesimi duymadım."
Fyodor Dostoyevski

"İnsanları tanımak istiyorsanız son sahnelerini iyi izleyin, insanlar son anlarında gerçek yüzlerini göstermeye bayılırlar."

"Artık gitmeyeceğim.Nereden geldiğim sorusunu yanıtlamak istemiyorum.Hiçbir yerden gelmiyorum.Kendimden başka." Tezer Özlü-Yaşamın Ucuna Yolculu

"Bir anne oğlunu aklı başında biri yapabilmek için 20 yıl uğraşır, Bir başka kadın gelir 20 dakikada aklını başından alır." Gore Vidal

"Birini bir zamanlar sevmiş olmak insanın içinde iz bırakıyordu. İnsan o kişiyi artık sevmese bile, iz kalan yer acıyordu." Ayfer TUNÇ, Yeşil Peri Gecesi

"Birine sevdalanmak, donmuş bir gölde, nerede ve ne zaman kırılacağını bilmene imkân olmayan ince buzlar üzerinde yürümek anlamına gelmiyor muydu ?" Zülfü Livaneli / Kardeşimin Hikayesi

"Kimsenin bardağına çay kaşığı olmayın.Şeker eridikten sonra işiniz biter."

"Tanışmak “kader” dir, arkadaşlık seçim, aşık olmak ise tamamen tesadüf.

"Beni sev, ya da benden nefret et, ikisi de benim yararıma. Seversen hep kalbinde olurum. Nefret edersen hep aklında…" William Shakespeare

Geri