Okumak farkına varmaktır, büyük kıtaplardan çarpıcı alıntılar

• Kullanıcı Kuzey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 935 gün önce görüldü
Azizim bu ne fedakarlık!.. Ben bir insanda bu kadar iyilik bulunabileceğine inanayım mı? Belki başka zaman inanırdım... Fakat bugün... Bugün inanmak mümkün mü? Bir insan bir insana kötülükten başka ne yapabilir? Kimi kandırıyoruz? Bana öyle riyakar gözlerle bakmayın! Masum tavırlar beni deli ediyor. Ben de sizin gibi masum suratlar almasını bilirdim... Ama bu suratın arkasında ne saklı olduğunu da biliyorum. İnsan dedikleri mahlukun bütün çirkef taraflarını artık gördüm. Burun buruna nefesini koklayarak gördüm. Hiçbir evliya benim karşımda maskesini muhafaza edemez.

Bedri'nin onları sık sık görmeye geldiği günlerde Macide'nin arzuları büsbütün arttı. Bazı hatıralara henüz bağlı bulunduğunu hissettiği eski hocasında bol bol mevcut olan bu vasıfları Ömer'de görmek istiyor, garip bir korkuya ve kıskançlığa benzeyen hislerle kocasına sokuluyor ve onun alakasını çekmeye çalışıyordu. Bedri'ye hatta biraz kızgın gibiydi. Onun kendisine karşı olan hislerini gayet iyi seziyor, bunlardan dolayı onu kabahatli bulmayı aklına bile getirmiyor, yalnız şimdiye kadar Ömer'de görmemeye çalıştığı kusurların apaçık gözlerinin önüne serilmesinde onun tesiri olduğunu düşündükçe istemeyerek hiddetleniyor ve ruhunda zorla ayakta tuttuğu dengenin bozulmasından korkuyordu.

Bu cümle, yazmayı öğrendiğimin kanıtıdır..
Bu cümleyse, okumaya devam ettiğinin kanıtı..
Birlikte, iki kanıtı olan bir suç işleyeceğiz..

Hepimizin de gideceği yerler var ama zaten biz o yerlerden geliyoruz..
Dolayısıyla geldiğimiz yerle gideceğimiz yer arasında sıkıştık..

Nasıl alıntı bunlar? Hani sahipleri?

Her seferinde herkese her şeyi vermek, kendin için bir şey kalmaması demektir.

Düşünceler mükemmel, ancak davranışlar kusurludur..
Bir insanı sevdiğini düşünmek, ona bunu söylemek ve ardından sarılmakla anlatılamayacak kadar mükemmeldir..

Her şeyi düşünebilir, her şeyi hayal edebilir, ancak sadece seçtiklerini gerçekleştirebilirsin..
Düşünce şeytandan, davranış Tanrı'dandır..
Hangi düşüncenin davranışa dönüşeceğine karar verense insandır..

Aynı yüzdeki iki gözün arasında bile bakış açısı farkı vardı..

Böyledir mektup bekleyenin hali
Denizi görse rüyasında
Sevinir
Bir haber var diye

Ne zaman aklıma gelse
İstanbuldaki sevgilim
Hep aynı şarkıyı söylerim
Bu berbat sesimle
"Aman esmer"
"Canı esmer"
"Civan esmer"

Bakarsın biri sevdalanır,
Uykusu kaçar geceleyin;
Benim de uykum kaçar
Sanki ben de sevdalıyım.

"Hayatın da ***** filmlerin de sonu bellidir; tek fark hayat orgazmla başlar."

- Şimdiye kadar kimse benimle böyle konuşmadı. Herkes aptal ve deli diyor bana.
- Çünkü dilini anlamıyorlar. Çünkü sen doğaya daha yakınsın ve onun dilsiz diline aşinasın.

Ona kızgın değildim..
Ne de olsa başka bir yerdeydik..
Başka şartlar altında..
Ya da o üstünde kalmış, ben şartların altına düşmüştüm..

Geri