Okumak farkına varmaktır, büyük kıtaplardan çarpıcı alıntılar

• Kullanıcı Kuzey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 935 gün önce görüldü
"O adam, kalbinin yakınında olsun diye mi yaratılmıştı?" -Ivan Turgenyev

...

"Oysa ne kadar emin kendinden gece! Gören bir yetişkin... sürekli yenileyen ve yenilenen, ölümü unutmadan yaşama tutkun dinginliği genleştirerek her an duyumsatan..."

Nisan, 1980, Marmaris

"Kulluğum, divâneliğimle ellerini, gözlerini öperim. Öpüyorum ama doyamıyorum. Mutluluk ya da cehennem bu galiba. Sana doymak, korkunç ahmaklık olur. Hadi gel..."

22.

Kendi olarak sana gelen__
sana gereksinimi olmadan seni isteyen__
sensiz de olabilecekken senin ile olmayı seçen__
kendi olmasını senin ile olmaya bağlayan__ __
O, işte...

Einstein'ın beyni söylensel bir nesnedir: çelişkin bir biçimde, en büyük anlak en gelişmiş mekanik imgesini oluşturuyor, fazlasıyla güçlü adam ruhsallıktan koparılıp bir robotlar dünyasına sokulmuş; bilim kurgu romanlarında üstinsanlarda her zaman nesneleştirilmiş bir şeyler bulunduğu bilinir. Einstein da böyle: genel olarak beyniyle, bu seçkisel organla, gerçek müze parçasıyla belirtiliyor.

"Bazen kendimizi iyi biri zannederiz ama değilizdir..
Çoğumuz kim olduğumuzun farkında değiliz."

"Bu ülkenin asıl meselesi, milletin hep boyun eğmesi, hayır diyememişti.suskunkuğu Erdem zannetmesi."

"Öyle bir an gelir ki, ne milletlerin hükmü kalır, ne partilerin ne de fertlerin..."

"Hem artık beni sorsan ne olacaktı? Ne sen Paris'ten dönerdin artık, ne de ben Dersaadet'ten. Birimiz Batı'yı seçmiştik, diğerimiz Doğu'yu, belki Selanik yine buluşturabilirdi bizi ama ne sen bir adım atardın ne de ben."

Victor Hugo'nun söylediği gibi: "Zamanı gelmiş fikirden daha güçlü hiçbir şey yoktur."

Yersiz bir eleştiri üzücü bir kazaya benzer; tıpkı insanın kendisine dönen veya en azından yaydan fırladığı sırada elini sıyırarak giden bir ok ya da sektiğinde öldürebilecek bir mermi gibi.

"Basit bir insan gibi düşünüyorsun. Bunun için seni suçlamayacağım.Güç deyince aklına sadece şiddet geliyor. Ama güç, istediğin şeye ulaşmanı sağlayan bir yetenektir. Ve diyarlardaki en büyük güç masumiyettir."

"Fakat gücün iki boyutu vardır,"... "İsteklerinden vazgeçebilmek ve istemediklerine katlanabilmek. Sen arzularını geride bırakabildin. Peki acaba daha fazlasını da yapabilir misin?"

"Bir kahramanı değerli yapan, tek eliyle on kişiyi yere yıkması değildir. bunu sıradan bir ayı da yapabilir. Onu özel kılan şey, bu gücü kazanmak için çektiği acılar ve harcadığı yıllardır."
"Ve tabii en önemlisi, bu gücü isteme sebebidir."

Beni seviyor musun, dedi kadın
Seni öyle seviyorum ki, dedi adam
Her an kar yağabilir

Buz tutmuş kalbin
Öğretti bana:

Gözyaşı hep
Kelimelere dökülür.

Kalbimin en ücra köşesinde Saklanacağını bilsem Severim seni hiç düşünmeden.

Geri