Okulların açılamaması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Salgın gerekçesiyle hemen herşey yapılabiliyor ama yüzyüze eğitim verilmiyor.

Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Okullar açılmalı mı? Açılmama sebebi pandemi mi yoksa tatilcilerin tatillerini erken sonlandırmak zorunda kalmamaları için bir sadece bir bahane mi?

Ya da özel okullar kayıt yapsın para alsın diye mi okullar açılabilir imajı yaratıldı? Paralar alındıktan sonra çamura mi yatıldı.

Eğer durum çok vahim ise neden şu an hala yabanci turist kabul ediyor çarşı pazar gezebiliyoruz?

21 Eylule ertelendi. Hocam yapilan calismalae ortada degil mi? Cocuklar en ala tasiyici bu viruste. Hal boyleyken nasil acilacak?

Hani derler ya iki ucu boklu değnek. Durum aynen o yani.

21 Eylule ertelendi. Hocam yapilan calismalae ortada degil mi? Cocuklar en ala tasiyici bu viruste. Hal boyleyken nasil acilacak?
Kaçıncı erteleme? İş mi bu?
Ağustosta telafiyi acamayan Eylül'de nasıl açacak? Eylül'de pandemi mi bitecek?

O zaman hiç bir zaman yüzyüze eğitim yapılamaz.

Çocuklar okula gidince taşıyıcı da kafede melek mi? O açılmayan öğrenciler evde oturup origami mi yapıyor yoksa göt mü gezdiriyor?

Yaz boyunca her şey serbest, millet tatilde, çalışan işçiler işte.. hâl böyleyken ve durumu değiştirecek bir şey yapmazken okulları açmamak saçmalık.
Yani virüs nasıl bitecek? Veya ne zaman bitecek? Aylardır her şey rutin devam ederken ve bundan sonra edecekken ne değişecek, virüs maalesef zaman aşımına uğramıyor. Zaten eğitim seviyesi düşük olan bir ülkede kaybedilen zaman geçenlerin lehine işliyor.

Okullar şu andaki verilere göre açılmamalı çünkü açan ülkelerin birçoğunda virüs yayılması arttı. Bkz: İsrail, Fransa.
Şu anda ülkemizde kontrolden çıkan bir virüs yayılımı olduğunu birçok kişi biliyor, işin kötü yanı virüsü kırsallara kadar yaydık. Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Gaziantep birkaç aydır en kötü konumdaki iller listesinde yer alıyorlar. İşin kötü yanı bu yayılmayı durdurmak için öğüt vermekten başka bir yol izlenmemesi. Çeşitli yasaklamalar geldiğinde ekonomisi zorda olan bir ülke daha da zora girecek, bunu göze alamıyorlar.

Okullar ile diğer sektörlerin farkı ne?
Okullar büyük bir sosyalleşme alanı ve sektörün büyük bölümü devlete ait. Sorumluluk devlette olmasa(zorunlu eğitim hakkı) turizm sektöründe yaptığı gibi yapar, keyfi isteyen gitsin kendi iradesiyle der. Ortada 15 milyonun sorumluluğu var, sorumluluk ehliyetine sahip olmayan 15 milyon.
Bir diğer düşüncem de ekonomik yine. Devlet, ben okullardan doğacak ekonomik zorluğu göze alırım diyor; diğer sektörler böyle diyemiyor. Sonuçta ekonominin çarkları okul eksenli dönmüyor.
Özel okullar meselesi burada farklı. Burada ekonomi devreye giriyor yine. Ayrı bir plan çizdiler özel okullar için. Okullarımızı açıyoruz, telafi de edeceğiz diyerek parayı çekmek istiyorlar. İleride süreç ne gösterir kimse bilmiyor tabi. Burada bakanımızın da özel okul sahibi olduğunu belirteyim.

Burada okullarımızla ilgili birkaç bilgi daha ekleyeyim. Okullarımızın büyük kısmının fiziki şartları sosyal mesafe için uygun değil ve çok büyük bir kısmının da mevcutları sosyal mesafeye uyacak biçimde azaltılacak durumda değil. Sabahçı-öğlenci olarak kapasite fazlasıyla dönen okulları sosyal mesafeye uyduramazsın, imkanı yok. Esnek program için dahi imkan vermiyorum. Bu şartlarda okulları açmak virüsü yaymak demektir. Çarşı pazar gezmek gibi bir şey değil bu; çocuklar hareketli, fiziki alan dar ve sayı çok.

Dünya da okulları açmak istiyor ama virüse çare bulunmuş değil. Her ülke farklı yöntemlere kafa yoruyor ama bizim ülkemiz farklı. Bizi bir Finlandiya, Singapur, Almanya ile eş tutamayacak olumsuz koşullar mevcut.

Sorumluluk almaktan kaçıyor herkes. Böyle giderse yeni yasaklar gelir muhtemelen.

Hatayı giriş çıkışları açarak yaptık
Uzaktan eğitimi başaramadılar ki
Lise ve üniversite sınavına girecek çocuklar nasıl hazırlanacak .

özel okulların ücretlerini veliler toplu ödemez aylık öderler bence.

@Abaris okul eğitim vermiyor değil ki. Zoom'dan falan anlatıyor. Aylık para diye bişey yok

@Abaris okul eğitim vermiyor değil ki. Zoom'dan falan anlatıyor. Aylık para diye bişey yok
Tabi ki veriyor ama görüntü kalitesinden kötüymüş Girişlerde sıkıntı varmış,
Yüz yüze eğitimle bir tutamayız uzaktan eğitimi.

Özel okullar kayıt parasını alıyor bundan bahsettim Yıllık ödemesinler aylık ödemek en mantıklısı bu dönemde.

Zoom her evde çalışmıyor. Hızlı İnternet istiyor. Ben de çalışmadı meselâ.

Salgın gerçeğini bir türlü kabullenemeyen ve tamamen bitmiş gibi davranan insanlar yüzünden hem sağlıkçılar hem de ülke ekonomisi ciddi şekilde zarar görmeye başladı. Okullardaki en temel sorun da sınıfların oldukça kalabalık olması ve kontrolün daha çok kaybedileceği endişesidir. Normalleşme sürecinde ne yazık ki çoğu insan ciddi hatalar yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Salgın ile bir arada yaşama ve buna göre yaşamı yeniden planlama gerekliliği, doğru şekilde anlaşılamadığı için okullar da açılmamalı diye düşünüyorum çünkü şayet bu sebeple yeni kısıtlamalar gelecek olursa ülke nüfusunun yarıdan fazlasının hayatı ciddi şekilde zora girecek demektir.

Çocuklarını okula yollama konusunda endişeli olup sonrasında kalabalık gruplar içinde saatlerce oyun oynamasında risk görmeyen anne-babalara ne söylenebileceğini de bilmiyorum.

Eğitimin bu şekilde aksaması elbette çocuklar açısından büyük bir kayıp fakat yine de bir şekilde telafi edilebilir.

YÖK üniversiteler için Ekimden sonra açın dedi. Ancak açılamayacak gibi.

Köy enstitüleri gibi,klasik okul anlayisi da yok olacak.
Demedi demeyin.
Sosyal mesafe..bu kelime bile itici.
Okullar yalniz egitim veren kurumlar degiller.Sosyal gelisim icin de önemli bir faktör.

Almanya da okullar acildi.
Sicaklik 38 hisedilen 50 derecede, cocuklari maske tasimaya zorluyorlar.Astim ve bronsit hastalikli cocuklar icin hayati tehlike barindiriyor.Su icebilmeleri icin ayri bir odaya gidiyorlar
Bu ne lan?Cin iskencesi gibi.
Eziyet Resmen.
1.5 metre mesafeyi cocuk tutamaz.Ne kadar sacma.
Bu durumda acilmamasi daha hayirli denmemiz isteniyor.
Zaten olay o noktaya dogru ilerliyor.
Hedef online egitim.Bu daha baslangic.

Geri