Okullardaki Kuran derslerinde öğrenciler abdestli olmak zorunda mı?

Konu sahibi son olarak 1343 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SORU:

Meclis tarafından kabul edilen eğitimde 4+4+4 sisteminde ortaöğretimde seçmeli ders olarak getirilen Kur’an-ı Kerim dersleri tartışma yarattı. “Öğrenciler ders öncesi abdest alacak mı, kız öğrenciler başlarını kapatacak mı?” şeklindeki sorular tartışmanın odak noktası oldu. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

CEVAP:

1. Kur’an-ı Kerim okumak, dinlemek veya ona dokunmak için abdest almaya gerek yoktur. Maide suresinin 6. ayetine ve Peygamberimizin sahih hadislerine göre abdest, Kur’an okumak veya ona dokunmak için değil, namaz kılmak için şarttır. İlmihal kitaplarında yazan “Kur’an’a abdestsiz dokunulmaz, abdestsiz okunmaz.” hükmü zayıf hadislere dayanmaktadır ki bunlarla amel edilemez.

Sadece Kur’an’a değil, öğrencilere dağıtılması planlanan ve Kur’an ayetleri yüklenecek olan tablet, notebook, USB vb. ders araç-gereçlerine de öğrencilerin abdestsiz bir şekilde dokunmalarında dinen herhangi bir sakınca yoktur. Bu, zaruret gereği sadece öğrenciler için verilmiş bir hüküm olmayıp Kur’an okumak veya ona dokunmak isteyen Müslüman veya gayrimüslim herkes için geçerlidir.

2. Kız öğrenciler, özel günlerinde (adetli oldukları günlerde) ister Arapçasından ister mealinden Kur’an okuyabilir, ona dokunabilir ve dua edebilirler. Özel günlerinde onların yapamayacakları tek şey, namaz kılmaktır.

3. Ergenlik çağına girmiş olan her Müslüman kızın kendisine dinen yabancı olan erkeklerin yanında başlarını örtmeleri dinin kesin bir emridir. Fakat başörtüsü, Kur’an okumanın bir şartı değildir. Dolayısıyla Kur’an dersinde kız öğrencilerin başörtüsü takmamaları, onların Kur’an okumalarına ve derse katılmalarına engel teşkil etmez.

Kur’an okunacağı zaman ne yapılması gerektiği ile alakalı olarak Allah Teala şöyle buyurmuştur:

“Kur’an okuyacağın zaman kovulmuş şeytandan Allah’a sığın.” (Nahl, 16/98)

Ayet mealinden de görüleceği gibi Kur’an okunacağı zaman şeytandan Allah’a sığınmaktan başka herhangi bir emir bulunmamaktadır.

Abdullah İbn Abbâs’tan rivâyete göre, bir defasında Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, tuvaletten çıktıktan sonra kendisine yemek hazırlanmıştı. Oradakiler “sana abdest almak için su getirelim mi?” dediler. Bunun üzerine Resûlullah şöyle buyurmuştur:

“Ben ancak namaza kalktığım zaman abdest almakla emrolundum.” (Tirmizi, Et’ime, 40; Ebû Dâvûd, Et’ime, 11)

Peygamberimiz, “Ben ancak namaza kalktığım zaman abdest almakla emrolundum” sözüyle, “Müminler! Namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın. Başınıza mesh edin ayaklarınızı da topuklarınıza kadar…” (Maide, 5/6) âyet-i kerimesine işaret etmiş ve namaza kalkmanın dışında hiçbir iş için abdest almakla emrolunmadığını ifade buyurmuştur.

KAYNAK: Süleymaniye Vakfı

Dokunmadıkları sürece abdestsiz olabilirler. :)

Ayet ve hadisleri alaya konusu edinip gülmek..
İyiymiş sonra da kendini kusursuz müslüman görmek..

O gülmenin altında aslında çok şeyler var sen bilmiyorsun.Acıyorum yaşadığın durumlara.

Hayzlı bir kızın ve normal bir insanın Kur'an-ı Kerime abdestsiz dokunacağını yazacak kadar aciz ve cahilsin.

Allah sonunu hayr etsin.

O gülmenin altında aslında çok şeyler var sen bilmiyorsun.Acıyorum yaşadığın durumlara.

Hayzlı bir kızın ve normal bir insanın Kur'an-ı Kerime abdestsiz dokunacağını yazacak kadar aciz ve cahilsin.

Allah sonunu hayr etsin.

Deliler yukarıda sıralanmıştır. Benim ne dediğim önemli değil, önemli olan gerçeğin ne olduğudur.
Şeytan evliyalarının ve şeyhülşeyanların dine yaptığı gereksiz eklemelere ve bidatlara karşı çıkıyoruz diye tepki gösterme. Asıl ben size acıyorum. Nokta.

Yapabileceğiniz tek şey zaten karalamak başka bir şey değil.

Deliler yukarıda sıralanmıştır. Benim ne dediğim önemli değil, önemli olan gerçeğin ne olduğudur.
Şeytan evliyalarının ve şeyhülşeyanların dine yaptığı gereksiz eklemelere ve bidatlara karşı çıkıyoruz diye tepki gösterme. Asıl ben size acıyorum. Nokta.

Yapabileceğiniz tek şey zaten karalamak başka bir şey değil.

Delillerin saçma bir defa. Kur'an ayetini açıklayabilecek kapasite siz değilsiniz ki. Bir defa Kur'an Tercümesinin okunması bile dinimizde uygun değil. Sen bir de açıklama yaparak saçma yerlere çekiyorsun.

Neymiş hayzlı bir kız kurana dokunabilirmiş. Eee yuhhhhh yani.

Seni ABD , Rusya , AB ülkeleri gibi görüyorum onlarda Terör Örgütlerine karşı Türkiye'nin yanındayız diyorlar ama yersen.

Ama merak etme benim derdim senin üstüne çıkmak veya kendimi daha bilgili gösterip birşeyleri kanıtlamaya çalışmayacağım. Doğruları söyleyeceğim. Mahşer gününde zaten gerçek hesaplaşmayı vereceğiz. O zaman kim acır onu Allah bilir.

Delillerin saçma bir defa. Kur'an ayetini açıklayabilecek kapasite siz değilsiniz ki. Bir defa Kur'an Tercümesinin okunması bile dinimizde uygun değil. Sen bir de açıklama yaparak saçma yerlere çekiyorsun.

Neymiş hayzlı bir kız kurana dokunabilirmiş. Eee yuhhhhh yani.

Seni ABD , Rusya , AB ülkeleri gibi görüyorum onlarda Terör Örgütlerine karşı Türkiye'nin yanındayız diyorlar ama yersen.

Ama merak etme benim derdim senin üstüne çıkmak veya kendimi daha bilgili gösterip birşeyleri kanıtlamaya çalışmayacağım. Doğruları söyleyeceğim. Mahşer gününde zaten gerçek hesaplaşmayı vereceğiz. O zaman kim acır onu Allah bilir.

Açıklamayı ben yapmıyorum. Kimse açıklayamaz zaten.
Kuran Allah tarafından açıklanmıştır. Bize düşen o açıklamaları bulmaktır. Hud Suresi 1. Ve 2. Ayetleri oku. Kuran tercümesi lafını kullanman bile cehaletine örnek..

Aynen hesap günü her şeyi göreceğiz. Kuran'a düşman olanlar ve Allah'ın dunundan evliyaya sarınanlar gerçekleri o gün görecekler. Şu ayete muhatap olanlardan Allah beni ve gerçek müminleri muhatap etmesin.
Ayetlere saçma diyen insanların şerrinden Allah'a sığınırım.

Bir de o kâfir olanlar: “- Bu Kur’an’ı dinlemeyin ve ona bozgunculuk edin; olur ki üstün gelirsiniz.” dediler. [Fussilet 26]

Ben burada kendi kafamdan bir şey yazmıyorum ki ;)

Ayrıca ben seni engelledim. Konularından rahatsızsanız siz de beni engelleyiniz. Pis hurafelerinizi ve şirklerinizi( evliya putçuluğu, ölülerden medet umma vs vs) terk ettik ve Kuran ve sahih hadis dışında başka bir kaynak kabul etmiyorum. Bu suç ise bu suçu işlemekten mutluyuz. Tevhid çok önemlidir ve dinde esas olandır. Nokta.

Açıklamayı ben yapmıyorum. Kimse açıklayamaz zaten.
Kuran Allah tarafından açıklanmıştır. Bize düşen o açıklamaları bulmaktır. Hud Suresi 1. Ve 2. Ayetleri oku. Kuran tercümesi lafını kullanman bile cehaletine örnek..

Aynen hesap günü her şeyi göreceğiz. Kuran'a düşman olanlar ve Allah'ın dunundan evliyaya sarınanlar gerçekleri o gün görecekler. Şu ayete muhatap olanlardan Allah beni ve gerçek müminleri muhatap etmesin.
Ayetlere saçma diyen insanların şerrinden Allah'a sığınırım.

Bir de o kâfir olanlar: “- Bu Kur’an’ı dinlemeyin ve ona bozgunculuk edin; olur ki üstün gelirsiniz.” dediler. [Fussilet 26]

Ben burada kendi kafamdan bir şey yazmıyorum ki ;)

İftira atmak sende bir geleneksel hale gelmiş herhalde.

Be aciz adam Kur'an damı yazıyor hayzlı kızın abdestsiz kuran'a dokunabileceğini ?

Ayrıca Kur'an-ı Kerim'i açıklayabilecek kapasite değilsiniz yine söylüyorum.

Mesela Fransızca, De bonne guerre, kelime olarak, iyi savaştan demektir. Deyim olarak, kanunlara uygun demektir.

İngilizce, Rain cats and dogs = kedi köpek yağmak demektir. Deyim olarak sağanak halinde yağmur yağması demektir. Bir Gazetenin İngilizce bilen muhabiri, bu ifadeyi okuyunca, Amerika’ya kedi köpek yağdı diye haber vermişti. İngilizce’de bu hatayı yapan, Kur’an-ı kerimdeki ifadelerde ne çamlar devirmez ki.

Selefilerin Allah gökte demesi bu yüzdendir. Allahü teâlâyı eli gözü kulağı olan bir insan gibi düşünmeleri bu sebepledir. Arapça’daki deyimlere geçmeden önce Türkçe’deki deyimlere bakarsak konunun önemi iyi anlaşılır.

Mesela Göz boyamak tabirini kelime kelime yabancı bir dile çevirirsek, gözün üstüne boya sürmek gibi bir mana çıkar. Halbuki, Türkçe’de göz boyamak, aldatmak demektir. Göze girmek gözün içine girmek değil, takdir toplamak, itibar kazanmak demektir.

Bu örneklerle biraz ufkun açılmıştır diyecem ama zor.

Cevap yazacaksan alıntılayacaksan da son kez yazıyorsan yaz.(Gerçi yazmaman mümkün mü)

Bundan sonra hiç bir şekilde cevap vermeyeceğim.Belki tartışacak birilerini bulmazsan en azından bırakırsın bu işleri.

Siz de böyle yürüyor çünkü.

Ben Allah göktedir demem. Selefi değilim. Müslümanım. Kafanızdan şeyler uydurup onlar ile beni eleştirmeyin.
Hayızlı kadının dokunamayacağı yazmıyor. Haram olmayan bir şey helaldir. Ayrıca mutlaka katıl diyen yok. Sen kendi delilin ile amel et ben kendi delilim ile..

Kötü olan kendiniz gibi düşünmeyenleri ötekileştirmeniz.

İftira atmak sende bir geleneksel hale gelmiş herhalde.

Be aciz adam Kur'an damı yazıyor hayzlı kızın abdestsiz kuran'a dokunabileceğini ?

Ayrıca Kur'an-ı Kerim'i açıklayabilecek kapasite değilsiniz yine söylüyorum.

Mesela Fransızca, De bonne guerre, kelime olarak, iyi savaştan demektir. Deyim olarak, kanunlara uygun demektir.

İngilizce, Rain cats and dogs = kedi köpek yağmak demektir. Deyim olarak sağanak halinde yağmur yağması demektir. Bir Gazetenin İngilizce bilen muhabiri, bu ifadeyi okuyunca, Amerika’ya kedi köpek yağdı diye haber vermişti. İngilizce’de bu hatayı yapan, Kur’an-ı kerimdeki ifadelerde ne çamlar devirmez ki.

Selefilerin Allah gökte demesi bu yüzdendir. Allahü teâlâyı eli gözü kulağı olan bir insan gibi düşünmeleri bu sebepledir. Arapça’daki deyimlere geçmeden önce Türkçe’deki deyimlere bakarsak konunun önemi iyi anlaşılır.

Mesela Göz boyamak tabirini kelime kelime yabancı bir dile çevirirsek, gözün üstüne boya sürmek gibi bir mana çıkar. Halbuki, Türkçe’de göz boyamak, aldatmak demektir. Göze girmek gözün içine girmek değil, takdir toplamak, itibar kazanmak demektir.

Bu örneklerle biraz ufkun açılmıştır diyecem ama zor.

Cevap yazacaksan alıntılayacaksan da son kez yazıyorsan yaz.(Gerçi yazmaman mümkün mü)

Bundan sonra hiç bir şekilde cevap vermeyeceğim.Belki tartışacak birilerini bulmazsan en azından bırakırsın bu işleri.

Siz de böyle yürüyor çünkü.

Ee bunlar bildiğim şeyler zaten kafanızdan bir şey uyduruyorsunuz ve karşınızdakini uydurduklarınız üzerinden eleştiriyorsunuz.

Kuran'da mecaz vardır. Dediğin ifadeleri biliyorum. Ve şuan yine beni yapmadığım bir şeyden dolayı suçlayarak hakkıma girdin.

Ben YGS ve SBS'de Türkçe'yi tam yapmış biriyim. Türkçe bilgim seninin boyunu kat kat aşar. ;)

Ben YGS ve SBS'de Türkçe'yi tam yapmış biriyim. Türkçe bilgim seninin boyunu kat kat aşar. ;)

Bir hocamız, mason olmuş, dîne çatdı hiç durmadan,
ingiliz diploması var, lâkin, kafası bomboş nâdân.

Güler yüzle, tatlı dille, bol numara vermekle,
arkadaşlarımı aldatdı, yalan sözlerle hemân.

Îmânım var diyor, her bozuk inanan,
Ehl-i sünnetdedir, iyi bil, hakîkî îmân!

Çok şükr islâm âlimi gördüm, sözleri ilm ve irfân,
dedi ki, (aldatılamaz, fen dersleri okuyan!)

Dînimi ondan öğrendim, rûhu olsun şâdümân!
Avrupa, hem Amerika, kısacası bütün cihân.

Ayrıca okuduğum bölümde eğitimimizin %40'ı İngilizce'dir. İngilizce'yi iyi biliyorum. İnşallah ileri de Arapça'yı da öğreneceğim. Allaha iftira edenlerin değil, Allah'ın elçisi olan Peygamberimizin yolu olan Kuran yolundan gitmek benim için en büyük mutluluktur.

Bir hocamız, mason olmuş, dîne çatdı hiç durmadan,
ingiliz diploması var, lâkin, kafası bomboş nâdân.

Güler yüzle, tatlı dille, bol numara vermekle,
arkadaşlarımı aldatdı, yalan sözlerle hemân.

Îmânım var diyor, her bozuk inanan,
Ehl-i sünnetdedir, iyi bil, hakîkî îmân!

Çok şükr islâm âlimi gördüm, sözleri ilm ve irfân,
dedi ki, (aldatılamaz, fen dersleri okuyan!)

Dînimi ondan öğrendim, rûhu olsun şâdümân!
Avrupa, hem Amerika, kısacası bütün cihân.

Ne alim ama dimi?

[YOUTUBE]mVavr1CqEH8[/YOUTUBE]

Bunlar böyle de Işıkçılar çok mu farklı sanki?
Hepiniz Kuran'a başka kitapları ortak koşmuyor musunuz?

Ne alim ama dimi?

[YOUTUBE]mVavr1CqEH8[/YOUTUBE]

Bunlar böyle de Işıkçılar çok mu farklı sanki?
Hepiniz Kuran'a başka kitapları ortak koşmuyor musunuz?

Ben Cübbeli Hoca'yı orada belirtmedim.Orada ki sözleri anlamak için az önce dediğin bilim ve diploma yetmiyor.

Yine ekliyorum bundan sonra ne yapıyorsan yap.Forumda yoksun gibi birşey.

Bundan sonra alıntıladığın takdirde kelimelerine ve o gönderdiğin emojilere dikkat et.

Kur'an okurken abdestli olma zorunluluğu yok dinimizde. Buna işaret eden ne bir ayet ne de bir hadis yoktur. Abdest alınıyorsa, Kur'an'a olan saygıdan alınır. Ama abdestsiz de Kur'an'a dokunulabilir, okunulabilir.

Ben Cübbeli Hoca'yı orada belirtmedim.Orada ki sözleri anlamak için az önce dediğin bilim ve diploma yetmiyor.

Yine ekliyorum bundan sonra ne yapıyorsan yap.Forumda yoksun gibi birşey.

Bundan sonra alıntıladığın takdirde kelimelerine ve o gönderdiğin emojilere dikkat et.

Tamam birbirimiz yok sayalım. :)
bu beni mutlu eder..
Sürekli tartışmalara çekiyorsunuz insanları..
Kendiniz gibi düşünmeyenleri susturmya çalışıyorsunuz.
Saygı duymuyorsunuz. Oysa ben bu foruma geldiğimden beri bir kere bile sizi şikayet etmedim.
Madem çok rahatsızsınız beni engelleyin bu kadar basit.. Benim size karşı bir saygısızlığım olmaz ama sizin gibi de düşünmek zorunda değilim. :)

karesi beyliği
Balaban
Mr.NavyBlue

Mushaf abdestsiz tutulabilir mi?

Sual: Bir müslüman Mushafı abdestsiz tutabilir mi?
CEVAP
Peygamber efendimiz, Bekara sûresinin, (Hayzdan temizleninceye kadar kadınlarınıza yaklaşmayın) mealindeki 222. âyeti ile, Vakıa sûresinin, (Kur’an-ı kerime temiz olanlardan başkası dokunamaz) mealindeki 79.âyet-i kerimesini açıklayarak buyuruyor ki:

(Kur'ana ancak hadesten [abdestsizlikten, cünüplükten, hayz ve nifastan] temiz olan el değdirebilir.) [Nesai, Hakim, Beyheki, Taberani, Darekutni]

Bütün fıkıh kitaplarında da Kur’an-ı kerime cünüp ve abdestsiz iken dokunulamayacağı, cünüpken de okunamayacağı bildiriliyor. Bu açık hükme rağmen, mezhepsizlerin sözüne kanarak, Allahü teâlânın emrine, Resulullah efendimizin ve Onun vârisi âlimlerin sözlerine aykırı olarak hayzlı ve nifaslı iken namaz kılan, Kur’ana cünüp dokunan veya cünüpken okuyanlara yazıklar olsun.

Kur’ana abdestsiz dokunulamaz diyen kim? Elbette Allah ve Resulüdür. Mübarek gecelerde okumayı da dinimiz bildiriyor, Peygamber efendimiz bildiriyor.

İmam-ı Nesai, kütüb-i sitte denilen en kıymetli altı hadis kitabından birinin müellifidir. Yukarıdaki âyet-i kerimeyi de bütün İslam âlimleri aynı şekilde anlamıştır. Mason Abduh ve çömezleri ise Kur'ana abdestsiz de dokunulabilir demişse de onların sözü dinde senet değildir. Her biri birer fitne kaynağı olan mezhepsizlerin sözü dinde senet olamaz. Allah’ın ve Resulünün sözü dinde senettir. İslam âlimlerinin sözü dinde senettir. Allahü teâlâ da (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) buyuruyor. Peygamber efendimiz de, (Âlimler rehberdir), (Âlimler benim ve diğer Peygamberlerin vârisidir) buyuruyor.

(Merakıl-felah) haşiyesi ve bunun tercümesi olan (Nimet-i İslam) kitabında diyor ki:
Cünüp, namaz kılamaz, Kur’an-ı kerim okuyamaz, Mushafa ve âyetlere dokunamaz, mescide, camiye giremez. Kâbe’yi tavaf edemez. Abdestsiz olarak da namaz kılamaz, tavaf edemez ve Mushafı tutamaz, yani bir âyet bile olsa, abdestsiz Mushafa el süremez.

Hayz ve nifaslıya yasak olanlar
19’cuların bâtıl dininde olanlarla, bazı mezhepsizler, kadın özel hallerinde, yani hayzlı ve nifaslı [lohusa] iken (Namaz kılar, oruç tutar ve Kur’an okur, bunu kadınların iyiliği için yapıyoruz) diyorlar. Hasta kadına bunları yaptırmak iyilik mi? İyilik, Allah’ın ve Resulünün emri ne ise ona uymaktır. Allahü teâlâ, (Bir işte anlaşmazlık olursa o işi Kur’ana ve sünnete arz edin), (Resulüm Kur’anı açıkla), (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) buyuruyor.

Bu emirlere göre hayzlı, nifaslı şunları yapamaz:
1- Namaz kılamaz.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hayzlı kadın namaz kılamaz.) [Buhari, Müslim]

(İstihazalı [özürlü], hayzı bitince yıkanır, namazını kılar, orucunu tutar.) [Darimi]

Aşağıdaki hadis-i şerifler de, istisnalar hariç, hayzın da cünüplük gibi olduğunu göstermektedir:
(Hayzlı ile cünübe rahmet melekleri yaklaşmaz.) [Nesai] (Hayz bittikten sonra ve sebepsiz guslü geciktirenlere rahmet getiren meleklerin yaklaşmadığı bildirilmiştir.)

(Hayzlı ile cünüp kadının saç diplerine su ulaşıyorsa, guslederken örgülerini çözmesi gerekmez.) [Ziya el Makdisi, Hattâbi]

Resulullah efendimiz, hanımına, (şu seccadeyi getir) dedi. O da, ben hayzlıyım deyince, (Hayzın elinde değil ya) buyurdu. (Müslim) [Demek ki hayzlıya bazı yasaklar var.]

2- Oruç tutamaz.
Hadis-i şerifte, (Hayzlı iken tutulamayan oruçlar kaza edilir, kılınmayan namazlar affolur) buyuruldu. Hayz veya nifas sebebiyle Ramazanda oruç tutmayan kadınların öteki Ramazana kadar kazalarını geciktirebilecekleri de Resulullah efendimiz tarafından bildirildi. (Buhari, Müslim)

3- Kur’an okuyamaz.
Hadis-i şerifte, (Hayzlı ve cünüp, Kur’an okuyamaz) buyuruldu. (Tirmizi)

4- Mushafa el süremez.
(Kur’ana temiz olanlardan başkası dokunamaz) mealindeki [Vakıa 79] âyeti açıklayan Allah’ın Resulü buyurdu ki:
(Kur’ana ancak [hadesten] temiz olan dokunabilir.) [Nesai]
Abdestsiz iken bile Mushafa dokunulmaz. (Dürer ve bütün fıkıh kitapları)

5- Camiye giremez.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Cünübe ve hayzlıya mescide girmek helal olmaz.) [İbni Mace]

(Hayzlı, duaları okur, ancak musallaya [namaz kılınan yere] girmez.) [Buhari]

6- Tavaf edemez.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hayzlı Beytullahı tavaf edemez, ancak veda tavafı affedilmiştir.) [Buhari]

(Tavafta namaz gibi abdestli olmak lazımdır.) [Tirmizi]

7- Cima edemez.
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: o, bir rahatsızlıktır. Hayz halindeki kadınlardan uzak durun, temizleninceye kadar yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit de, Allah’ın size emrettiği yerden yaklaşın.) [Bekara 222]

Yahudiler hayzlı ile bir odada oturmaz, beraber yemek yemezdi. Eshab-ı kiram hayz halini sorunca Resulullah efendimiz, bu âyeti okuyup, (Cima hariç, her şeyi yapabilirsiniz) buyurdu. (Müslim)

Bir dinde reformcu, (Kadın, özel halinde Namaz ve oruç hariç, birçok ibadeti yapabilir, mesela Kur’an okuyabilir, mescide girebilir, tavaf yapabilir. Bu konular, çoğunluğa rağmen birer müctehid olan İbni Kayyım [İbni Teymiye’nin talebesi], zahiri fırkasından İbni Hazm ve felsefeci İbni Rüşd bunlara cevaz vermiştir) diyor. Bu üç kişinin hiçbiri Ehl-i sünnet değildir. Böyle konuşmaları dinde senet olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri