Okullardaki kıyafet serbestligi aileleri zor durumda bırakır mı ?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Sizce okullardaki kıyafet serbestligi aileleri zor durumda bırakır mı ?

bırakabilir ya. sonucda herkez farklı giyincek durumu olmayanlara zor olabilir bu. sonucda cocugu üzülmesin diye kendilerini dahada zorlicaklardır

bu çok tehlikeli bir durum gerçekten bunu küçüklüğümde az buçuk yaşadım fakir büyenler bilirler nasıl alay konusu olduklarını acayip bir sınıf farkı yaratıcak zıtlıklar olucak aileler çocualr üzülecek alt ve üst sınıf muhabbeti çok kavgalara nden olucaktır biz avrupa gibi değilizki her ailenin standardı yüksek değil... çok yanlış çokk

Yahu nekadarda acıtasyona bağlıyorsunuz :)
Ya yurt dışlarında da bu şeyler özgür şekilde.Oradada maddi durumu kötü insanlar var. Bundan 6 yıl önce okul kıyafetleri kaldırılsın diye sorunlar oluyordu.Bence bizim insanlarımız herşeyi fakirliğe vs bunlara yoruyo. Zaten belirli şekilde yasaklar getirilecek. Bence çok iyi oldu.

Yahu nekadarda acıtasyona bağlıyorsunuz :)
Ya yurt dışlarında da bu şeyler özgür şekilde.Oradada maddi durumu kötü insanlar var. Bundan 6 yıl önce okul kıyafetleri kaldırılsın diye sorunlar oluyordu.Bence bizim insanlarımız herşeyi fakirliğe vs bunlara yoruyo. Zaten belirli şekilde yasaklar getirilecek. Bence çok iyi oldu.

Acıtasyona bağlamak mı hadi amaa Avrupanın anlayışıyla burayı kıyaslayamayız ben küçüklüğümde yırtık ayakkabıyla top oynadığım içni çevremeki sınıf farkı olan insanlar aileme dil uzattı diye kaç kişini ağzını burnunu kırdım biliyomusun sen:D şimdi zengin ile fakir arasında dağlar kadar büyüyen bi sınıf farkında neler olabilri bi düşünün ayrıca bunu ilkokula giden bir çocuğa nasıl anlatırsın ki 7 yaşında ilkokula başlayacan çocuk başkasının ailelerinin onlar içni aldıklarını gördükçe duruma hangi psikolojiyle bakıcak bunu büyük insanalr olarak düşünmeyelim biraz he

Yahu her yerde fakir var? okul kıyafetleriyle zengin mi gözküyorduk Yapmayın Allah Aşkınıza. Bukadar gereksiz şeyleri büyütmeyin.Fakirlik zenginlik değildir olay.Ozaman üniverstelerdede okul kıyafetleri olsun.Asıl orada önemlidir herşey. Çok fazla büyütüyorsunuz herşeyi.
Hep batıya özenti bir toplum olduk.Gelişmemiz laızm.Dünya'da okadar ülke var sadece türkiye'de okul kıyafetleri var. Yurtdışına çıkan bi arkdaşım var ve bu tür olaylarla ilgileniyor.Bazı ülkelerden çok çok zengin türkiye. Daha beter durumda olan insalar var.
Herkes yerini bilicek.Herşey zengin fakirlik değildir.
Okumak isteyen zenginliği fakirliği bahane etmez. Okula bilgi edinmek için gidiyoruz.
Allah aşkınıza okul kıyafetlerini giyen öğrenciler mi var.? Görmüyoruz sanki.
Biraz mantıksal yaklaşınız lütfen.Herşeyi duygusal acıdan maddi manevi acıdan bakarsak herzaman küçük kalıcaz.

kıyafet serbestliği öğrenciler için iyi olabilir belki ama aileler bu durumu hoş karşılamayabilirler...bide her okul kendisine özel formasıyla bilinir..bence güzel bir fikir değil...artık okullar podyuma döner..

- Herşeye pembe Gözlükle bakmamak gerek. Çok zor şartlarda okuyan ögrencilerimiz var iken bu serbest kıyafet yasası eksikmiş Gibi Birde bu çıktı. aileler içinbu durum daha sıkıntılı ve üzücü.eski yönetmenlik daha Güzeldi.ne gerek var eskiköye yeni adet getirmeye..

madem serbest olucak devlet belırlesin durumu iyi olmayan aileleri ve kıyafet yardımında bulunsun belli aylarda bu daha makbul olur :)

Yorumlar pek ilginç :)

Neyse ben kendi yorumuma geçeyim :p

Okullardaki serbest kıyafet prosedürü öğrencilerin resmi havadan kurtulmaları için iyi bir fikir olsa da unutulmaması gerekir ki herkes aynı kalitede giyinemez. Henüz büyüme çağında olan çocukları böylesine durumlarda bırakmamak lazım.

Bence çok saçma bir uygulama... Küçücük çocuklar hergün acaba bugün ne giyinsem derdine düşücekler. Saçma ama kesinlikle olcak bu.. Küçük kardeşim var mesela ben eminim hergün farklı bir kıyafet giyinmek isticek. Ki bir çok çocuğun isteğide bu yönde olcak ne olcak bu sefer durumu kötü olan aileler çocuklarının her isteklerini karşılayamıyor olcak... Böylece zor durumda kalmış olcaklar ne yazık ki...

Tabii ki de zorlar. Zengin kızı Adidas, Nike, Polo vs vsden aşağı giyinmiyor. Evinde masaüstü bilgisayar, laptop, netbook, buna ek tablet olan liseli öğrenciler biliyorum. Zengin olan ornekteki gibi alıyor. Memur ya da daha alt kesim nasıl alsın? Birinde alsa otekinde yok. Bu uygulamayı "fırsat ve imkan eşitliği"ne aykırı buluyorum. Öğrencilerin bazılarını psikolojik çöküntüye sokar.

Tek tip kıyafet iyidir bence böyle kalmalı

Bırakmaz olur mu ya? Nerde yaşıyoruz? Düzen var, tertip var. Rastgele kıyafetle okula mı gelinir? Fişleme için mi yapılıyor bunlar? Yada insanların ötekileştirmek, ayrı bir sınıf kavgası yaratmak mı amaçları? Nedir amacınız yahu? Sırf birşeyler çıkartıp iyi yaptık lafını almak için, don bile giymezsiniz sizler.

Çok sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Duygusala,acıların çocuğuna bağlanılacak bir durum yok ortada. Madem o kadar fakirleri düşünüyorsunuz yardım edin kardeşim. Herkesin fakirleri anlama durumu olmayanları düşünme olayı lafta kalıyor. Dışarıda üstü başı yırtık birini gördüğünüzde arkanıza bile bakmadan kaçan insanlar şimdi de gelmiş "yok efendim olmaz,psikolojik sorunlar çıkar" diyor. Bırakın bunları arkadaşım bu çocuklar dershaneye gitmiyor mu? Orada da mı tek tip giyiniyorlar veya üniversiteye gitmeyecekler mi? Avrupa'da da fakir,aç insanlar var nitekim genel olarak okullarda kıyafet serbest oluyor. Gelişmekte olan bir ülkenin gençleri kendi tarzını,kendi fikrini oluşturmalıdır sürü psikolojisiyle bir gelişme olmaz. Her gün okullarda koyun seçer gibi öğrencileri "sen şuraya geç,hey sen bekle burada" diyerek ayırmak kadar rencide edici bir şey yoktur bir de buradan düşünün.

bu durum ailelerden daha çok öğrencileri zor durumda bıraktı. bıraktığı icin şimdi kısmen kaldırıldı. muhtemelen hepten yasaklanacak.
öğrenci nin akşam düşüneceği şey yarın ne giymeliyim olmamalı.
türkiye'yi yaşadığınız semtlerden ibaret sanmayın. yardım edelim falan denmiş hangi birine yardım edecen?

Eğitim seviyesini nasıl yükseltebiliriz diye düşünmüyorlar, çocuklar okula üniformayla mı serbest kıyafetle mi gitsinler diye düşünüyorlar. ya sabır...

Giysinler mavi formayı gitsinler okullarına bu kadar basit, hem öğrenci olduğu biraz belli olsun..

ayakkabısının tabanı ayrıldığı için tahtaya kalkmaya utanan çocuklar var.
okulun verdiği poların kolları aşındığı için kollarını gizleyen çocuklar var.
bunu ücra köşelerde aramayın yaşadığımız şehirlerde. yanı başımızda olan durum bu. Şu kadarını söyleyeyim. sadece benim çevremde gözlemlediğim mezuniyet partisinde giyeceği ayakkabı için günlerce para biriktiren çocuklar var.
Her zaman eşitlikten bahsedilir fırsat eşitliği fakat bunun eşitlikle uzaktan yakından alakası yok. tek tip olmak bazı durumlarda iyidir.

Geri