Oku[ya]mamış Olmak Neden Cahillik Olarak Algılaniyor ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 899 gün önce görüldü
Oku[ya]mamış Olmak Neden Cahillik Olarak Algılaniyor ?

Okumamak cahillik değil
Kendini yetiştirememek cahilliktir .

Asıl Böyle Bir Düşünce İçerisine giren kişi CAHİL'dir.. Okumuş olupta okadar çok cahil insan tanıyorum ki..Ama okumayıpta okumuş adama taş çıkaracak kişileride tanıyorum.

okumamak asla cahillik değildir. kendini bir yerlere getiren çok sayıca insan var. okumayıpta kendisi hala aynı yerde duruyorsa cahillik budur.

Bence okumamak cahil olmak demek değildir,kendini geliştirmemiş insan cahildir.

Mey biter saki kalır,Her renk solar haki kalır,Diploma insanın cehlini alsada;
Hamurunda varsa eşeklik,baki kalır...>>
FUZULİ

Çünkü insanlar insanları gördükleriyle değerlendiriyorlar.

Eğer sizin kimlik bilgilerinizde filanca üniversite mezunu diye bir bilgi görmemişlerse siz onlara göre cahilsiniz. Kriterler olarak görünen o filanca üniversiteyi bitirmemiş insanlar hayat üniversitesinde çok daha başarılı olabilirler bunu ancak hayat üniversitesini bitirmiş insan anlayabilir.

cahil insan okusada cahil kalır cahillik kendini geliştirmenle alakalı bir durumdur :)

cahil olmanın okumamış olmakla bir ilgisi yok ki.
cahillik kendini yetiştirememiş sabit düşünceli insanlara denir.
Diplomalı cahiller daha tehlikeli esasen. Farkındalık sahibi olabilecek imkanlar arasında bunu kazanamamışlar. Asıl sorun hayata karşı duruş,neyi savunduğun,amacın,amaçların uğruna yaptıkların ve bildiklerini nasıl kullandığın. Gerçek hayat okul sıralarından daha farklı.

Okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır . demişlerse vardır bi bildikleri.

Çok yanlış bir düşünce biçimi,ben ilkokul mezunu olupda üniversite mezunlarına ahlak kurallarında olsun oturup kalmada olsun fark atacak insanlar tanıyorum.
Bu düşünce biçimi değişmeli,illa her okuyan ahlaklı ve terbiyeli olacak diye bir şey yok.
Eğitim aileden gelir öğretim ise okulda öğrenilir.
Bu konuda ailelerin ön planda olması gerek okulun değil.

Eğitim seviyesi arttıkça taassup da artıyor. Tabi herkes için geçerli değil. Ama okumamış olmasına rağmen okumuşları solda sıfır bırakacak kadar kültürlü kendini geliştirmiş çoktur.

İfade biraz dar açıdan sunulmuş.

Şahsi görüşüme göre eğitim, okuma-yazma ve dört işlemi öğrenmekten başka bir anlam ifade etmiyor benim için. Bunun haricindeki eğitim, öğrenmenin biçimlerine yönelik bir süreci ele alır. Okuma-yazma ve dört işlemi kapsayan taban ise hep aynı kalır. Bu tabanın üzerine öğretmenler kendi yöntemleriyle eklemeler de bulunur ve bireyin düşünme, anlama ve yorumlama seviyesi artar. Öğrenme ve algılama biçiminde değişim/gelişim söz konusudur.

Okumamış/okuyamamış olmak, taban eğitimi olup da sonraki eğitim olmadığı durumlarda cahilliktir. Çünkü birey isterse kendisini geliştirebilir. Hele ki internet kullanımının yaygınlaşmasının ardından bu daha da basit bir hal aldı diyebiliriz.

Boyle bir dusunceye sahip insanin kendi cahildir.

Okumamak cahillik değildir insan kendini eğer isterse her ortamda geliştirebilir.
Ama şöyle birşey de var her insanda aynı olmasada okumak çoğu cahilliği alıyor.

okuyamamak bir cahilliktir çünkü insan okumak isterse onu hiçbir şey engelleyemez. bunun bir çok örneği hayatta mevcut.

konuya açıklık getirelim istedim ilk önce cahil iki cümleyi bir araya getiremez. dinlemez bilmez bilmek istemez. çeşitleri boldur. hangisi daha zor daha çekilmezdir bilemem. bunların üniversite mezunu olanları vardır ki gördüğünüz yerde uzaklaşmanız sizin sağlığınız açısından pek faydalıdır. hani bir sebepten okuyamamış, aile meseleleri, kötü arkadaş çevresi, bir sebepten dolayı cahil kalmış ve budurumun farkında olmayan kişilere bir şey söylemiyorum. ama kardeşim ailen oku diye sana her türlü imkanı sunmuş, bir şekilde üniversiteyi okuyup bitirmişin ama nasıl cahil kalmayı başarmışın anlamıyorum.
okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır meselesi değil bu. sonuca gelecek olursak ilkokul mezunu ders alacağım eli öpülesi o kadar insan varki.OKUMAKLA CAHİLLİK ARASINDA dağlar kadar fark var okumak var okul okumak var ...kıyaslanamaz.

Okumakla adam olunmadığı gibi , okumamakla da cahil olunmaz.. Okumak istememek nekadar bana göre yanlış bir düşünce olsada oku/ya/mamak çok farklı.. Günümüzde okumak isteyipte , yada okuyabileceğinde kesinlikle başarılar kazanacak insanlarında mecburiyetten böyle bir olanaktan uzak kalması cahilliği içermez. Kaldı ki hiç okuyamamış kendi kendine biryerlere gelmiş, kendini geliştirmiş, istikrarlı ve kendini bilen insanların yanı sıra üniversite bitirip hatta masterliğe kadar ilerlemiş bazı düşüncesi kıt insanlarında var olduğu bir gerçek.. Oyüzden okumak ve okumamak arasındaki cahillik diye adlandırılan kavramı tartışmak yerine, düşünebilmek veya düşünememek cahilliğini tartışmak daha yerli..

Okumuş ve kibiri hat safhada olan insancıkların uydurduğu bir durum bu ( bana göre ) (:

Okuyamamak insanı cahil yapmadığı gibi okumuş olmakta kültürlü yapmaz.
Okumak sadece yol gösterici bir eylemdir. Hayatın size karşı getirecekleriyle tanışmanız için, önceden verilen imkanlardan faydalanmaktır.

Ancak okumuş insan kültürsüz olmayacağu gibi okumamamış insanın da kültürlü olucağı söylenemez.

Bu insanın yapısıyla ilgilidir. Ve aslında bizim de neye kültür gözüyle bakıp neye bakmadığımızla da alakalıdır.

Ahlaklı olmak kültürlü olduğunun bir göstergesi değildir mesela.
Çok bilmişlikte kültürlü olduğunun göstergesi değildir.

Zaten kültür de göreceli bir kavram değil midir?

Geri