okb hastalığı nasıl geçer

Konu sahibi son olarak 3619 gün önce görüldü
Arkadaşlar ben obsesif kompulsif bozukluluk hastasıyım. Kısaca bilgi vermek gerekirse bu bir çeşit takıntı hastalığı. En ufak şeyi bile kafanıza takıp, hayatınızı mahvedersiniz :(

Benim hastalığım şu şekilde: Hata yapmaktan korkarım. Örneğin bir iş yapıyorum. Çok dikkatli bir şekilde, en ufacık hatamda artık o işi yapasım gelmez. Bütün heveslerim gider. Yapmış oldığum bu işte çok ilerlemiş bile olsam, en baştan yaparım. Sonra yine en ufacık hatada yine en baştan yaparım. Bu böyle sürekli devam eder.. :( Benimle aynı sorunları paylaşan arkadaşlar var mı? Ne önerirsiniz?

Bu aslında çağımızın ciddi sorunu sadece kendini böyle tanımlamak ile hata edersin çünkü çoğu kişi böyle olduğunu bile bilmez emin ol.:)

Ben de böyle bir dönemden geçmiştim.
Lise bittiğinde yaklaşık 3 yıl dediğin gibi olmuştum.
Kafama bir şey takılsın hiç olmayacak şekilde irdelerdim,sonra onu büyütür ailemle tartışırdım.
Arkadaşlarım aramadığında niye aramıyorlar,neden beni üzüyorlar,ben yalnız mıyım hep böyle sorular soruyordum.
Daha bir sürü örneği var.

Bir süre sonra farklı kişiler tanıyarak (kurs arkadaşı/iş arkadaşı) atlattığımı fark ettim.
Annemin desteği oldukça fazlaydı.
Tabii takıntı durumumu etrafıma yansıtmamak için çok çabalıyordum,olmuyordu.

Stresten uzak durman lazım en tetik nokta bu.

Hocam Aynı Sıkıntıyı Ben Yasadım.
Çok Geçmedi Üstünden;
Anti depresan Ve Benzeri İlaçlar İle Bunu Atlattım 1 ay Filan Sürdü Bir Psikiyatr'a görün Bence.
Ha Bu Arada Çok Düsünme Bu Lafı Ben Kolay Kolay Kullanmam Ama Bosver Hayatta Olanları Bazen.

Bende yaşadım aynı sorunu ve hemen hemen herkes belli bir dönemde böyle bir sıkıntı yaşıyor.
Psikiyatri uzmanına gitmiştim. Kısa süreli tedavi gördüm. Lustral vermişti doktorum 6 ay kullandıktan sonra doktor kontrolünde bıraktım. Ama ara ara yine aynı şeyleri yaşıyorum.

AhalidenBirisi bir uzman tarafından rahatsızlığına yönelik tanı konuldu mu sen mi böyle olduğunu düşündün ??

Bir uzmana danışmalısın arkadaşım. Geçmiş olsun.. Antidepresana hemen sarılma biraz mücadele et derim. Tabi doktor değilim..
Dediğim gibi lütfen doktora git.

Geri