Sözlük Okan Buruk

Sözlük
Konu sahibi son olarak 1012 gün önce görüldü
işiyle gündeme gelmek ne kadar güzel
tebrikler okan hoca

Bu sezon çok burulacak, aha buraya yazdım.

kopenhag maçı kendisine yazar. maç sonu tüm sorumluluğu aldım demezse bu gece sinirim geçmez.

Galatasaraylılar sürekli övgü ile bahsederdi, ne oldu şimdi?

okanla felan bu iş olmaz arkadaş, böyle bir takım bu futbolu oynayamaz değişikliklerden sonra ki takım ile çıkması gerektiği maça o milletin kanser olmasına sebep olacak kerem ile başladı ne var la bu adam da anlamıyorum safi rüzgar Süperlig topcusu o ya oynatma şu adamı şampiyonlar ligin de diğer ankara çinçin li gibi takılan hırboyuda

Galatasaraylılar sürekli övgü ile bahsederdi, ne oldu şimdi?
şu konuya baksan bile yeterli aslında. başarısızlığa galatasaray taraftarının tahammülü yok. yeri geldiğinde bu kulübün efsanesini de göndeririz, sezonu üç kupa ile kapatan hocasını da. bu her daim böyle olmuştur, olacak da. başarı bundan geliyor. fener taraftarı anlayamaz.

vaktin varsa izlemeni isterim.

Son 40 macta sadece 5 maglubiyet var.Bu istatistik kotu degil.Ayrica su an Avrupa'dan alinan futbolcular zirvesini bulamamis,veya eski formundan cok cok uzakta adamlar.Aksi takdirde zaten ulkemize gelmeleri mumkun degildi.Okan hocanin Kerem'i 60. Dakikaya kadar oyun da tutmasi disinda,ben pek elestirilecek bir yanini bulamiyorum.İlk 30 dakika kacan pozisyonlardan birisi gol olsa,bugun giydirdigimiz okan'a ovguler yagdiriyorduk.Kuzey Avrupa ulkelerine karsi 2-0 lik skordan sonra 2-2 yapabilmek,gercekten anormal bir durum.Ekim ayindaki macta biraz daha toparlanmis bir GS seyredecegiz bence.

Bu Manu'nun hocasi Den Hag biz de olsa demek ki,adami su an carmiha gererlerdi. : )

Dünkü maç ile ilgili kendisine aşırı yükleniliyor. Bence dün oynattığı ilk 35 dakika son yıllarda Türk takımlarının Avrupa'da oynadığı en iyi oyunlardan biriydi. Galatasaray'ın o 35 dakikayı 90'a yayma şansı yok zira personeli buna müsait değil. Elinde Icardi, Kerem, Ziyech, Tete ve Zaha varken sürekli ön alan presi yapmak, rakibin pas yollarını kapatıp dönen toplardan tehlike yaratmak çok kolay değil. O sebeple dünkü maçın ilk 30-35 dakikada bitmesi gerekiyordu tıpkı Samsun maçı gibi. Şanssızlık veya beceriksizlik artık ne denirse ama olmadı, top kaleye girmedi ve üzerine çok manasız bir gol yenince takım 35-70 arasını korkunç bir mental vaziyete girdi.

Ha dün hatası yok değil miydi? Bence en büyük hatası mental olarak maçtan düşen Kerem'i ve fizik olarak sindirilen Ziyech'i 46'da değiştirmemesi. Bu değişikliği devre arası yapmış olasaydı rakip 45-65 arasını bu denli özgüvenle oynayamazdı. Bence Galatasaray ile ilgili en büyük problem Mertens'in ikamesinin olmayışı. Hocanın oyun planının merkezinde Mertens ve onun ön alan presi var. Kerem'in direğe takılan şutu gol olsa muhtemelen Var'dan dönecekti ama orada Mertens ve Torreira'nın rakibi boğması Okan hocanın en sık kullandığı şey ama Mertens 50-55 dakikalık bir futbolcu. Takım 35'te çökünce Mertens de işlevsiz kaldı. Belki yine 46'da Mertens'i çıkartabilirdi ama bu sefer de taktik anlamda epey büyük değişiklikler yapması gerekiyordu. Çok radikal olacak ama 46'da Mertens-Barış değişikliği yapıp Barış'ı Icardi'nin yanında deli dana gibi rakibe prese, rakiple boğuşmaya gönderebilirdi.

Birkaç maç kaybetsin bunu da yerler…

Sorun sadece Okan Buruk'tan kaynaklı olamaz ve Icardi bile Şampiyonlar Ligi'nde varlık gösteremedi. Elbette hataları olabilir ancak oyuncularınız da yeterli performansı gösteremiyorlar.

Geri