Okan Bayülgen'den Tartışma Yaratacak Açıklama: 'Her Şey Kırolar İçin, İnsanları Maymuna Çevirdiler'

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
263CLGI.md.jpg

"Zenginler büyük depresyonda" diyen Okan Bayülgen, modern tüketim alışkanlıklarını eleştirdi. Ünlü sanatçı "Her şey kırolar için, insanları maymuna çevirdiler. Parayla alacak anlamlı bir şey kalmadı" açıklamasında bulundu.

Son yıllarda tiyatro sahnesinde "Amadeus", "Richard" ve "Drakula" gibi oyunlarla izleyici karşısına çıkan usta sanatçı Okan Bayülgen, katıldığı bir televizyon programında zenginlik, mutluluk ve modern dünyanın dayattığı standartlar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saba Tümerin CNBC-e ekranlarında sunduğu talk show programına konuk olan 60 yaşındaki oyuncu, zenginlik kavramını eleştirirken, günümüzde lüks tüketim anlayışının yüzeyselleştiğini ve görgüsüzlüğe dönüştüğünü ifade etti.

263x0EN.md.jpg

"ZENGİNLER BÜYÜK DEPRESYONDA"

Mutluluğun peşinde koşmak yerine sevdiği işleri yaparak huzurlu bir hayat sürdüğünü belirten Bayülgen, şu sözlerle düşüncelerini paylaştı:

"Şu anda mutluyum. Sevdiğim işleri yapıyorum, sevmediklerimi reddedebiliyorum. Para peşinde koşmuyorum. Ama dünya standartları çok değişti. 'Ne satın alayım?' dediğin zaman, hep görgüsüz insanların alacağı şeyleri almak zorunda kalıyormuşsun gibi hissediyorsun. Sunulan mutluluk araçları tamamen oligarklara yönelik. Sofistike, kültürlü bir insanın parasıyla satın alabileceği bir şey kalmadı. Gerçekten iyi zengin arkadaşların olursa bunu anlıyorsun. Zenginler büyük depresyonda, benim gibi (gülüyor)."

"HER ŞEY KIROLAR İÇİN, İNSANLARI MAYMUNA ÇEVİRDİLER"

Zenginlik ve görgüsüzlük üzerine örnekler vererek modern tüketim alışkanlıklarını eleştiren Bayülgen, sert ifadeler kullandı:

"Satın alacak hiçbir şey yok. Her şey kırolar için. Tekneleri yan yana yanaştırıp mezurayla tekne ölçmek nedir? Mezurayla yalısını ölçmek nedir? 'En pahalı şeyi ben içeceğim, en pahalı şeyi ben giyeceğim' diye insanları maymuna çevirdiler. Çok sofistike şeyler sunulmuyor artık. Bizim tarihi kitapların koleksiyonunu yapmamız gerekiyor. Bundan 20 yıl önce, zenginlik ve lüks tüketim daha anlamlıydı. Şimdi ise tamamen görgüsüzlük üzerine kurulu bir sistem var."

KAYNAK

Başıma bir şey gelmeyecekse haklı diyorum.

Adab-ı muaşeret ehli, oturmasını kalkmasını, ölçüsüyle iyi yaşamasını bilen insan tipini vay monşerler, vay jakobenler diye diye ötelediler, yerin dibine soktular. Vapurda çayını höpürdete höpürdete içen, ağzından tükrüklerle geviş getirir gibi simit kemiren Binali tipleri de onun yerine "halk insanı" olarak sundular.

Adab-ı muaşeret ehli, oturmasını kalkmasını, ölçüsüyle iyi yaşamasını bilen insan tipini vay monşerler, vay jakobenler diye diye ötelediler, yerin dibine soktular.
nerde o insanlar nolur geri getirin

Haklı falan değil.
Para el değiştirdi.
Büşra jipe biniyor ve kızı Buğlem Azra için beybişavır yapıyor. Furkan kerem için sünnet şöleni yapıyor. Çünkü bu adamların vizyonu bu.

Kastamonulu adama para verirsen köye ev yapduru. Bu kadar basit.

Acı olan Okanın kendini zengin sanmasi. Değil.

Okan Bayülgen'in kendi açıklaması bile var söyleyeceklerimle ilgili...

Oldu bitti programlarıyla tanırız kendisini. Nerede halkın gıcığına giden biri varsa veya altı boş bir üne kavuşan biri varsa çıkartır programına, şaklabana çevirirdi. Şaklabana dönen kişinin çok umrunda olmasa da izleyicinin gazını alırdı.

Fakat Okan Bayülgen zeki ve entelektüel biri olarak bilsek de bazen öyle bir açıklama yapıyor ki. Şaşırıp kalıyorsun.

Sırf gündem olmak için boş konuşmaktan çekinmeyen birine dönüştü yıllar içinde.

Bunu, TV dünyasını yeni medyadan üstün tutmasına bağlıyorum. Yeni medyanın daha güçlü olduğunu kabullenip TV yapımlarına sırtını dönebildiğinde eski Okan Bayülgen izleme keyfine erişebiliriz diye tahmin ediyorum.

Konu hakkında söylediklerine gelince: Eskiden zengin olanlar, zenginliklerini gizlerdi. Gizlemeyenler ayıplanırdı.
Şimdi ise tam tersi bir durum var. Zengin olmayanlar bile miş gibi görünme çabasında.

Cem Yılmaz'ın dediği gibi. Para harcamak sanattır.

Konu hakkında söylediklerine gelince: Eskiden zengin olanlar, zenginliklerini gizlerdi. Gizlemeyenler ayıplanırdı.
Şimdi ise tam tersi bir durum var. Zengin olmayanlar bile miş gibi görünme çabasında.

Cem Yılmaz'ın dediği gibi. Para harcamak sanattır.

Katılıyorum ve şu an para ile saygınlık kazanabileceğini zanneden bir kesim var ancak iki cümlede anlaşılıyorlar.

programlarını izlerdim....... nerede toplum tarafından içselleştirilmeye çalışılan bir şey olsa okan onun karşısında olurdu......... koca adam, ergen justin biebercıları bile kendine düşman etmişti.......... belki üzerinden 15 yıl geçti hala aynı........ sana ne sal be artık okan...... paranın, malının keyfini çıkar........ bak ferdinin 50 dairesi varmış kaç tanesinde oturdu boşveeeeeer yaşamana bak.........

Geri