Oje sürdükten saatler sonra vücudumuzda neler olur?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü

Kadınlar için bakımlı, güzel eller ve onun ayrılmaz parçası ojeler, en önemli makyaj malzemeleri arasında yer alır. Renk renk ve farklı desenlerdeki ojeler güzelliğimize güzellik katarken, sağlık açısından vücudumuza zararları olduğunu biliyor musunuz?

1628970308268.png

Amerika’da yapılan bir araştırmada, tırnak cilalarıyla ilgili oldukça düşündürücü sonuçlar ortaya çıktı. 24 kadından oluşan bir grup üzerinde yapılan araştırma oje sürdükten 6 ve 10 saat sonra vücuttaki değişiklikleri tespit etti.

640xauto.jpg

Kimyasal toksin bulundu

Bu araştırmada, Amerika’daki birçok oje markasının göründüklerinden çok daha zararlı olduklarını ortaya koydu ve kadınların vücudunda kimyasal toksin izlerine rastlandı. Bu toksinlerin kaynağı ise oje çıktı. Oje sürdükten 6 saat sonra, metabolizma sürecinde oluşan trifenil fosfat türevi difenil fosfat seviyelerinin yükseldiği görüldü.

10 saat sonra ise, tüm katılımcıların vücutlarındaki difenil fosfat seviyeleri normalin 7 katına kadar yükseldi.

640xauto.jpg

10 farklı oje incelendi

10 farklı oje çeşidi, trifenil fosfat için test edildi ve bu kimyasalın ojelerin 8’inde bulunduğu görüldü. Diğer 2 ojede ise, ürün etiketi üzerinde kimyasal varlığı tebliğ edilmedi. Bu da, Amerika’da satılan ojelerin %20’sinde, yapısında içerik olarak listelenmeyen tehlikeli bir kimyasal barındırdığını gösterdi.

Araştırmalar gösterdi ki, masum bir makyaj malzemesi gibi görünen tırnak cilası cildimizi ve vücudumuzu ciddi şekilde etkiliyor.

640xauto.jpg

Trifenil fosfat nedir?

Trifenil fosfatın (ya da TPHP’nin) yarattığı en büyük sorun, insan bedenindeki tüm hormonları kontrol eden endokrin sistemin bozulmasına yol açması. Araştırmanın başındaki kişi, Dr Heather Stapleton, konu hakkındaki endişelerini şu şekilde açıklıyor: “TPHP’nin hormon düzenlenmesini, metabolizmayı, üremeyi ve gelişimi etkilediğini gösteren kanıtlar gittikçe artıyor.”

640xauto.jpg

Bu durum, özellikle de büyümelerinin temelinde sağlıklı hormonsal gelişim yatan genç kızlar için tehlikeli. Ancak TPHP, maruz kalan herkes için ciddi bir sağlık riski anlamına geliyor. Aynı zamanda da şu etkileri olduğu biliniyor:

İşte ojenin bileşenleri ve neden olacağı sonuçlar;

640xauto.jpg

Formaldehid

Ojenin ömrünü uzatmaya yarayan gazdır. Kimyasal yanıklara neden olabilir. Kalp ritim bozukluklarına neden olabilir, konvülsiyonları ve kanseri tetikleyebilir.

Formaldehid, suda ve havada çözünebilen bir kanserojendir. Bu kimyasala maruz kalma sonucunda, boğazda kaşıntı, astım ve nefes almada güçlük gibi belirtiler de görülebilir. Kronik hastalıkları olanlar, formaldehid sebebi ile zehirlenmeye daha da yatkındırlar.

640xauto.jpg

Toluen

Bu kimyasal, çocuklarda gelişimi engellemesi ile tanınır. Maruz kalma sonucunda, cilt için tahriş edici de olabilir.

Pürüzsüz bir yüzey oluşturan ve pigmenti koruyan bir bileşendir. Merkezi sinir sistemini etkileyebilir ve üreme bozukluklarına neden olabilir. Baş ağrısı, halsizlik, bayılma ve mide bulantısı tırnak cilası kullanmanın sonuçlarındandır.

Dibütil ftalat

Koku olarak kullanılır. Endokrin bozukluklarına, jinekolojik hastalıklara ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir.

Bazı oje markaları, TPHP yerine bu ftalatı kullanıyor; ancak sağlık açısından daha iyi olduğu pek söylenemez. Gerçekte, hormonsal bozukluklar ve üreme sistemi toksinleri gibi benzer sağlık riskleri yaratır.

Nedense oje sürmeyi hiç düşünmedim.Demek ki doğru bir şey yapmışım.

Ay onu bunu bos verelim hanımefendi memleketimde havalar nasıldı acaba..
Ya ben Tunceliye ilk kez gittim.Çok şaşırdım bu kadar suyun ve yeşilin olduğuna :) Memleketin gayet güzel ben çok beğendim.Havası, hele gözelerin olduğu yerden su içtim ki inan harika.

Her sene birkaç renk oje alırım ama hiç sürmeden bozulur.
Ne bileyim suresim gelmedi.Çok güzel renkleri beni cezb etsede sürmek aklıma gelmiyor.Aslinda en son ortaokulda sürdüm Fakat sanki parmaklarım ağırlaşıyor gibiydi:) Daha da sürmedim.Bir de ellerim tombul olunca dikkati ele vermeyelim dedim :))) Eğer ellerin güzelse sür derim.Eskitme bence.

beyaz tenli kadınlara her renk yakışıyor; fakat anlamadığım husus, kadınlar uzun tırnağın güzel göründüğüne nasıl ikna oldular.

Kalp krizi gecirmemek için cok nadir sürerim.. makyajı bayramdan bayrama yaparım.. baş ağrısını kesmek için bile ağrı kesici içmem.. korkarım.. ama sigara içerim.
uhu cekerim fln.. sağlığım önemli benim için..

bizimkilere hep anlattigim seyler. hep uyardigim konular. gerce hepsi beni boyle dinliyor:
51a6802490bf3904f04a72f8a67fcc84.gif

sinirlenip ne haliniz varsa gorun diyorum sonrasinda :p

birde o ojeli parmakları yalayanlar var Allah onları double korusun

Ne bileyim suresim gelmedi.Çok güzel renkleri beni cezb etsede sürmek aklıma gelmiyor.Aslinda en son ortaokulda sürdüm Fakat sanki parmaklarım ağırlaşıyor gibiydi:) Daha da sürmedim.Bir de ellerim tombul olunca dikkati ele vermeyelim dedim :))) Eğer ellerin güzelse sür derim.Eskitme bence.
Uğraşamıyorum artık ben de ve kısa, doğal tırnak tercihim oldu diyebilirim.

Geri