Öğretmenlere Yüksek Lisans Zorunluluğu mu geliyor?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Öğretmenlere Yüksek Lisans Zorunluluğu mu geliyor?

A Haber bülteninde yer alan iddiaya göre Öğretmenlere Yüksek lisans zorunluluğu geliyor.

A Haber bülteninde yer alan iddiaya göre Öğretmenlere Yüksek lisans zorunluluğu geliyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen kanalda dile getirilen bu iddianın gerçek olup olmadığını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Öğretmenlere yüksek lisans zorunluğu getirilirsen bunun detayları nasıl olacak? Halen görevde olan öğretmenleri kapsayacak mı? Yoksa zorunluluk sadece yeni atamalar için mi geçerli olacak önümüzdeki günlerde belli olacak. Öğretmenlerin maddi durumlarında herhangi bir iyileştirme gerçekleştirilmezken istenenler ise dudak uçuklatacak cinsten. Zira bugün yüksek lisans yapmak isteyen bir öğretmenin verdiği para en az 5 bin TL civarında...
( Haber alıntıdır )
şahsi fikrim ise tıp fakültesini bitiren doktor oluyor , hukuk okuyan savcı avukat oluyor , mühendislik fakültesini okuyan mühendis oluyor fakat eğitim fakültesini bitirmek öğretmen olmaya yetmiyor

Yüksek lisans zorunluluğu gelmeyecek bence.
Bakan yüksek lisans yapmaları daha iyi olur bence diye yorum yapınca haber patladı gitti.
Onun dışında gelmeli mi diye soracak olursak?
O zaman cevabım hayır olur.Zaten insanların ömrü eğitimle bitiyor.Bir de bu zorunluluk gelirse mağdur kişi sayısı en az 2 katına çıkar.

Sanki üniversitelerde doğru düzgün şeyler öğretiliyor veya öğrenmeye sevk ediliyor da, kusura bakmasınlar çoğu üniversitede yüksek lisans sadece askerliği ertelemeye yarıyor..

Leylekli kuşlu bir atasözü vardı la neydi o
Kpss puanı mülakatı sözleşmelisi ücretlisi derken hiç uğraşmayacaksın bence ilkokul oku milletvekilliğine kas daha adil daha temiz

Yök eski başkanı Yusuf Ziya Özcan: Yeni atanacak olan öğretmenlere Yüksek lisans şartı koşmamız lazım.
demiş de devleti yönetenler prof sanki :d

Bu kadar yıllık öğrencilik hayatından sonra mezunu işsiz değil de hala nasıl okuyor olarak gösterebilir ve oyalayabilirizin sonuçları bunlar.
İstihdam yok efendi! Farkına varın artık.

böyle bir zorunluluğun gelmesi sizi niye rahatsız etti acaba, yüksek lisans yapmak kötü bir şey mi?:D zorunlu olmadığı halde yıllardır başvuruyorum ama yedeğe düşüyorum. sorun yüksek lisans yapmak değil, üniversitelerin kontenjanda kendi lisans öğrencilerine kıyak geçmesi.
ayrıca tezli yüksek lisansta para verme durumu yok ve öğretmenlerin yüksek lisans yapmasının da elzem olduğunu düşünüyorum.

Okuyanlar boş boş geziyor . Çoğu askerlikden kaçmak için okuyor . Askerlikden kaçmak için adeta prof olacak kadar okuyorlar. Kafası çalışanları prof olacak kadar okudun . Geriye kalan büyük çoğunluğu meslek öğretip hayata salın .

ne üretiyorsun diyor
ihtiyaca göre eğitim verin

Şu an zaruri değil galiba. y. lisanslı öğretmenin ek ders ücreti fazla oluyor sanırım sadece.
Yani zaruri hale gelmesi doğru mu bilemiyorum ama ben artık üniversite mezunu olmanın yeterli olmadığını düşünüyorum. Edebiyat mezunuyum, öğretmenlik alabilmek için benim dönemimde tezsiz yüksek lisans yapma şartı vardı. Onu yaptıktan sonra kendi isteğimle tezli yüksek lisansa başladım. Yani bana kalırsa bu dünyada en önemli yatırım, insan eğitimine yapılan yatırım.
Hala tezimi veremedim o ayrı ahdgsg benim gibi üşengeç olmayın :D Ayrıca akademik dünyada ancak bu şekilde yer alabiliyorsunuz. Daha maddi bir katkısı ise 657li olarak atandığınızda sizi bir derece yüksekten başlatıyorlar.
Efenim okuyalım. Y. Lisans, doktora vs. Yapabiliyorsak yapalım. Bu postun mesıcı bu idi.

Geri